想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都試咗年幾都唔成功............我都有睇中醫.....但係都唔得............

於是我媽咪就成日煲花膠湯俾我飲..........記住要連湯榨都食埋喎.....尤其係花膠啦........真係食到驚 跟住我就去照埋輸卵管..........就係果個月有埋BB,好多人話照完輸卵管會易有啲,咁我就係一照完跟手就有...........依家囡囡三個半月喇........

子爵府

好媽媽勳章

你個bb好可愛呀

大宅

d人話照輸卵管個時, 比d 藥水通一通...好似真係會係個個月易d bingo架(因為我都有兩個朋友係咁), 唔知係咪有關係呢!? 等於一條水管, 佢無塞到, 但有好多污糟野係度痴住晒, 你搵d 清潔劑大力咁沖走晒佢, 就成條水管都無遮無擋啦...hehe (嘩, 個比喻好爛呀)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 蔡夫人 於 09-9-5 09:49 發表
d人話照輸卵管個時, 比d 藥水通一通...好似真係會係個個月易d bingo架(因為我都有兩個朋友係咁), 唔知係咪有關係呢!? 等於一條水管, 佢無塞到, 但有好多污糟野係度痴住晒, 你搵d 清潔劑大力咁沖走晒佢, 就成條水管都 ...

岩架. 照完輸卵管果 1-3個月內係容易D BINGO.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 siungau 於 5-9-2009 08:39 發表
我都試咗年幾都唔成功............我都有睇中醫.....但係都唔得............

於是我媽咪就成日煲花膠湯俾我飲..........記住要連湯榨都食埋喎.....尤其係花膠啦........真係食到驚 跟住我就去照埋輸卵管.. ...

咁你照輸卵管時要幾多錢呀

洋房

回覆 1# siungau 的文章

真係架?? 我係月中要照喇, 因為我又難有bb既人, 請問照輸卵管痛唔痛架, 因為醫生話我知會有小小痛, 仲比塞肛藥我止痛添, 請問照要幾耐時間呢??

大宅

敏晴:
你又知你自己難有bb?? 係醫生話?? 定你try左好耐都唔成功!?

洋房

回覆 7# 蔡夫人 的文章

因為我試下1年幾,又小產過, 醫生話我子宮勁後屈, 又可能有多襄証.

大宅

多襄証可以照到...佢無幫你照嗎?? 點會係"可能"呀?? 你m係唔準的嗎~??~!??!
我都知後屈係較難有bb, 加上你小產過, 你要好好調理番呀~~!!

洋房

回覆 9# 蔡夫人 的文章

我小產後有中醫調理, 而家要去驗血睇下有咪有多襄, 仲有去照輸卵管添.

大宅

siungau,

多謝你既分享!!!!我呢個星期都飲左花膠湯,下星期再煲過先得

別墅

多謝
原帖由 stitch_katty 於 09-9-5 09:15 發表
你個bb好可愛呀

別墅

我係旺角照......好似唔駛二千,我唔記得係千二定千八........ 雅博醫學診斷及化驗中心 電話:2397 8883
我搵唔到條link.....你試下打去問價錢

原帖由 mochapig 於 09-9-5 10:39 發表

咁你照輸卵管時要幾多錢呀

別墅

加油呀.......我好明白等個種苦處.....努力吧

原帖由 LJ_BABY 於 09-9-5 12:40 發表
siungau,

多謝你既分享!!!!我呢個星期都飲左花膠湯,下星期再煲過先得

別墅

照就唔係好耐.....我照之前我食定止痛葯.....照個陣會好似m痛咁......之後就會少少痛囉........不過啲葯過咗都幾痛下,所以照完趁葯力未過就好返屋企抖下....

原帖由 敏晴711 於 09-9-5 11:30 發表
真係架?? 我係月中要照喇, 因為我又難有bb既人, 請問照輸卵管痛唔痛架, 因為醫生話我知會有小小痛, 仲比塞肛藥我止痛添, 請問照要幾耐時間呢??

大宅

希望你照完個個月可以快d bingo la....

首頁

尾頁

跳至