跳至

首頁

尾頁

公爵府

原帖由 DalaDala 於 09-9-22 14:49 發表
謝謝, 我諗太遠啦...

SORRY, 昨日收到消息 他們又搬, 仲搬去冇雷公咁遠, 大埔, 我都耍找多個中醫師先得了, 但要找一個夾自己的好困難的 , 我之前都找過5個都唔得

大宅

別墅

原帖由 ybym 於 09-9-22 14:35 發表
大家好, 好耐無入黎呢版, 我由5w嘔到而家8w都仲好勁咁嘔, 中間試過個胃嘔到吉左, 入左院吊鹽水. 真係辛苦到喊!
試過嘔到個胃好痛, 半夜痛醒入急症, 之後E生開左胃藥同止嘔藥先好好多咋.
尋日我媽煮左d豬肉豬腰薑水 ...

你而家見好d未呀? 我6w半嘔到8w因脫水.終於要入院吊盬水. 到10w先無咁想嘔. 俾d時間自己. 慢慢會好d架喇. 加油呀.

別墅

大家一齊加油, 勇敢面對!!!

大宅

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

又話過咗三個月會好D嘅?
我13WK喇~~ 仲係勁嘔+無胃口,
之前試過有一星期好返D, 而家又打會完形....

別墅

原帖由 阿紀 於 09-9-29 01:25 發表

阿紀, 你13wk 喇, 我至得10wk jar 重有排嘔~~~

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 阿紀 於 09-9-29 01:25 發表

有d人話過左3個月仲係咁~就會到尾都係咁架喇~希望你快d無事啦

我都係唔知仲咩今胎陀得辛苦過上次~無胃口~口淡淡~想嘔咁~好辛苦

大宅

真係咁多同道中人~~
我上胎又係5wk 開始嘔...嘔到生... 估唔到今次都係5w開始嘔...
上胎已經嘔到入咗幾次e院吊鹽水...
今胎又嚟... 上星期先返返吓工嘔到暈暈地..頂唔順飛的入急症...係屋企瞓咗3日嘔足3日...瞓著咗都會醒要起身嘔嗰隻.... 真係辛苦都想喊...

可能因為係第二胎... 冇第一胎咁開心?
都有諗咁辛苦都唔知為乜.. 不過都係同自己講.. 過咗就唔記得架喇... 陀大嗰個時都係咁la.....

我又係食乜都冇用嗰隻... 有時止嘔藥都嘔返出嚟 @@"

大家一齊加油la~~~ 希望快d 唔洗嘔..

男爵府

原帖由 onionpig 於 09-9-29 17:28 發表

有d人話過左3個月仲係咁~就會到尾都係咁架喇~希望你快d無事啦

我都係唔知仲咩今胎陀得辛苦過上次~無胃口~口淡淡~想嘔咁~好辛苦

唔係掛
我已經受夠喇

男爵府

原帖由 heman07 於 09-9-29 17:06 發表

阿紀, 你13wk 喇, 我至得10wk jar 重有排嘔~~~

可能過多一兩星期你就唔嘔呢!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

原帖由 阿紀 於 09-9-30 02:19 發表

可能過多一兩星期你就唔嘔呢!

我上一胎嘔到生, 我諗呢胎都係唔可以幸免嫁喇~~~為有頂住啦! 不過有時自己好辛苦時同老公媽咪工人發皮氣, 都覺自己好黑人憎

男爵府

原帖由 heman07 於 09-10-1 09:02 發表

我上一胎嘔到生, 我諗呢胎都係唔可以幸免嫁喇~~~為有頂住啦! 不過有時自己好辛苦時同老公媽咪工人發皮氣, 都覺自己好黑人憎

你個大B幾大呀?? 我個大B未夠一歲, 有時自己好唔舒服仲要湊佢真係好想死!(不過我而家都係一星期湊佢兩日到)
我反而無特別發多咗皮氣, 不過就日日病壞咁, 自己睇見自己到憎, 老公有時到會覺得我嘔得辛苦, 但大部份時間都無話好特別咁照顧我, 仲要我成日同佢按摩 = =

大宅

原帖由 阿紀 於 09-10-3 00:20 發表

你個大B幾大呀?? 我個大B未夠一歲, 有時自己好唔舒服仲要湊佢真係好想死!(不過我而家都係一星期湊佢兩日到)
我反而無特別發多咗皮氣, 不過就日日病壞咁, 自己睇見自己到憎, 老公有時到會覺得我嘔得辛苦, 但大部份 ...

我老公都會要我同佢r 背 =.="
不過我真係好攰同嘔到暈陀陀... 洗衫哂衫嗰d 都逼佢做...

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

你地e+好d未呀?
我之前食咗兩個星期安胎藥, 一日到黑作嘔, 勁恐怖! 最終都

不過停咗安胎藥就好返好多
起碼呢兩日有返d胃口, 識得肚餓喇!
我諗... 我微降嘅體重好可能好快上升返!

希望大家都好快唔嘔啦..

別墅

原帖由 阿紀 於 09-10-3 00:20 發表

我反而無特別發多咗皮氣, 不過就日日病壞咁, 自己睇見自己到憎, 老公有時到會覺得我嘔得辛苦, 但大部份 ...

我大囡age 2.5, 而家返全日bb班, 我而家成日冇氣冇力, 都好小同佢玩, 佢都知媽媽辛苦, 又成日學我話佢又嘔, 好辛苦呀咁~~~

別墅

原帖由 小曳人 於 09-10-5 15:00 發表
你地e+好d未呀?
我之前食咗兩個星期安胎藥, 一日到黑作嘔, 勁恐怖! 最終都

不過停咗安胎藥就好返好多
起碼呢兩日有返d胃口, 識得肚餓喇!
我諗... 我微降嘅體重好可能好快上升返! ...

而家都係晚晚嘔, 一到黃昏就好辛苦, 瞓o係度都好辛苦, 好想快d生佢出黎...

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

依家差不多接近3個月~我又好似好d~無之前咁辛苦~但係係胃口都係差d~大家如何

首頁

尾頁

跳至