樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

嘩~咁多個標題o既...入邊個先啱呀~~

大宅

[quote]原帖由 chingluby 於 09-9-6 00:14 發表
我係美碩樓.咁你找外仔.全部全部装修要約多少$
手工ok唔ok呀.交貨其要幾內呀,承仔就話3-4星期law!可否交流下,比d意見,若有ok外仔,可否介紹一下給我們,多个選擇,thankyou very much ... [/quote

haha~我之前就係出去問左幾間外仔全部出嚟o既價都要6~7萬仲要唔知得唔得呀(因為唔知自己有冇漏到要整o既野),有d報就5萬到但係鋪地o既料都要自己出,承仔都要5萬到~但係承仔比我睇d野就齊d唔需要自己再買料~比起我出面搵o既唔太貴~我應該都會搵承仔做~

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-6 11:29 發表

咁價錢真係差唔多喎(同外仔).我係25樓.係新恆盛做.你幾樓呀?

我係低層架~haha承仔係咩名呀冇留意呀~我聽日先去落單~

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-9 17:49 發表

我明天取key la!!!!!好緊張呀,怕帶唔齐d野.
聽你咁講.佢个單位唔知同我一唔一样呢????但都有大d單位喎,可以間2間大房,仲可以係廳間多一間細房.
点呀,你找承仔裝 or找外仔??
我可能出年2月倒搬入去,你呢?? ...

2月先搬入去??咁咪白交幾個月租??

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-12 21:01 發表
key取了,但到間房問題.唔知間运邊种.1,眼鏡房,2對角房.兩种.
眼房實用d.但令廳暗;對房放野不實用,廳光猛,各有各好,好煩呀!!!!!!老公鈡意2,老爺奶奶鐘意1.唉~~~~~有屋又煩,冇又煩......
取key个日本來好開心 ...

我原本都係間對房架~不過睇過好唔掂呀~又細喎唯一好處係個廳有窗~我而家間左門L型又唔會好似眼鏡房咁兩個門口對晒出面~同埋係間房個牆到開個鋁窗咁就可以光D囉

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-14 18:06 發表

呀.....聽落幾好喎,但唔知係点架呢?咁个廳会唔会細左呀,L型即係点呢,你係找承仔間架???
我未裝修,巳經睇左4次LA,星期日剛同老爺睇,唉....嚟緊星期日又要同姑仔睇.....我睇到出年都唔知入伙味 ...

係呀~我搵承仔做架~
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30542035&l=7423006869&id=1224551862其實睇你想房大定房細囉~我房間左7呎多d個廳有10呎到啦~我都諗左成星期啦~裝修一個月到啦...唔使出年入伙咁誇~慢慢諗啦唔好咁灰啦~

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-15 22:12 發表

我諗左好內,你个間格呢L型,我睇左你FACEBOOK,咁你廚房厠所是不是入門口右手邊呀??点解你牆个窗唔開大D呀,咁个廳可以光D喎,等我就問下我個承仔有冇板睇!THANKYOU AR ...

係呀我係右手邊架~個窗開大d係廳會睇到房嘛我老公唔like嘛,咪唔開咁大囉~~承仔應該有帶你睇吓其他單位喎大概點間架喎~

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-16 20:59 發表

有..佢地有帶我睇,多數是眼鏡房/對角房,而你個种真係好少見倒.但是我都会叫佢帶我去睇吓.對角房我諗我不選,需然是光猛d,入屋的右邊間咗牆,感覺壓迫,加上現時居住環境都係間對角,所以我老公唔like,so,我應会選眼鏡房 ...

如果間眼鏡房兩個門口都向出就晒左d位~好似我咁間房牆有7呎咁我就兩邊擺地櫃都ok囉~大至上櫥廁都係你講果d囉~

大宅

原帖由 zaza4584 於 09-9-26 13:17 發表
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs238.snc1/8519_1210041778459_1451164330_574302_15 ...

係邊個位標水呀??係收左樓係咁定裝修完係咁呀??

大宅

原帖由 zaza4584 於 09-9-26 23:09 發表
我係搬左入去住第3日...... 毛啦啦今日中午地下一灘水..... 望一望個天花頂.... OOOOH MY GOD 毛啦啦多左條裂痕仲漏水落黎..... 條裂痕由2吋.... 2個鐘後變左 OVER 2呎........ 仲要係天花頂唔只一度漏水.... 有兩個 ...

叫佢幫你整返佢囉~~2呎喎,唔係唔使負責呀~~

大宅

原帖由 zaza4584 於 09-9-29 11:07 發表
哈哈~~~ 呀Q精神..... 水為財,
房署都算幾快手..... 兩三日就派人黎睇... 安排做工程....
大鑊.... D 野都未執完又要比佢地鑽天花頂打針, 到時又搞到一屋沙塵
好在都應承左工程期間同我全屋遮晒, 再同我全屋天花油 ...

haha咁都ok咁快同你整~都算房署有做野啦~咁到時自己辛苦d再慢慢執過囉~

大宅

又係冇人上嚟講野ge~大家間屋搞成點呀??
我就搞好啦~收左樓.清潔埋.差搬咋~~好期待呀...

大宅

請大家唔好去碩門傢居直銷中心買野呀~正一黑店,原本話包雅x床"玉"而家是但送張嚟就算喎~仲係都話我誤會左~邊到有咁平咁...我就係覺得抵先買啫唔係使咩幫襯佢喎,跟住我話退錢又話冇得退要我加錢...送床嚟又唔送床"玉"d野分幾次送嚟仲要係追先送~~~都唔知點做生意架~~~

首頁

尾頁

跳至