自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我唔係佢fans, 但好欣慰香港有個咁錫港人既香港藝人劉德華!

唔瞞都瞞左..都係一次o者, 面對鏡頭又多次道歉仲想點即, 佢而家殺人放火咩, 就係有你地班咁低B失控既fans, 劉華仲更加唔敢講, 之前有個女仔傾家當產來香港, 點知仲激死老豆, 你估佢無壓力咩, 講左又驚fans睇唔開, 又驚跟住搵食既工作人員收入減少, 你估娛圈好好景呀! 你地有無試過無買劉華大碟, 上網dl呢? 一人衰一鑊算數啦.......唔識體諒人既低B fans.

珍珠宮

如果一個大話,要令佢冇得翻身,而且摧毀左佢幾廿年建立ge野,係唔係太誇張呢?

我想問....真係有人唔講大話?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢呢個大話對其他人有咩壞影響?? 對其他人有破壞性, 傷害性?? 應該冇囉

但佢呢個大話, 原意係出保護家人, 保護老婆, 有咩錯?? 傷害到咩人??

就算當初佢唔講大話, 即時公開結婚, 咁又點?? 所有知道佢婚訊嘅人係唔係會做大禮, 做人情?? 唔會囉, 最多咪買多份報紙睇吓, 追吓電視睇吓佢個婚禮會幾盛大, 又或者大家都只會係心裡面送上一個祝福, 而家, 呢個祝福只係送遲咗比佢之嘛

水晶宮

我都唔係佢fans,,但我一直好欣賞佢
唔好用神同藝人比......
好認同標題:個d fans唔要算啦...

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

禁止訪問

子爵府

原帖由 lormy 於 09-9-4 01:56 發表
乜個標題咁得意既... 倒轉嚟講既... 呢d fans 不要也罷??
fans 要佢先算啦~~

下?如果因為一個大話而離棄佢既話,根本就唔可以用fans黎形容喇~第二個討論區我就唔知~不過bk大多數既媽咪如果係華仔fans既話,都唔會話因為咁而唔鐘意佢囉~~
我琴日同客傾計既時侯~都傾到華仔~有d人話老一輩思想守舊,唔化呢d說話,我反而覺得依家有d年輕少少既好多都真係變返好守舊同唔識體諒人咁..好似我呢個客~都有咁上下年紀架喇~佢都覺得華仔講大話都只係一次~同埋傷害唔到人~雖然話因為白事而認左有老婆~不過見到人地兩口子出黎~都覺得好sweet丫~唔明why d人可以因為咁而沒殺佢以前所有既努力~何況藝人都係人~都要有私隱架..!!無錯~fans係米飯班主~但係華仔都係打份工姐~但係佢都有私隱架嘛~!各位~試問你打份工~會唔會話哂你所有野俾你老細知丫?何況hk係有私隱條例架嘛!!

大宅

華仔加油

大宅

佢左瞞右瞞相信原因之一就係有呢d fans....

大宅

原帖由 ~~kitty~~ 於 09-9-4 02:32 發表

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

仲有好多..我覺得都係d記者寫之麻....唯恐天下不亂

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔識體諒人既 fans.

珍珠宮

請問發生咩事? 樓主所講o既fans做左d乜?

珍珠宮

原帖由 ~~kitty~~ 於 09-9-4 02:32 AM 發表

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔係佢fans,我自己覺得咁
我只係覺得呢d係佢私人事,唔洗下下都要向公眾交代呀
而家咁只會搞到d小朋友呀
今日既忽周影晒個小妹妹係課室既相
影響埋其他同學仔
算把la,仲講咁多為左呢d係佢私事既爭吵,好無為

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 咕b 於 09-9-4 01:35 發表
佢呢個大話對其他人有咩壞影響?? 對其他人有破壞性, 傷害性?? 應該冇囉

但佢呢個大話, 原意係出保護家人, 保護老婆, 有咩錯?? 傷害到咩人??

就算當初佢唔講大話, 即時公開結婚, 咁又點?? 所有知道佢婚訊嘅人係唔 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果因為一個大話,又話要人退出,又話要退會,
咁個個好天真,好傻o既人,咪一早應該消失,
唔通女人真係多人同情d,男人就要俾人一沉百踩,
我真係唔明,d粉絲一早都估到啦,
只係佢冇承認咋嘛,唔通大家都做鴕鳥,
人地唔認,就一直當唔係,
成熟d啦,終於知道佢點解唔認喇,
原來真係有咁多幼稚粉絲

大宅

好媽媽勳章

其實他結婚與不結婚關其他人咩事,他自己的事為何要給大眾知道,他公告天下大家只要替他高興便可。我不是fans我看劉華的新聞只是一道很普通的娛樂版新聞,大家為何這麼上心呢。

每天都有劉華的新聞我覺得很煩,放過他吧。

劉華只不過普通人一個,只不過他的職業是藝人,他都需要有私人空間。

翡翠宮

畀面勳章

我好奇怪香港好多人對藝人既「誠信」要求竟然比政治人物甚至宗教人物都要高,講一個大話都已經係死罪。

前醫學院長中飽私囊冇人講,早輪爆單有神父非禮男童又冇人聲討,反而一個藝人講左個與其他人無關既大話就搞到咁大件事。

首頁

尾頁

跳至