懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人11月中打算在法國順產,請問係咪唔joint package 扺D 呢?? around how much呢? 走佬袋有乜係要賣,有乜係法國包呢? 老公陪產係咪要聽左講座先呢? 同埋駛唔駛比錢呢? many thanks!

大宅

原帖由 Rome 於 09-9-3 22:23 發表
本人11月中打算在法國順產,請問係咪唔joint package 扺D 呢?? around how much呢? 走佬袋有乜係要賣,有乜係法國包呢? 老公陪產係咪要聽左講座先呢? 同埋駛唔駛比錢呢? many thanks! ...

唔JOINT應該會平D , 醫院包產後套裝一套 (產巾2包,清洗樽1個,床墊6片,網褲6條) , 牙膏,牙刷,面巾,杯, -
我既走佬袋帶左
-盆仔可以裝熱水洗面,
-飲水既杯,
-tempx 紙巾及濕紙巾(去廁所用)
-外套
-拖鞋
-梳,鏡
-消毒火酒 (噴樽 , 去廁所用)
我住左2日2夜,出院找數時 , 醫院費用只用 $11,100 +醫生接生及兒科醫生費用 $7,700
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

咁平??
邊個e生呀?

大宅

又真係好平喎...可能因為佢醫生收費平.
我07年生大女,住頭等,齋係笑氣同催生都皮幾! (好似住頭等就乜費都DOUBLE咁計).

別墅

thanks! 嘩!!帶咁少野就ok啦!!咁有關BB用品呢?好似BB衫仔,包被咁呢?

原帖由 傲祺媽咪 於 09-9-4 11:03 AM 發表

唔JOINT應該會平D , 醫院包產後套裝一套 (產巾2包,清洗樽1個,床墊6片,網褲6條) , 牙膏,牙刷,面巾,杯, -
我既走佬袋帶左
-盆仔可以裝熱水洗面,
-飲水既杯,
-tempx 紙巾及濕紙巾(去廁所用)
-外套
-拖鞋
-梳,鏡
-消 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

many thanks!

原帖由 himuimui 於 09-9-5 11:22 PM 發表
Only need to bring BB衫仔x2,包被x1. When you leave hospital, you pass them to nurse in the morning and she will put those on for your BB. She will hand over the BB, BB's record and milk power to you w ...

大宅

原帖由 Rome 於 09-9-5 23:14 發表
thanks! 嘩!!帶咁少野就ok啦!!咁有關BB用品呢?好似BB衫仔,包被咁呢?

bb你帶一件和尚袍 + 一套衫仔 + 手套 + 包被(厚) + 襪仔+帽 係 for bb 出院用, 係醫院時有衫比bb著嫁啦 , 尿片都係醫院提供 (會收費的) ! 如果你住得遠返屋企需時耐就預備定奶粉+尿片囉 !

首頁

尾頁

跳至