跳至

首頁

尾頁

大宅

我由8wk-13wk都嘔+冇胃口,13-14wk又好左好多,食到野,冇嘔, 點知,又返轉頭....又嘔過,嘔都唔算勁,最慘係成日都作嘔,個口成日都好苦....又冇晒胃口.......唉....就黎4個月啦,點解都仲係咁......最慘係我有營養既野全部都食唔到......只係不停食冇益既野.....點算......

7wk3d 1.42cm, 10wk4d 4.5cm 11wk3d 5.6cm
14wk3d 9.4cm (boy)
EDD: 1 April 2010

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 chloe_karina 於 09-10-11 18:30 發表
我由8wk-13wk都嘔+冇胃口,13-14wk又好左好多,食到野,冇嘔, 點知,又返轉頭....又嘔過,嘔都唔算勁,最慘係成日都作嘔,個口成日都好苦....又冇晒胃口.......唉....就黎4個月啦,點解都仲係咁......最慘係我有營養既野全部 ...

我都係~一對著d有益野~就完全無曬胃口~仲成日食雪糕-_-''''
不過如果一食到有益野~就狂食~起碼叫食左d都好

別墅

我可以食雪糕同飲好凍既野, 不過都係小小....食其他野就唔想, 連諗下都想嘔~~~

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 heman07 於 09-10-13 17:19 發表
我可以食雪糕同飲好凍既野, 不過都係小小....食其他野就唔想, 連諗下都想嘔~~~

same here~
不過食唔到朱古力味雪糕..
後尾發現連朱古力都唔得.. 悶一輪之後嘔!

e+淨係想食梨!

別墅

原帖由 kerkermui 於 09-10-13 20:49 發表

same here~
不過食唔到朱古力味雪糕..
後尾發現連朱古力都唔得.. 悶一輪之後嘔!

e+淨係想食梨!

係wor, 我食雪糕係要雲尼那, 朱古力我都唔得, 同埋都係食梨, 甜d...

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 heman07 於 09-10-14 10:17 發表

係wor, 我食雪糕係要雲尼那, 朱古力我都唔得, 同埋都係食梨, 甜d...

係呀~我都係勁鐘意食梨~夠甜又多水多汁~好解渴
因為我經常性口乾~飲極水都唔夠咁
食個梨就好舒服

別墅

我之前咩都無特別想食咩都唔食添, 忟見煮飯味就想嘔, 好采過左3個月有番胃口.

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我 wks 7時開始嘔, 最辛苦係搭車就會開始作嘔作悶, 好唔舒服, 之前都唔多有胃口, 不過到左wks 10後開始轉好.

別墅

原帖由 onionpig 於 09-10-19 08:32 發表

係呀~我都係勁鐘意食梨~夠甜又多水多汁~好解渴
因為我經常性口乾~飲極水都唔夠咁
食個梨就好舒服

我而家又唔想食梨 lu~~~返而想食西瓜, 不過屋企人唔比食....唉...我就連水都唔係好飲到.

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 heman07 於 09-10-20 10:48 發表

我而家又唔想食梨 lu~~~返而想食西瓜, 不過屋企人唔比食....唉...我就連水都唔係好飲到.

到e+都仲未好d呀?
我上星期嘔到cc吓, 但係到星期5又突然無哂事咁..

西瓜.. 我都想食呀!

大宅

我都係, 唔知仲乜停左一排, 無端端, lee 兩日又嘔過..............

原帖由 heman07 於 09-10-20 10:48 發表

別墅

原帖由 小曳人 於 09-10-20 15:45 發表

到e+都仲未好d呀?
我上星期嘔到cc吓, 但係到星期5又突然無哂事咁..

西瓜.. 我都想食呀!

係o羅, 小氣呀, 唔好講冇事呀~~hehe

別墅

原帖由 isaacim 於 09-10-20 16:21 發表
我都係, 唔知仲乜停左一排, 無端端, lee 兩日又嘔過..............

嘔又辛苦, 想嘔又辛苦, 胃酸倒流又辛苦, 又食唔到野...想食果d又唔食得.....唔知做乜, 我而家鍾意飲凍野

複式洋房

我由week 7開始作嘔作悶, 夜晚最嚴重.

所有有營養既野全部都食唔到(e.g 奶,魚,蛋)

成日去食Pizza and burger king

以前係唔鍾意食呢D ga...

大宅

我上星幾星期嘔到連日常生活都構成影響, 一日嘔8次, 連半夜都要起身嘔, 食又嘔, 唔食又嘔, 嘔到連個鼻都噴埋出來咁濟, 成日抖震, 標汗, 好辛苦, 工都返唔到. 好彩呢個星期開始好d, 嘔一至二次, 開始食返d嘢, 足足瘦咗6磅. 因為我係孖b, 醫生話係嘔得勁d喎 !

複式洋房

原帖由 mleung0729 於 09-10-25 20:55 發表
我上星幾星期嘔到連日常生活都構成影響, 一日嘔8次, 連半夜都要起身嘔, 食又嘔, 唔食又嘔, 嘔到連個鼻都噴埋出來咁濟, 成日抖震, 標汗, 好辛苦, 工都返唔到. 好彩呢個星期開始好d, 嘔一至二次, 開始食返d嘢, 足足瘦 ...

I had this problem for the 1st month only. U try try Vitamin B la!!! i read some articles said that Vitamin B6 would help to release this situation ka!~~~If u believe Natural Healing (use food and nutrition supplements), u cantry try la, If u want those doctors info, u can PM me la. not an advertisement ah~~ just wanna share jar!~~~

大宅

原帖由 chengida 於 09-10-25 22:25 發表

I had this problem for the 1st month only. U try try Vitamin B la!!! i read some articles said that Vitamin B6 would help to release this situation ka!~~~If u believe Natural Healing (use food and n ...

好彩依家13wk, 嘔吐情況開始改善... 多謝 !

大宅

好彩15wks都無太大作嘔既感覺
有人話如果妳阿媽生妳個時無嘔,妳好大機會都唔會嘔

別墅

原帖由 cclemon2009 於 09-10-26 18:06 發表
好彩15wks都無太大作嘔既感覺
有人話如果妳阿媽生妳個時無嘔,妳好大機會都唔會嘔

我媽咪生我地果陣又係嘔到cc下~~

大宅

芳姐建議你可以嘗試於飲薑片圓肉陳皮水,有助減低作嘔作悶的問題。

此外,當你感到肚餓時,芳姐建議你可以嘗試食齋多士或鹽味梳打餅作小食,可減低嘔吐的機會。

至於煮薑片圓肉陳皮水的方法,芳姐已pm你,希望可以幫到你。

芳姐

原帖由 heman07 於 09-10-28 13:34 發表

我媽咪生我地果陣又係嘔到cc下~~
子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

首頁

尾頁

跳至