自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我都覺得佢好慘, 學嘢係要學, 但都唔洗學咁多卦, 一個開心嘅童年就咁冇咗, 個父母唔係錫佢, 係迫佢.

侯爵府

個爸爸話佢2公要細時冇幾會学嘢, 我諗所以e + 将佢哋2人想学果d 谷晒落個仔到lor.

侯爵府

一开始話income 係 2-4万.

原帖由 叉燒媽咪 於 09-9-4 09:55 發表
唔係~ 佢話…

供樓係收入 1/2
租樓係收入 1/3

如果現在租樓係1萬, 甘即係佢地聲稱收入 = 3萬
如果收入係3萬, 甘即係之前供樓 1.5萬

hehe, 我d數口又幾精播

不過, 3萬比佢地, 應該點計都無可能生活到。 ...

水晶宮

agree ! 慳得咁悽涼, 學少一兩樣, 唔洗死, 但食用太差會死

原帖由 kerobobo 於 09-9-4 10:06 發表
我都覺得好痴線,好似樂器咁,駛駛學彈琴又小提琴呀,除非個小朋友本身好有天分,咁練法,真係會傻架,唔駛玩呀.同埋果兩公婆死慳爛慳比對仔女學野,有d假law,覺得好誇張同law黎衰............ ...

自由太多會令世人失去平衡

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

所以話 ..
有關小朋友的生意, 補習, 樂器, 游水 ... 最好賺, 不如轉行啦
淡淡的來, 好好的去 ....

男爵府

去到老遠買送最假!
有工人都叫工人去推車啦
實鬼自己咁醜態咩!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

點解佢地0的錢咁好洗架,
我地都係月入三萬, 供樓都係五千到~
但係我地連生多個都唔敢, 我囡學興趣班都要諗好耐, 俾佢學得一樣咁大把咋~
我平時都係食好平架野, 買好平架衫咋喎~~
點解呀~~

水晶宮

係好假!

原帖由 boise 於 09-9-4 10:57 發表
去到老遠買送最假!
有工人都叫工人去推車啦
實鬼自己咁醜態咩!
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 叉燒媽咪 於 09-9-4 09:59 發表
唔會嫁, 九龍d菜真係可以又平有靚, 平到你唔信嫁! esp. mk & 舊區既露天街市

dr kong 呢, 好似個個小朋友都會比佢話"懷疑有扁平足", 其實小朋友細個, 腳底脂肪厚, 大部份都有假扁平足, 但佢地就捉d呢個point游說 ...

咁咪即係好似呃阿公阿婆血壓高,然後叫佢地買降血壓枕頭、離子機、頸繩咁?!

大宅

學溜冰1星期$2xxx,一個月成萬元?係我聽錯定他講錯丫,我寧願不如一家一齊去溜(有返d家庭生活),他仔鐘意咪個個星期同他一齊溜囉,小朋友唔係一日學o野學到黑就開心,不如spend多d時間出外活動下仲好啦

大宅

好媽媽勳章

去到老遠買送最假!
有工人都叫工人去推車啦
實鬼自己咁醜態咩!

佢行行吓, 企係度攞條毛巾出黎抺汗.
初頭我以為無工人, 所以要禁辛苦.

珍珠宮

原帖由 HIN2003 於 09-9-4 11:22 AM 發表

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 HIN2003 於 09-9-4 11:22 發表

唏!拍野梗係有少少誇張成份架啦!唔係點凸顯到佢慳家?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

去到老遠買送最假!
有工人都叫工人去推車啦
實鬼自己咁醜態咩!

工人要帶小朋友去上堂嘛! 加上佢地咁精打細算, 唔驚俾工人打斧頭咩!工人得閒幫你夾價咩!

子爵府

好媽媽勳章

個小朋友練琴比我感覺係為o左張CERT... 佢鍾意彈琴只係為o左升到級o個種成功感... 一d都唔enjoy...

琴晚睇返之前日本家庭, 個妹妹學琴就學得好開心好enjoy喇~
我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

仲有呀媽媽拎條摺細o左o既大毛巾出o黎擦面真係好.... 核突...
我老公話點解唔用手巾仔抺汗要當街咁擦, 好怪...
我想要9999呀...

水晶宮

哩對父母走火入魔...
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

老實講, 唔好計我有 $ or 冇 $, 但我點都唔會比個小朋友學野安排到密密麻麻, 氣都冇得抖, 我只想我的小朋友開開心心去學野, 仲要學 d 佢 like 既野.... 唔知佢 like d 乜, 咪慢慢試, 知佢 like 果樣, 我先會花時間, $ 去比佢... 仲好過週身刀, 冇張利

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

青衣好多人都係咁架啦
原帖由 cathycheng131 於 09-9-3 19:30 發表

係啊..但個媽媽都好強啊..
一個女人仔,拎住架車仔係青衣出荃灣入貨..
入到架車仔爆晒..又咁重..仲要搭bus...
我真係做唔到....

首頁

尾頁

跳至