樓市動向

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

Hi chingluby,
你個網名同我Nick Name一樣叫"luby"
我8/9收鎖匙,都同你一樣唔知村內承辨商還是出外找好d?
Thanks

原帖由 chingluby 於 09-9-5 00:34 發表
hi,我係chingluby,有小小問題想問!!!我想問你裝修是不是找村內承辨商還是出外找?裝修是否全套包,廚櫃,地磚,窗台......費用約多少???手工ok唔ok???費用問題我有点不好意思問mouth:mouth:" /> 希望会答...... ...

子爵府

原帖由 chingluby 於 09-9-5 00:34 發表
hi,我係chingluby,有小小問題想問!!!我想問你裝修是不是找村內承辨商還是出外找?裝修是否全套包,廚櫃,地磚,窗台......費用約多少???手工ok唔ok???費用問題我有点不好意思問mouth:mouth:" /> 希望会答...... ...

hi! 恭喜你呀! 你派左邊座呀? 我自己就唔會用承仔, 因為我有朋友住美田, 佢就係用承仔, 裝修半年幅牆烈曬, 出面的裝修價錢都係差唔多

複式洋房

回覆 2# 露比仔 的文章

hihi,其實luby係我女nickname.因為佢小時,時常穿和尚袍時成日拉高大脾个位,露曬个大脾,咪叫露比law,英文譯為luby,取其音,呵呵呵!!!
咁arm,咁我地差2天咋渦,取key!今日我同个女+朋友上去睇過,周圍視察下,環境ok ar,我党得下.我个單位向西北,望倒條河,种算還左我老爺奶奶个句,都好開心.這种新樓,格式不同現有和諧式單位.走廊較長.格式好似羅馬數字2咁寫法的格局.舊和式,一條直走廊就到盡,但新和式就盡頭加長橫,加多4个單位law,我訣講得好複雜吋:lol: 我个單位就係尾尾打橫個邊.我係美碩呀,你呢??我25樓!!
仲有我睇過d承仔呀,佢地分好邊層至邊層係那間承仔,咁就無搶生意情況.我就係新恆盛.到時你到下面交租處隔離,有个鋁湯門,你入去就ok,入面有好多間.不過你去到你個層自然有人問你架la!!
現在頭痛係塭承仔定出外找 sell我个承仔,佢話包鋪地磚20x20(24x24就要補$1800),翻油牆,間房,鋪腳綫磚要$19xxx,廚櫃唔記得包唔包,要整其他野要加就加$,哇咁全全全套,分分鐘4-5萬 走唔lux
最怕係手工唔好就煩
你睇左樓再交流下呀!

複式洋房

高達媽媽

我係美碩樓.咁你找外仔.全部全部装修要約多少$
手工ok唔ok呀.交貨其要幾內呀,承仔就話3-4星期law!可否交流下,比d意見,若有ok外仔,可否介紹一下給我們,多个選擇,thankyou very much

民房

HI..我派到健碩呀..想問而家多唔多人入咗伙呀?會唔會好靜呢?THANKS!!

洋房

派左幾樓?同埋你咩no.?可以講下嗎?
原帖由 stella01929 於 09-9-6 01:27 發表
HI..我派到健碩呀..想問而家多唔多人入咗伙呀?會唔會好靜呢?THANKS!!

大宅

[quote]原帖由 chingluby 於 09-9-6 00:14 發表
手工ok唔ok呀.交貨其要幾內呀,承仔就話3-4星期law!可否交流下,比d意見,若有ok外仔,可否介紹一下給我們,多个選擇,thankyou very much ... [/quote

haha~我之前就係出去問左幾間外仔全部出嚟o既價都要6~7萬仲要唔知得唔得呀(因為唔知自己有冇漏到要整o既野),有d報就5萬到但係鋪地o既料都要自己出,承仔都要5萬到~但係承仔比我睇d野就齊d唔需要自己再買料~比起我出面搵o既唔太貴~我應該都會搵承仔做~

子爵府

原帖由 chingluby 於 09-9-6 00:14 發表
手工ok唔ok呀.交貨其要幾內呀,承仔就話3-4星期law!可否交流下,比d意見,若有ok外仔,可否介紹一下給我們,多个選擇,thankyou very much ...

我個cf同承仔交貨期都差唔多, 價錢唔包磚5萬5元, 電制480孖位,其他浴屏, 浴室假天花, 巴士門佢都包埋

複式洋房

原帖由 karilau 於 09-9-6 01:36 發表
[quote]原帖由 chingluby 於 09-9-6 00:14 發表
手工ok唔ok呀.交貨其要幾內呀,承仔就話3-4星期law!可否交流下, ...

咁價錢真係差唔多喎(同外仔).我係25樓.係新恆盛做.你幾樓呀?

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-6 11:29 發表

咁價錢真係差唔多喎(同外仔).我係25樓.係新恆盛做.你幾樓呀?

我係低層架~haha承仔係咩名呀冇留意呀~我聽日先去落單~

男爵府

好媽媽勳章

唔好意思,請問知唔知有咩野唔改得呀,爐頭星盤呀,廚廁牆身瓦仔呀,門呀之類,好似好多野都唔改得咁,因我老公自己整返,唔太清楚公屋規則,唔該大家呀!

男爵府

哦!完來你囡囡個名,係咁樣由來的!
我個名無由來自己諗架!...碩門村有2個luby(露比lu)
我都係美碩呀,我34樓向西南,我2-3人單位,你呢

我都睇過d承仔呀,佢同你分析一樣!.我就係永盛工程.
下面d煩惱同你一樣
現在頭痛係塭承仔定出外找 sell我个承仔,佢話包鋪地磚20x20(24x24就要補$1800),翻油牆,間房,鋪腳綫磚要$19xxx,廚櫃唔記得包唔包,要整其他野要加就加$,哇咁全全全套,分分鐘4-5萬 走唔lux
最怕係手工唔好就煩

原帖由 chingluby 於 09-9-6 00:09 發表
hihi,其實luby係我女nickname.因為佢小時,時常穿和尚袍時成日拉高大脾个位,露曬个大脾,咪叫露比law,英文譯為luby,取其音,呵呵呵!!!
咁arm,咁我地差2天咋渦,取key!今日我同个女+朋友上去睇過,周圍視察下,環境ok ar ...

男爵府

已經陸續入你啦!
周圍都沙塵滾滾lu...

原帖由 stella01929 於 09-9-6 01:27 發表

民房

[quote]原帖由 露比仔 於 09-9-7 04:55 發表
已經陸續入你啦!

咁.你入咗伙未呀..我諗都有排嘈啦.就圍都庄修又搬屋..真係好似你咁講.沙塵滾滾啦..

複式洋房

原帖由 露比仔 於 09-9-7 04:45 發表
哦!完來你囡囡個名,係咁樣由來的!
我個名無由來自己諗架!...碩門村有2個luby(露比lu)
我都係美碩呀,我34樓向西南,我2-3人單位,你呢

我都睇過d承仔呀,佢同你分析一樣!.我就係永盛工程.
下面d煩惱 ...

我向西北,望城門河,好開心呀:) ,你係永盛,我係恆盛不同喎.但$$一样呀??会唔会話送下野呀???我係3人申請,我睇過其他类似單位.有一間梗房,巳間好.我地可以係廳間多一間比个女.但我現在諗,廳間房唔知間唔間好.講真間左个廳就細左.一入屋就有條巷.但若同梗房拍住間.个廳就變得好暗,唉好頭痛

複式洋房

原帖由 優異生 於 09-9-6 12:47 發表
唔好意思,請問知唔知有咩野唔改得呀,爐頭星盤呀,廚廁牆身瓦仔呀,門呀之類,好似好多野都唔改得咁,因我老公自己整返,唔太清楚公屋規則,唔該大家呀!

我知道的係房處比間屋你時係点模样你交返比佢就要返个嗰模样.廚房間不能拆,拆左都要留返,還屋時要比返房處架,好麻煩,我就不改,原用.我謹知甘多,希望幫到你

男爵府

未呀!不過已經收咗鎖匙lu!

原帖由 stella01929 於 09-9-8 01:56 發表
[quote]原帖由 露比仔 於 09-9-7 04:55 發表
已經陸續入你啦!

咁.你入咗伙未呀..我諗都有排嘈啦.就圍都庄修又搬屋..真係好似 ...

男爵府

唔係ar,我見到前面個單位,佢地做梗咗2間房,1間頂頭梗咗隻窗,都OK呀!

原帖由 chingluby 於 09-9-8 09:43 發表

我向西北,望城門河,好開心呀:) ,你係永盛,我係恆盛不同喎.但$$一样呀??会唔会話送下野呀???我係3人申請,我睇過其他类似單位.有一間梗房,巳間好.我地可以係廳間多一間比个女.但我現在諗,廳間房唔知間唔間好.講真間左 ...

複式洋房

原帖由 露比仔 於 09-9-8 23:36 發表
唔係ar,我見到前面個單位,佢地做梗咗2間房,1間頂頭梗咗隻窗,都OK呀!

我明天取key la!!!!!好緊張呀,怕帶唔齐d野.
聽你咁講.佢个單位唔知同我一唔一样呢????但都有大d單位喎,可以間2間大房,仲可以係廳間多一間細房.
点呀,你找承仔裝 or找外仔??
我可能出年2月倒搬入去,你呢??

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-9 17:49 發表

我明天取key la!!!!!好緊張呀,怕帶唔齐d野.
聽你咁講.佢个單位唔知同我一唔一样呢????但都有大d單位喎,可以間2間大房,仲可以係廳間多一間細房.
点呀,你找承仔裝 or找外仔??
我可能出年2月倒搬入去,你呢?? ...

2月先搬入去??咁咪白交幾個月租??

首頁
12345...7

尾頁

跳至