論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 pollyw 於 09-9-5 19:07 發表
我做女時会。因為有時夜晩玩通宵。宜家如玩通宵,暴斃都有份!!!

我甘大個女未試過玩通宵

最夜果一次係, 岩岩結左婚果一年, 比我隻佬d 捐友, 叫左年30晚的零晨(即係年初一), 叫我們去行花市, 佢地的意圖好明顯, 係想搏取一封利是, 但我們無預備到, 亦無諗過係甘既場合要比利是..................

果一次, 我對年30行花市差生左恐懼, 我連維園都未入到去, 已經決定打到回府............平時15分鐘的路, 行左足足一粒鐘

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 pollyw 於 09-9-5 19:13 發表
西姐隻馬肯看書就好啦! 我隻雜果賓,連睇cookbook都無心机,剩係識得發酵跳老舞,着件薄落T点会去“Li 記”丫,再唔係就睇“成淫台”。無樣好野出。 ...

哎呀~人地正直狼虎年華係咁架啦

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-9-5 16:25 發表

訓到2點...................我從未試過, even 做女時都未試過

我通常星期6都係咁架喎...因為星期一至5都唔夠瞓

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 bb鼠 於 09-9-5 22:38 發表

哎呀~人地正直狼虎年華係咁架啦

bb mouse understands so much about middle age women's psychological status!! 普洱姐,您同意不同意阿bb mouse 的高見?

哎,其實我最怕就是美少女會終歸學壞,所以要介紹她一些良師益友,有益身心的活動來分散她的思鄉病。

看書縂好過群埋班壞朋友。

男爵府

原帖由 hinhinmummy 於 09-9-5 16:24 發表

OIC

但佢無再提就有去啦, 佢再問先幫佢申請啦

如果您的馬真的想看書,就可以幫她activate身份證,不用再另外申請借書証了。

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 saiwanho 於 09-9-5 23:43 發表

bb mouse understands so much about middle age women's psychological status!! 普洱姐,您同意不同意阿bb mouse 的高見?

哎,其實我最怕就是美少女會終歸學壞,所以要介紹她一些良師益友,有益身心的活動來分散她的思 ...

因我家大西瓜也是:D

侯爵府

原帖由 bb鼠 於 09-9-5 22:40 發表

我通常星期6都係咁架喎...因為星期一至5都唔夠瞓

唉...........我一至五都6點就起身, 到今日諗住可以訓晏d, 點知生理時鐘自動715叫醒我(佢地未開學我要715起身返工).............

侯爵府

原帖由 saiwanho 於 09-9-5 23:45 發表

如果您的馬真的想看書,就可以幫她activate身份證,不用再另外申請借書証了。

我吾知係吾係真啦, 佢同我女講, 佢放假會浦係library, 因為有書看又有冷氣, 吾駛係街熱..........

甘佢無再出聲, 我就無再理佢

但佢今日問我點去灣仔某一樹地方, 佢話想去報名讀書(for 出年, 要今日去報名排隊), 即係早排電視賣新聞果一個呢, 乜乜服務處, 同政府資助果一個centre呀

佢走左之後, 我同隻佬講, 其實佢讀書係好事, 但我就吾係好想佢去果一個centre, 因為果個機構吾係有太好的名聲

後尾又諗, 如果佢走後, 屈我吾放假比佢, 甘佢吾放假點去上堂?

又如果屈我無出糧的話, 我又開cheque, 入戶口, 再有statement, 入數紙做supporting, 甘都告得入?

最多係side d 時間同佢上庭

好彩我呢份工, 大假多

佢去邊樹上堂, 我真係控制吾到, 最多叫佢吾好識甘多吾好的朋友

老公都話, 我做得岩, 吾好出聲叫佢吾好去上堂, 因為如果係甘, 一陣佢吾聽我講, 去到centre, 甘同佢d 鄉理講, 太太叫我吾好黎, d 鄉理實加鹽加醋, 到時我係佢心目中, 又變左一個衰人

我真係好希望佢報吾到名, 呵

男爵府

原帖由 hinhinmummy 於 09-9-6 11:50 發表

我吾知係吾係真啦, 佢同我女講, 佢放假會浦係library, 因為有書看又有冷氣, 吾駛係街熱..........

甘佢無再出聲, 我就無再理佢

但佢今日問我點去灣仔某一樹地方, 佢話想去報名讀書(for 出年, 要今日去報名排隊), ...

上課呢家野,聼落我覺得濕滯。。。。

例如她去學電腦,回來又會不會心思思自己想買部上網,或會不會等您們不在的時候,偷偷上您的電腦呢?

上課學的東西跟現在的工作有關嗎?有關的,固然是好,無關的,花了她的精神時間,最麻煩就是回來又要溫書、練習,或做功課,到時候會不會分心呢?大條道理因爲讀書而需要做功課,溫習喔,想到這裡,我覺得很麻煩。

阿美少女原來今天下午參加了她的教會的查經班,回來告訴我她覺得好開心,這個雖然跟工作無關,不過day-off時看看聖經,淨化一下心靈,也是好事。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-9-7 00:13 發表

上課呢家野,聼落我覺得濕滯。。。。

例如她去學電腦,回來又會不會心思思自己想買部上網,或會不會等您們不在的時候,偷偷上您的電腦呢?

上課學的東西跟現在的工作有關嗎?有關的,固然是好,無關的,花了她的精神時間,最麻煩就是 ...

各位, 我重生啦

公爵府

我屋企的電腦, 為左防止d 小朋友會自己上網, 所以我set 晒password

& 好彩佢返黎話我知, 佢報吾到名, 因為佢地得遲(8點幾出門口都叫遲), 得返d 夜晚6-8的堂有位, 但因為我要佢8點鐘返到屋企, 所以就無得報啦

亦好彩, 佢無藉住要上堂呢個藉口, 申請遲d 返屋企, 我估佢都預左我吾比, 因為我成家都係早訓一族

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 CrabPincers 於 09-9-7 10:13 發表
我屋企的電腦, 為左防止d 小朋友會自己上網, 所以我set 晒password

& 好彩佢返黎話我知, 佢報吾到名, 因為佢地得遲(8點幾出門口都叫遲), 得返d 夜晚6-8的堂有位, 但因為我要佢8點鐘返到屋企, 所以就無得報啦

亦好 ...
咦…你係咪阿邊个邊个??仲乜要“重生”??

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-9-5 23:43 發表

哎,其實我最怕就是美少女會終歸學壞,所以要介紹她一些良師益友,有益身心的活動來分散她的思 ...
同意頂啦!只不過有点妒忌...唔扺得イ巨仲有這道“火”,而自己就因為年華老去,再找不到這道“火”,發極都發不起牠那種春夢。

公爵府

原帖由 pollyw 於 09-9-7 16:40 發表
咦…你係咪阿邊个邊个??仲乜要“重生”??

因為之前太過disclose 自己既野出黎啦, d 人又知我女係邊樹讀書, 又知個仔跟家姐, 甘阿仔間學校今年先收到4個佢d 仔, 加埋我個網名, 好易比人起底

所以要'重生'

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 CrabPincers 於 09-9-7 16:54 發表

因為之前太過disclose 自己既野出黎啦, d 人又知我女係邊樹讀書, 又知個仔跟家姐, 甘阿仔間學校今年先收到4個佢d 仔, 加埋我個網名, 好易比人起底

所以要'重生'

呵 ...
睇你呢个字已知啦…呵…

珍珠宮

原帖由 pollyw 於 09-9-7 16:56 發表
睇你呢个字已知啦…

我都係靠呢個字至估到咋.

公爵府

原帖由 KiuShaBB 於 09-9-7 17:10 發表

我都係靠呢個字至估到咋.

好, 甘連呢一個字都要cut

吾再用, 等我改

kiushab

份野, 搵吾返, 我估我都係丟左, sorry, 幫你吾到

大宅

我都想 "重生" 大家知唔知個登入密碼點改呢??
原帖由 CrabPincers 於 09-9-7 16:54 發表

所以要'重生'

嘻 ...

公爵府

原帖由 qqqqqq 於 09-9-7 17:41 發表
我都想 "重生" 大家知唔知個登入密碼點改呢??

你又比人起左底咩?

你個login name 照計吾會有乜野hints呀, 我果個就大d

男爵府

原帖由 CrabPincers 於 09-9-7 21:26 發表

你又比人起左底咩?

你個login name 照計吾會有乜野hints呀, 我果個就大d

haha, I think my situation is the most dangerous one, since everyone knows where I live!!

首頁

尾頁

跳至