自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老實講,如果係做時裝,又無熟客,我勸你都係唔好開在街市喇﹗

複式洋房

原帖由 my005 於 09-9-16 19:20 發表

男爵府

唔知街市o個間"婚姻xx中心"做成點呢??
我平時經過都唔見佢開門既..
o係街市創業真係難d喎...

複式洋房

如果冇熟客,咁在街市開什麼都唔得la(講笑姐),我都是覺得租平d,如果賣平d,d料又靚d,咁就可以把生客變熟客了(這當然要攞貨平啦)

複式洋房

原帖由 hippo126 於 09-9-17 17:15 發表
唔知街市o個間"婚姻xx中心"做成點呢??
我平時經過都唔見佢開門既..
o係街市創業真係難d喎...

我今日去過,佢有開,我都是第一次見到,嘩!"客"死人,門口的一對蝴蝶結,如果不是紅色,是黑色的話,都幾似靈堂哦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

問題係喎度人流好少﹗比得起$的ma咪唔會去嗰度買衫lo﹗
我有朋友以前在那裡開,出面舖買100,佢買40,都無人吼呀﹗(個場好靜)
我勸過佢唔好開,佢又好似你咁講﹗---要守下業架ma﹗見佢每日生意額得個幾佰幾拾,(有時無),你話係唔係晒時間﹗蝕到死﹗
零開舖在旺地方,莫開舖在人流少地方,呢個係黃金定律呀 ﹗

不過,希望你好好運啦﹗

網上創業好過啦﹗真係有一班熟客至開舖啦﹗
否則你要交好多學費lo﹗

複式洋房

原帖由 my005 於 09-9-17 18:07 發表
我有朋友以前在那裡開,出面舖買100,佢買40,都無人吼呀﹗(個場好靜)
我勸過佢唔好開,佢又好似你咁講﹗---要守下業架ma﹗見佢每日生意額得個幾佰幾拾,(有時無),你話係唔係晒時間﹗ ...

佢每日生意是幾百還是幾十呀,差好遠哦.哈哈,咁佢個位好唔好嫁,幫忙,幫忙!

複式洋房

原帖由 my005 於 09-9-17 18:07 發表
我勸過佢唔好開,佢又好似你咁講﹗---要守下業架ma﹗見佢每日生意額得個幾佰幾拾,(有時無),你話係唔係晒時間﹗ ...

你意思是她賣40的和出面賣100的是完完全全一樣的嗎?
如果是,都幾令人傷心喎!!!

珊瑚宮

其實我真係想話好多時係一佰幾拾﹗當然都有幾佰一日,不過係少lo﹗(不過我唔敢咁直接講呀﹗)
你有無下晝去睇下,真係靜到d老細只在chat呀﹗
不如你問下佢地啦﹗(又者你行下,聽下佢地吹水,睇下佢地做咩多)
我朋友都無做好耐啦﹗

珊瑚宮

原帖由 may1110 於 09-9-17 18:24 發表

你意思是她賣40的和出面賣100的是完完全全一樣的嗎?
如果是,都幾令人傷心喎!!!

一樣貨源呀﹗

複式洋房

原帖由 my005 於 09-9-17 18:32 發表

一樣貨源呀﹗

複式洋房

但如要你做個決定,街市租金會出面平3-4倍,其實都幾難決定.

別墅

首頁

尾頁

跳至