樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位村友好呀!
好開心la,可以做到碩門村居民,
我都等緊收匙後拜四角呀!

男爵府

Hi chingluby,
你個網名同我Nick Name一樣叫"luby"
我8/9收鎖匙,都同你一樣唔知村內承辨商還是出外找好d?
Thanks

原帖由 chingluby 於 09-9-5 00:34 發表
hi,我係chingluby,有小小問題想問!!!我想問你裝修是不是找村內承辨商還是出外找?裝修是否全套包,廚櫃,地磚,窗台......費用約多少???手工ok唔ok???費用問題我有点不好意思問mouth:mouth:" /> 希望会答...... ...

男爵府

哦!完來你囡囡個名,係咁樣由來的!
我個名無由來自己諗架!...碩門村有2個luby(露比lu)
我都係美碩呀,我34樓向西南,我2-3人單位,你呢

我都睇過d承仔呀,佢同你分析一樣!.我就係永盛工程.
下面d煩惱同你一樣
現在頭痛係塭承仔定出外找 sell我个承仔,佢話包鋪地磚20x20(24x24就要補$1800),翻油牆,間房,鋪腳綫磚要$19xxx,廚櫃唔記得包唔包,要整其他野要加就加$,哇咁全全全套,分分鐘4-5萬 走唔lux
最怕係手工唔好就煩

原帖由 chingluby 於 09-9-6 00:09 發表
hihi,其實luby係我女nickname.因為佢小時,時常穿和尚袍時成日拉高大脾个位,露曬个大脾,咪叫露比law,英文譯為luby,取其音,呵呵呵!!!
咁arm,咁我地差2天咋渦,取key!今日我同个女+朋友上去睇過,周圍視察下,環境ok ar ...

男爵府

已經陸續入你啦!
周圍都沙塵滾滾lu...

原帖由 stella01929 於 09-9-6 01:27 發表
HI..我派到健碩呀..想問而家多唔多人入咗伙呀?會唔會好靜呢?THANKS!!

男爵府

未呀!不過已經收咗鎖匙lu!

原帖由 stella01929 於 09-9-8 01:56 發表
[quote]原帖由 露比仔 於 09-9-7 04:55 發表
已經陸續入你啦!

咁.你入咗伙未呀..我諗都有排嘈啦.就圍都庄修又搬屋..真係好似 ...

男爵府

唔係ar,我見到前面個單位,佢地做梗咗2間房,1間頂頭梗咗隻窗,都OK呀!

原帖由 chingluby 於 09-9-8 09:43 發表

我向西北,望城門河,好開心呀:) ,你係永盛,我係恆盛不同喎.但$$一样呀??会唔会話送下野呀???我係3人申請,我睇過其他类似單位.有一間梗房,巳間好.我地可以係廳間多一間比个女.但我現在諗,廳間房唔知間唔間好.講真間左 ...

男爵府

我都未呀,大約11月啦!

原帖由 stella01929 於 09-9-8 01:56 發表
[quote]原帖由 露比仔 於 09-9-7 04:55 發表
已經陸續入你啦!

咁.你入咗伙未呀..我諗都有排嘈啦.就圍都庄修又搬屋..真係好似 ...

男爵府

我地暫時未決定找承仔裝 or找外仔,不過我們預計11月入伙

原帖由 chingluby 於 09-9-9 17:49 發表

我明天取key la!!!!!好緊張呀,怕帶唔齐d野.
聽你咁講.佢个單位唔知同我一唔一样呢????但都有大d單位喎,可以間2間大房,仲可以係廳間多一間細房.
点呀,你找承仔裝 or找外仔??
我可能出年2月倒搬入去,你呢?? ...

男爵府

唔好氣餒wor,最近要自己住的舒適.
間屋又唔係自己建築,當然有不滿地方.

原帖由 chingluby 於 09-9-12 21:01 發表
key取了,但到間房問題.唔知間运邊种.1,眼鏡房,2對角房.兩种.
眼房實用d.但令廳暗;對房放野不實用,廳光猛,各有各好,好煩呀!!!!!!老公鈡意2,老爺奶奶鐘意1.唉~~~~~有屋又煩,冇又煩......
取key个日本來好開心 ...

男爵府

你好ar Happy小龍
歡迎你成為碩門友!

原帖由 Happy小龍 於 09-9-12 23:50 發表
各位媽咪妳地好! 我都已經啱啱成為碩門新住戶喇! 我地係擠迫戶, 因為碩門真係太搶手, 到我地揀樓時都已經所餘無幾, 最後揀咗健碩樓, 不過係向西南, 但之前去望過吓, 個窗真係曬到應. ...

男爵府

我就裝修緊地磚咋....預計11月份先入得伙!

原帖由 karilau 於 09-10-10 08:05 發表
又係冇人上嚟講野ge~大家間屋搞成點呀??
我就搞好啦~收左樓.清潔埋.差搬咋~~好期待呀...

男爵府

恭喜你ar...碩門友!

原帖由 為人母者 於 09-10-12 16:34 發表
多謝晒, 之前上黎睇到你地一個個輪住派到碩門, 又替你地開心又替自己心急, 而家自己都可以成為一份子, 真的很感恩!

男爵府

Thank you.
好詳細ar...

原帖由 為人母者 於 09-10-13 19:03 發表
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20090628/00176_044.html

首頁

尾頁

跳至