烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問昨晚有冇睇, 醫生同靚女介紹美食果個節目呀, 入面介紹左d泰式齋菜既野...想請問知唔知係邊架....如果你佐敦既泰娘子...好似唔係食素嫁wor....各路高人請指教下喇....thks

複式洋房

泰式素菜..係邊樹??

請問昨晚有冇睇呀, 個醫生同3個靚女介紹美食既節目呀...入面介紹左一間泰式素食既....有冇人知係邊嫁....睇落好似在佐敦...但佐敦間泰菜又好似唔係食素架wor....各路高人請指教.....thks!!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

佢介紹話係一間golf club入面架~~~

複式洋房

睇落係囉....但係我朋友話入面唔係食素嫁wor.....點解佢講到好似食素咁吁吸引呢....是否騙人定係引導錯誤呢???

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我老公話係佐敦個 golf 場嗰度...

複式洋房

咁係咪入面有素泰菜食呢...請代為問你老公一下...唔該

複式洋房

因為好想試...唔該你幫我問真d啦...thank you so much!!

原帖由 baby_chu 於 09-8-31 10:16 發表
我老公話係佐敦個 golf 場嗰度...

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 yinggo 於 09-8-31 10:44 發表
因為好想試...唔該你幫我問真d啦...thank you so much!!

哎呀... 哩方面就... sorry 呀... 我老公話佢只係認得附近環境,所以先肯定係佐敦個 golf club... 我哋都未去過架... 我噚晚都有同佢講過,我想去試... 所以... 哩方面真係幫唔到你喇~~~ 唔好意思呀~~~

複式洋房

哈哈...我都係認得附近d環境...再問人....不過朋友話入面唔係食齋料囉....好似係食肉嫁.....所以好想求証一下囉....anyway thanks a lot!!

原帖由 baby_chu 於 09-8-31 10:52 發表

哎呀... 哩方面就... sorry 呀... 我老公話佢只係認得附近環境,所以先肯定係佐敦個 golf club... 我哋都未去過架... 我噚晚都有同佢講過,我想去試... 所以... 哩方面真係幫唔到你喇~~~ 唔好意思呀~~~ ...

子爵府

係咪呢間
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=13366

子爵府

Hi,

It should be City Golf Club - Thai Mary. You can search the website.

Cheers
Mwong

原帖由 christy31400 於 09-8-31 10:12 發表
佢介紹話係一間golf club入面架~~~

珍珠宮

原帖由 yinggo 於 09-8-31 11:40 發表
哈哈...我都係認得附近d環境...再問人....不過朋友話入面唔係食齋料囉....好似係食肉嫁.....所以好想求証一下囉....anyway thanks a lot!!

我覺得... 齋只係佢menu 其中一啲囉... 因為噚日睇節目時,嗰 part 臨尾都好似聽到個醫生主持話,除咗齋仲有其他嘢食...

複式洋房

明白晒...即係大概有素有肉咁...樣樣有d啦...

男爵府

好媽媽勳章

我都想知

男爵府

好媽媽勳章

我去tvb.com搵到..
泰國素菜

素菜多以黃豆精製而成,例如:帶子、魚塊、魷魚…魚皮則以紫菜做成,全部仿真度很高。吸收了辣汁或咖喱,做出辣味十足的冬蔭功素湯、原隻南瓜焗泰國噴令咖喱素海鮮和紅咖喱荔枝素鴨。

食肆:
泰粮子餐廳

地址:
九龍匯翔道8號城市高爾夫球會

電話:
2199 7392

有冇人食過???好唔好味?&貴唔貴??
thanks

民房

This is a good Thai restaurant but the price is high also. The food quality is good but the dishes are in small size. The environment is comfortable and the service is good. I went there for lunch w/ some friends and stayed for more than 3 hours. Average spending is about $150-200 per person.

首頁

尾頁

跳至