樓市動向

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

我派咗4-5人單位,想間3間房仲頭痛緊,今日承仔帶我睇咗一個單位間了4間房

洋房

可否講下你係咩no.嗎?

複式洋房

原帖由 kelly媽咪 於 09-9-17 00:20 發表
hihi 我都做咗碩門之友

welcome,i am chingluby,日後大家多多交流,我美碩樓!你呢?

複式洋房

原帖由 kelly媽咪 於 09-9-17 01:50 發表
我派咗4-5人單位,想間3間房仲頭痛緊,今日承仔帶我睇咗一個單位間了4間房

哇.....你好多人住呀,我3人住,所以屋size細你間一級.我暨2間都咁頭痛 何況你間3間真係幾頭痛,不過承仔帶你睇間4間房,咁個單位間完4房会唔会好細呀
我之前去過一个fd屋企,佢單位應同你一样4-5,佢都間3房.佢奶奶間屋就咁間..
入門右手邊間一房,好細,只放4尺床,大櫃都冇,有一條路仔,企身櫃仔一棟,燙門,牆上開通花窗,細房隔離L型,有一間大房,[我唔知个間是不是梗房,房SIZE最大],廁所後面就一間,都一張4尺床+一个中等SIZE衣櫃,此房OK大,佢就咁間LAW,入去感覺唔算好細,佢放左一个雪櫃係入門左手邊,此中間左間對角細房,門口位就好似空左,浪費左咁[現在才覺得],以上只是我个人體会,希望別怪我多口!以後多多交流:)

男爵府

hihi chingluby 我係健碩2x樓

男爵府

4間個間真係細些有一間做工人房只可放一張3呎牀再加通花窗,我想問你揾承仔定係自己揾cf裝修??thx

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-16 20:59 發表

有..佢地有帶我睇,多數是眼鏡房/對角房,而你個种真係好少見倒.但是我都会叫佢帶我去睇吓.對角房我諗我不選,需然是光猛d,入屋的右邊間咗牆,感覺壓迫,加上現時居住環境都係間對角,所以我老公唔like,so,我應会選眼鏡房 ...

如果間眼鏡房兩個門口都向出就晒左d位~好似我咁間房牆有7呎咁我就兩邊擺地櫃都ok囉~大至上櫥廁都係你講果d囉~

複式洋房

原帖由 kelly媽咪 於 09-9-17 11:58 發表
4間個間真係細些有一間做工人房只可放一張3呎牀再加通花窗,我想問你揾承仔定係自己揾cf裝修??thx

我站未决定,決定後告訴你呀!!

複式洋房

早前我見有石門單位平面圖,請問在哪裡找到?

民房

hi,大家好,我都希望同你們成為碩門友,請問你們有無碩門d單位睇.謝謝

子爵府

原帖由 尿片 於 09-9-20 23:21 發表
早前我見有石門單位平面圖,請問在哪裡找到?

http://www.facebook.com/album.php?page=3&aid=119081&l=355a87aeee&id=711641873

民房

謝謝你,你d相好詳細,你派咩單位呀...我想問知唔知可唔可以上樓睇其他人d裝修

別墅

你裝修未?我都開始裝修啦,

子爵府

原帖由 西貢irene 於 09-9-25 09:35 發表
你裝修未?我都開始裝修啦,

裝修中

別墅

點算好...... 天花頂標水黎

男爵府

any mama can send photo to see 裝修^^thx

大宅

原帖由 zaza4584 於 09-9-26 13:17 發表
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs238.snc1/8519_1210041778459_1451164330_574302_15 ...

係邊個位標水呀??係收左樓係咁定裝修完係咁呀??

別墅

我係搬左入去住第3日...... 毛啦啦今日中午地下一灘水..... 望一望個天花頂.... OOOOH MY GOD 毛啦啦多左條裂痕仲漏水落黎..... 條裂痕由2吋.... 2個鐘後變左 OVER 2呎........ 仲要係天花頂唔只一度漏水.... 有兩個位置出水....... 我係3-4人單位, 果兩個位係廁所角位對出, 兩邊角位........ 即時CALL 物業管理 D 人上黎睇... 再打個電話去房署煩下 D 人....
跟住有人回覆我..... 話樓上爆左水喉.... 佢會搞返掂....
最慘就係毛啦啦多撻印.... 多條裂痕.... 又驚佢會發毛.... 頂...... 新樓都漏水..... 有冇搞錯..... 有 D 木屋區 FEEL

大宅

原帖由 zaza4584 於 09-9-26 23:09 發表
我係搬左入去住第3日...... 毛啦啦今日中午地下一灘水..... 望一望個天花頂.... OOOOH MY GOD 毛啦啦多左條裂痕仲漏水落黎..... 條裂痕由2吋.... 2個鐘後變左 OVER 2呎........ 仲要係天花頂唔只一度漏水.... 有兩個 ...

叫佢幫你整返佢囉~~2呎喎,唔係唔使負責呀~~

別墅

原帖由 高達媽媽 於 09-9-26 00:52 發表

裝修中
我都是,你大約幾時裝修好?我大約10月中入伙

首頁
23456...7

尾頁

跳至