自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

侯爵府

原帖由 winwin18 於 09-9-8 12:25 發表
多謝大家關心我地, 其實搞事嘅係嗰班人, 真係吾關個場
主事, 有人搞事佢地都吾想, 只不過係處理出左d問題,
話晒我都幫襯左咁多年, 一直都無事發生過, 最衰都係
嗰班人. ...

幾 fd 都好... 唔好去住囉.. 費樹 d 小朋友驚

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇完真係忍唔住爆粗,
俾著我遇到咁既人, 佢掂到我我一定報警先!
仲講咩新xx呀! 要捍衛自己家人,
擺明係佢唔啱, 動手動腳, 垃圾!
如果真係搵到人, 告佢啦!
影響到d小朋友呀!

別墅

乜佢地唔知自稱三合會有句金句咩?出嚟行.餘左要還!
佢地咁教d仔女,咪等還囉!自己衰就唔好教壞d細啦!

複式洋房

原帖由 susi1024169 於 09-9-8 12:36 發表
樓主真係要第一時間報警啦...仲夠擔出去同人地講數?佢地無打你姐夫一身都偷笑喇.....我唔係話怕黑社會,而係佢地真係無人性,下下講咩義氣唔識死,通常呢d情況吹雞打完人一身出左氣就會即散水,警察黎到都已經人去流空.. ...

場主叫我地出去,係因為我地未出去之前場主已經同嗰班人講掂左,話碰返杯酒算數,當冇事,場主佢地亦都有陪我姐夫出去,只不過出到去嗰班人要我出去道歉,我梗係無出去道歉喇,錯不在我,佢地囉唔到尾彩,果班男人又入唔到去(因為燒烤場d人唔比佢地入去),佢地睇漏左嗰個女人就唔小心比佢衝到入黎發晒顛咁打我姪女一巴

侯爵府

原帖由 winwin18 於 09-9-8 12:59 發表

場主叫我地出去,係因為我地未出去之前場主已經同嗰班人講掂左,話碰返杯酒算數,當冇事,場主佢地亦都有陪我姐夫出去,只不過出到去嗰班人要我出去道歉,我梗係無出口道歉喇,錯不在我,佢地囉唔到尾彩,果班男人又入唔到去 ...

d 人野蠻到

喂... 我返嚟啦 1:45 左右到 ... see u

複式洋房

我一定會告佢喇, 我吾會再比機會佢,

原帖由 paklok 於 09-9-8 12:48 發表
睇完真係忍唔住爆粗,
俾著我遇到咁既人, 佢掂到我我一定報警先!
仲講咩新xx呀! 要捍衛自己家人,
擺明係佢唔啱, 動手動腳, 垃圾!
如果真係搵到人, 告佢啦!
影響到d小朋友呀! ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 winwin18 於 09-9-8 12:59 發表

場主叫我地出去,係因為我地未出去之前場主已經同嗰班人講掂左,話碰返杯酒算數,當冇事,場主佢地亦都有陪我姐夫出去,只不過出到去嗰班人要我出去道歉,我梗係無出口道歉喇,錯不在我,佢地囉唔到尾彩,果班男人又入唔到去 ...
唉~~陰公...嚇c班小朋友....

伯爵府

自稱新xx咁惡呀???邊個係佢大佬呀?真係影衰晒囉~~~蝦女人,蝦細佬仔...不知所謂!!!!樓主,如果搵到佢地出黎一定要告到佢甩褲囉~:;pppp: :;pppp: :;pppp:

大宅

原帖由 winwin18 於 09-9-8 13:03 發表

希望可以拉到嗰家垃圾人渣啦, 等你好消息!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 winwin18 於 09-9-8 11:01 發表
呢篇野有D長希望大家唔好介意~
時間:9月5號 星期六 地點:屯門某一個燒烤場

事發經過:

我地幾家人,大既五,六個家庭,去幫姪女(24歲)慶祝生日,我個女去左同表哥表姐玩,當我去左買野飲,望轉頭既時候,見到我 ...

有人自認黑社會又有人講明用叉插死你,已經犯左法啦,唔理你有幾多人同埋來,你唔洗大大聲話報警,第一時間就要報,呢d係人身安全,警察來落口供law,你係驚呀,咁備左案你扑親,趺親都入佢地數架啦....

大家互鬧係冇意思,只會講多錯多,總之一聽到有人撻朵已經可以報警話恐嚇,早d報就唔洗有人比人打啦.
<br><br>

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 winwin18 於 09-9-8 13:03 發表

講真..告佢傷人未必告到d咩..分分鐘佢同法官認罪之後賠幾百蚊湯藥費就搞掂....

告埋個男人非禮啦...有無人睇到?!!!

複式洋房

原帖由 chinatea 於 09-9-8 13:23 發表

有人自認黑社會又有人講明用叉插死你,已經犯左法啦,唔理你有幾多人同埋來,你唔洗大大聲話報警,第一時間就要報,呢d係人身安全,警察來落口供law,你係驚呀,咁備左案你扑親,趺親都入佢地數架啦....

大家互鬧係冇意思, ...

佢無話插死我, 只係叫我吾好行埋去, 吾係就用隻燒烤叉叉我,

複式洋房

原帖由 gogoblue 於 09-9-8 13:25 發表

我d屋企人睇倒

講真..告佢傷人未必告到d咩..分分鐘佢同法官認罪之後賠幾百蚊湯藥費就搞掂....

告埋個男人非禮啦...有無人睇到?!!!

複式洋房

原帖由 pakhei1128 於 09-9-8 13:20 發表

我都希望捉倒班賤人,

希望可以拉到嗰家垃圾人渣啦, 等你好消息!

複式洋房

我同d朋友講, 佢地都係咁話, 真係笑死人喇

原帖由 carrie_1102 於 09-9-8 13:20 發表
自稱新xx咁惡呀???邊個係佢大佬呀?真係影衰晒囉~~~蝦女人,蝦細佬仔...不知所謂!!!!樓主,如果搵到佢地出黎一定要告到佢甩褲囉~:;pppp: :;pppp: :;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

agree

原帖由 sandy1425 於 09-9-8 11:08 發表
其實你應該第一時間報警!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,自稱黑社會,已經係犯法架啦......報左警,同警察講你受到恐嚇,覺得人身受到傷害......

另,個女仔用叉指住你,你可以話受到威嚇,而個男人推你個胸,你可以告佢非禮,又或者襲擊.......報完警,走去驗傷......

學會保護自己......等D人咁惡呀拿:;pppp:

大宅

原帖由 sitab 於 09-9-8 11:15 發表
如果係我...當個男人推我果時我已經會大叫非禮(比全場人
都知,等全場人都認得個男人),跟住即時報警....

非常同意,你應該即時叫非禮,就住報警,佢驚過你

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 winwin18 於 09-9-8 13:29 發表

講真....可以考慮吓告佢呢樣野...

個女人只係打咗你姪女一巴...又唔係嚴重傷人..

大宅

樓主: 算數啦,總之現在每個大人&小朋友都無事就得啦,不要再為這班廢殘勞氣.當自己及一定人果日不好彩囉,遇到呢班人
開心返呀,笑吓
請問你的姪女現在情緒有沒有因為這件事而影响到呢. 佢好慘呀
原帖由 winwin18 於 09-9-8 13:28 發表

佢無話插死我, 只係叫我吾好行埋去, 吾係就用隻燒烤叉叉我,

首頁
23456...8

尾頁

跳至