跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我很喜歡你成日講一些肺腑之言出黎與大家分享, 多謝哂。
原帖由 ricetaster 於 09-9-29 12:22 發表
我覺得冬位媽咪對選擇小一時的表現太沈重喇! 我自小在粉嶺長大, 之後入讀培靈, 畢業後升讀各位媽咪夢寐以求的傳统名女校, 再入讀香港最高學府。我希望以過來人的身份來分享一下小學的教育經驗。

首先大家對優質小學 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

我係同意佢既講法, 但我又未去到咁高境介, 有得簡, 梗係要簡自己既心水架啦

大宅

其實揀係無問題, 我都會揀, 只過揀唔到唔會好似大家咁 down, 自己將來跟貼D咪OK囉 ! 我個仔咪又係培靈畢業, 上年喺恩主教都全級25名內, 唔會差得過其他本區名牌小學入讀該校的同屆小六生, 而囝囝在培靈畢業時都唔係最叻個一批 。

原帖由 hihirita 於 09-9-29 15:53 發表
我係同意佢既講法, 但我又未去到咁高境介, 有得簡, 梗係要簡自己既心水架啦

大宅

我都贊同
原帖由 ricetaster 於 09-9-29 16:07 發表
其實揀係無問題, 我都會揀, 只過揀唔到唔會好似大家咁 down, 自己將來跟貼D咪OK囉 ! 我個仔咪又係培靈畢業, 上年喺恩主教都全級25名內, 唔會差得過其他本區名牌小學入讀該校的同屆小六生。

...

大宅

可唔可以唔好用'成日' 兩個字, 搞到我好似又老又長氣咁!

原帖由 小丑魚 於 09-9-29 13:30 發表
我很喜歡你成日講一些肺腑之言出黎與大家分享, 多謝哂。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你點會又老又長氣呢! 不是每個人都會花時間在這裡與大家分享自己的心得和給予一些寶貴意見。
原帖由 ricetaster 於 09-9-29 16:42 發表
可唔可以唔好用'成日' 兩個字, 搞到我好似又老又長氣咁!

複式洋房

原帖由 小丑魚 於 09-9-30 00:25 發表
你點會又老又長氣呢! 不是每個人都會花時間在這裡與大家分享自己的心得和給予一些寶貴意見。

我很贊同RICETASTER 的說法, 小朋友的成績好與壞, 並不是取決於他/她讀邊間小學, 而主要是視乎家長的支援與關顧.

RICETASTER, 我的女兒今年亦是入了恩主教呀, 她讀得很投入和開心, 有機會大家可否交流交流?

首頁

尾頁

跳至