跳至

首頁
12345...29

尾頁

別墅

2009年孫方中幼稚園(隆亨)各班級家長交流室 (修正)

各位家長:
隨著新學年展開,留意到本網站的孫幼(隆亨)的家長也增加不少,而且各班級的家長藉此互相交流,從中可得益不少。
因此新的「2009年孫方中幼稚園(隆亨)各班級家長交流室」,希望令孫幼的家長進一步凝聚、互相交流及增加了解......。
如此種種都是為我們的子女未來努力,學長的經歷更是學弟學妹的參考,歡迎到此發表及交流意見

大宅

各級大家長交流室 good.

但是我不是大家長呵, 我呢d好明顯係靚家長唔係大家長個炸啦

原帖由 96250790 於 09-9-3 11:59 發表
2009年孫方中幼稚園(隆亨)各班級大家長交流室

各位家長:
隨著新學年展開,留意到本網站的孫幼(隆亨)的家長也增加不少,而且各班級的家長藉此互相交流,從中可得益不少。
因此新的「2009年孫方中幼稚園(隆亨)各班級家長交流 ...

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

這幾天, 大囝返小一, 所以很忙.

男爵府

好媽媽勳章

報到~
我仔係k1a,全日班..

子爵府

咁都好架唔好分到咁散.

禁止訪問

大宅

HIHI~ALL

我仔都係今年k1
hokitma .優異生
我仔同你地一班ka....keke
有時間按下面"個人網頁"睇下啦~^_^

別墅

原帖由 snow123 於 09-9-3 12:20 發表
這幾天, 大囝返小一, 所以很忙.

ok 嗎?

男爵府

好媽媽勳章

hi
問過老師好似我地班男仔多d wor....
我仔係12月細仔,尿片都未戒得好,你係咪都係全日班呀?

原帖由 小邦女 於 09-9-3 14:25 發表
HIHI~ALL

我仔都係今年k1

大宅

呵呵呵.......我女最老喇, k3 喇, 咪曹老師個班, 得一班遮

snow 123 哥哥ok 嗎 ?
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

哥哥今個星期只返半天, 暫o.k., 識了2個同學仔, 話小息去空中花園玩. 學寫手冊, 看時間表, 在家自己開餐(午餐), 教他拾書包, 我看和簽通告等. 值得高興的是, 原來我住的屋苑都有幾個小朋友要6點幾上校車, 所以一早樓下已經好熱鬧, 大人們傾談, 小朋友吃早餐.....

叉雞飯,

祝囡囡明年入讀心儀小學.

大宅

hi all,

好久不見大家! 大家好!!!!snow123 提醒哥哥double checking 帶回功課或worksheets返來, 因小一生時常忘記帶物件及手冊填漏.... 下星期應該回愎正常上課.

小囡上午低b!!!

原帖由 snow123 於 09-9-3 17:52 發表
哥哥今個星期只返半天, 暫o.k., 識了2個同學仔, 話小息去空中花園玩. 學寫手冊, 看時間表, 在家自己開餐(午餐), 教他拾書包, 我看和簽通告等. 值得高興的是, 原來我住的屋苑都有幾個小朋友要6點幾上校車, 所以一早樓 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

叉雞飯 多謝你送給慧慈的名帖,她很鍾意,多謝曬。還有希望各位家長能夠擁躍參加家教會之行列,與校携手為我們的子女謀福利。:-P

別墅

原帖由 ginny66lee 於 09-9-3 22:17 發表
叉雞飯 多謝你送給慧慈的名帖,她很鍾意,多謝曬。還有希望各位家長能夠擁躍參加家教會之行列,與校携手為我們的子女謀福利。:-P

可惜我是在職媽媽,未有時間做委員回校開會,但家教會一定全力支持,如有任何可幫得上的可隨時通知,定當出一點綿力。另在此感謝上一學年的委員為我們所付出的。

我囡是k.2b (低b班), 好在個囡不低b, 哈哈......

別墅

原帖由 天使媽媽 於 09-9-3 21:44 發表
hi all,
好久不見大家! 大家好!!!!snow123 提醒哥哥double checking 帶回功課或worksheets返來, 因小一生時常忘記帶物件及手冊填漏.... 下星期應該回愎正常上課.
小囡上午低b!!!
...

Angel,
你囝囝在邊間學校讀幾年級呀? 妳好熟小學生的特性喎﹗

大宅

天使媽媽,

多謝提醒, 做一個有責任的家長真不容易, 下星期返全日先開始辛勞吧!

亞囡都係低B班, 上年幼B班時, 我已估囡囡今年係低B啦.

男爵府

原帖由 小邦女 於 09-9-3 14:25 發表
HIHI~ALL

我仔都係今年k1

Hi~~
好耐無同你chat,近來好嗎?

謙謙返學返成點呀?習唔習慣?

前幾日,你係唔係撞到我媽咪?佢話有人叫彤彤喎!!

男爵府

原帖由 96250790 於 09-9-3 23:21 發表

可惜我是在職媽媽,未有時間做委員回校開會,但家教會一定全力支持,如有任何可幫得上的可隨時通知,定當出一點綿力。另在此感謝上一學年的委員為我們所付出的。

我囡是k.2b (低b班), 好在個囡不低b, 哈哈...... ...

彤彤成日問我,點解穎桐唔同佢一班喎!

我話佢知因為穎桐唔係返全日,所以唔同一班,佢叫我幫佢叫穎桐媽媽比佢返全日喎!

大宅

原帖由 wnpinga 於 09-9-4 09:07 發表

Hi~~
好耐無同你chat,近來好嗎?

謙謙返學返成點呀?習唔習慣?

前幾日,你係唔係撞到我媽咪?佢話有人叫彤彤喎!!

wnpinga
頭果日幾好,不過呢2日早上喊左一陣叫我陪埋佢入課室玩,我走左佢又無喊啦~
果日係我來架,我認得彤彤呀,cut到個短呀d頭髮,差d唔認得佢....
有時間按下面"個人網頁"睇下啦~^_^

子爵府

一早就叫佢ma同我地一齊轉la,咁未唔使攪到好似拆散佢地咁.

原帖由 wnpinga 於 09-9-4 09:10 發表

彤彤成日問我,點解穎桐唔同佢一班喎!

我話佢知因為穎桐唔係返全日,所以唔同一班,佢叫我幫佢叫穎桐媽媽比佢返全日喎!

...

首頁
12345...29

尾頁

跳至