自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

呢篇野有D長希望大家唔好介意~
時間:9月5號 星期六 地點:屯門某一個燒烤場

事發經過:

我地幾家人,大既五,六個家庭,去幫姪女(24歲)慶祝生日,我個女去左同表哥表姐玩,當我去左買野飲,望轉頭既時候,見到我個女(6歲)比一個14,5歲既女仔(身高大約5尺5吋,仲高過我)係度狂鬧,鬧到喊得好勁,我就去問佢地咩事,(對話如下):

我: 發生咩事呀?
女仔: 你個女玩緊差D整到我細佬呀!!
我: 咁佢有冇整到你地?如果有我可以叫佢同你道 歉。
女仔: (發晒顛,失晒控,講晒粗口係度狂鬧)跟住仲郁手係度推我。

我自然反應推反佢一下,跟住佢老豆就衝埋黎,冇問發生咩事,就用雙手向我胸部推左一下同時間問我,做咩推佢個女,我忍左你好耐ga喇(但我地家人從未見過佢地,又冇得罪過佢地,大家各自各係燒烤場玩),我就答,係你個女先郁手推我,跟住個女仔就拎住支燒烤叉指住我講你唔好過黎呀,我叉你ga。

跟住我老公見到就衝埋去推開女仔個老豆,之後對方男性朋友走過黎,話佢係新XX(黑社會名稱)啊X,我依家打電話拖馬(當時五,六個小朋友已經比佢地嚇到好驚同喊),然後兩方互相對罵一陣,燒烤場職員就出黎將兩班人分開勸喻叫我地唔使報警,燒烤場會幫我地解決問題。

事件平息左大約一小時(對方已叫左一班人在門口),燒烤場職員叫我地派一個人出門口,同佢地談判,我家姐,姐夫出到去,就大聲話我唔識教女(咁都話我唔識教女,係咪學佢個女咁,用叉兇人講晒粗口,同個6歲小朋友計較,最慘係我個女跟本冇整到佢個細佬,無端端比人用粗口鬧嚇到好驚大喊),對方話我唔岩話我串要我去道歉,我唔係出手0個個,我又冇自稱黑社會,仲要比人非禮,我當然唔會出去道歉。

當我家人同佢地談判既時候,有一個大陸口音既女人(應該係女仔既啊媽)突然走入黎打左我姪女一大巴(好清晰見到有五隻手指印)咁我地好自然幾家人都衝埋去,燒烤場職員立即擋住我地將我地分開,而女仔個老豆就趁混亂乘機帶一家人上專線小巴逃走,然後我姪女就打電話報警,我就同家人衝出去追,但追唔到,不過佢CALL果班人就仲係出面走唔切,跟住警察到我就同警察講佢地就係打人果班人既朋友,啊SIR即刻問我,果班人有冇恐嚇同打我,我話冇,啊SIR答我即係唔關佢地事啦,就抄底資料放左佢地。

最後我姪女去左醫院驗傷,我就去左警署錄口供。

我好唔明依家D細路女得14,5歲,點解可以咁大膽搞事郁手打人,用燒烤叉指住個大人兇人,如果我見唔到我個女比佢鬧緊,我真係唔敢想像我個女會點,最慘依家幾個小朋友晚晚發惡夢係度喊,都唔知遲d使唔使帶佢地去睇心理醫生,都係好嬲,好唔開心

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

其實你應該第一時間報警!

伯爵府

我覺得個燒烤場幫緊果班人.....應該係識架....可唔可以講間場叫咩名???

男爵府

我覺得燒烤場叫你地5好報警5ARM, 人地吹埋雞仲叫你地搵人出去講數???有冇搞錯呀!!!!

樓主, 不如你開名邊個燒烤場LA~ 佢地好有問題

大宅

樓主:點解你沒有第一時間報左警先
果d 14,15歲女仔咁無禮貌.緊係啦,佢呀爸呀媽都係咁,個女又點會好呀
現在你姪女仲有無事呀,平復左心情未呀

珍珠宮

樓主,果個男人推妳時,妳應該立即報警的。(一定要保障自己和家人的安全為首位)
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

如果係我...當個男人推我果時我已經會大叫非禮(比全場人都知,等全場人都認得個男人),跟住即時報警....

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 sandy1425 於 09-9-8 11:08 發表

yes,一開始就要報警,保護自己同家人

複式洋房

我諗住大家嘈兩句就無嘢, 點鬼知佢郁手打人, 同埋吾想搞倒人地間燒烤場, 話晒都係熟客仔,
原帖由 sandy1425 於 09-9-8 11:08 發表

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 sylcaca 於 09-9-8 11:15 發表
我覺得燒烤場叫你地5好報警5ARM, 人地吹埋雞仲叫你地搵人出去講數???有冇搞錯呀!!!!

樓主, 不如你開名邊個燒烤場LA~ 佢地好有問題

咁做真係有問題

複式洋房

原帖由 babypooh26 於 09-9-8 11:15 發表
樓主:點解你沒有第一時間報左警先
果d 14,15歲女仔咁無禮貌.緊係啦,佢呀爸呀媽都係咁,個女又點會好呀
現在你姪女仲有無事呀,平復左心情未呀 ...

我姪女依家無咩事喇, 嗰日比個死人大陸女人咁大力
打左巴, 佢個頭上面多左好多星星, 所以佢先去驗傷

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢推你嘅時候同自稱黑社會時就可以報警,應該要保持冷靜,唔好同呢D爛仔嘈。

間燒烤場有係咪有黑社會勢力,竟然叫你派人出去同對方講數,痴線!正常都係調停同報警啦。

複式洋房

原帖由 Elefant老婆 於 09-9-8 11:22 發表
佢推你嘅時候同自稱黑社會時就可以報警,應該要保持冷靜,唔好同呢D爛仔嘈。

間燒烤場有係咪有黑社會勢力,竟然叫你派人出去同對方講數,痴線!正常都係調停同報警啦。 ...

水晶宮

原帖由 winwin18 於 09-9-8 11:16 發表
我諗住大家嘈兩句就無嘢, 點鬼知佢郁手打人, 同埋吾想搞倒人地間燒烤場, 話晒都係熟客仔,

...........................然後兩方互相對罵一陣,燒烤場職員就出黎將兩班人分開勸喻叫我地唔使報警, 燒烤場會幫我地解決問題

事件平息左大約一小時(對方已叫左一班人在門口),燒烤場職員叫我地派一個人出門口,同佢地談判,............................

當我家人同佢地談判既時候,有一個大陸口音既女人(應該係女仔既啊媽)突然走入黎打左我姪女一大巴(好清晰見到有五隻手指印)咁我地好自然幾家人都衝埋去,燒烤場職員立即擋住我地將我地分開

樓主...都好明顯嗰班人同燒烤場既人...係認識架喎..... mouth:

珍珠宮

醒目開學勳章

原帖由 winwin18 於 09-9-8 11:16 發表

係呢d情況下, 報警係最安全, 有咩都有差人睇咗你哋, 再加上你真係俾人, 推胸喎就更加應該報, 熟客呢d嘢, 你哋應該唔會再幫親架啦, 點可以仲去呢? 根本再去都會覺得唔開心, 仲有可能個d衰人, 會派d人係到睇住都唔定

大宅

hashtag影視迷勳章

係, 第一時間報警, 同埋話好驚, 有人恐嚇.. 同埋佢地自稱三合會,

不過你係咪只係講左一半, 正路有大有細, 唔會咁誇張...
願BB身體健康

複式洋房

當時真係好混亂, 燒烤場d人真係出嚟調停, 個職員都比對方個男人兇呀。

原帖由 Elefant老婆 於 09-9-8 11:22 發表

間燒烤場有係咪有黑社會勢力,竟然叫你派人出去同對方講數,痴線!正常都係調停同報警啦。 ...

大宅

樓主應該喺"女仔: (發晒顛,失晒控,講晒粗口係度狂鬧)跟住仲郁手係度推"時警告佢地;當個男人推你果時,要大叫非禮(比全場人都知,等全場人都認得個男人),跟住即時報警!

不過果陣應該又亂又驚,諗唔到咁多野!

樓主, 不如你開名邊個燒烤場LA

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

大宅

首先呢個女仔都低Q能,佢應該無咩EQ,連佢屋企人都係 :;pppp: 唉!一家人都無咩文化,而個燒烤場個D人都有問題,將兩班人分開勸喻叫你地唔使報警,燒烤場會幫我地解決問題。

winwin,我覺得個陣時佢地都Call馬,
我覺得你應該報警,而家有人自稱三合會會員,最好既錄到佢地音就最好!

大宅

應該唔好理燒烤場d職員講乜, 當那男人推你胸部&第二個男人自稱黑社會那一該, 我想我會第一時間call 999, 如果真係發生血案, 嗰d職員可以負責嗎? 但我都明你當時既心情一定好混亂...希望d小朋友快d忘記唔開心既經歷, 如果換了是我一定嬲到爆炸

係呢你可唔可以pm我知那個場叫什麼名....我唔想下次唔覺意去到!

首頁
12345...8

尾頁

跳至