跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

而家唸住
國際
金巴倫
根德園
聖羅撤
約克
沙田聖心

你地有乜心水呀 ?

別墅

N1 or K1?
我个女反N1了

男爵府

阿囡而家返咁N1,我可能都會報沙田聖心...

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 09-9-10 08:51 發表
而家唸住
國際
金巴倫
根德園
聖羅撤
約克
沙田聖心

你地有乜心水呀 ?

心水:
聖保祿
嘉諾撒聖心
根德園
國際
不過會報多幾間backup

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

K1 呀, 我自己揍無比阿女返N1

原帖由 huixian 於 09-9-10 08:59 發表
N1 or K1?
我个女反N1了

侯爵府

嘩, 又九龍又香港 ....

香港區果D 太遠, 唔會唸, 都係九龍區喇 ...

原帖由 jl118 於 09-9-10 12:53 發表

心水:
聖保祿
嘉諾撒聖心
根德園
國際
不過會報多幾間backup

侯爵府

想問你知唔知沙田聖心上乜野小學架 ? THX

原帖由 FI_ON 於 09-9-10 09:44 發表

男爵府

黎緊只會再幫亞仔報一間, 鑽石山靈糧幼稚園, 考得到就讀, 考唔到係依傢呢間讀到升p1

大宅

zoesychan:
我都係自己湊,所以亞女無返n1,只係返pre-school class,咁你有無諗住畀亞女下年提早插班讀k1呢?

原帖由 zoesychan 於 09-9-10 13:51 發表
K1 呀, 我自己揍無比阿女返N1

別墅

而家力力仔返緊九龍唐迦南n1, 應該k1會收佢. 但都會同佢報以下呢幾間:
(1) St. Catherine
(2) Kentville
(3) HK Preschool
(4) 宣道
(5) 創價
(6) 九龍堂浸信會
(7) pui ching
(8) st. rose of lima
力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

侯爵府

St Catherine's

二零一零年度九月份幼兒班 ( K1 ) 招生通告學生年齡︰二零零六年九月一日至二零零七年十二月三十一日出生者
報名方式︰只接受郵遞申請
請郵寄以下資料到九龍塘羅福道四至六號
1. 出生證件副本(請在右上角寫上聯絡電話號碼)
2. 回郵信封一個(四吋半x九吋半)(請貼上$2.2郵票)
3. 報名費三十元正(支票背面請寫上聯絡電話號碼)
支票抬頭請寫
(St. Catherine's International Kindergarten Ltd.)
已交的報名費恕不退回

4. 信封面上請註明選擇以英語或粵語進行面試及在左下角寫上「申請入學」。
5. 入學申請表和邀請貴子弟面談的回條會以郵遞方法寄給申請者。
6. 面談日期及時間不能更改。
7. 面談結果將於十二月十日前郵寄通知家長。
入學申請表將於九月尾起郵寄各申請者。
(申請人所提供的資料將予保密及只作申請入學用途)
申請表格派完即止  本園概不負責郵寄失誤之責
交回報名表格︰
請把填妥之申請表格,於辦公時間內交回或郵遞寄回︰九龍塘羅福道4-6

侯爵府

唔會喇, 不過會1星期返2日playgroup lor

原帖由 winglink 於 09-9-10 15:48 發表
zoesychan:
我都係自己湊,所以亞女無返n1,只係返pre-school class,咁你有無諗住畀亞女下年提早插班讀k1呢?

大宅

亞女都係1個星期返2日pre-school class,不過亞女一見d小朋友揹住書包仔,佢就好"恨"返學,所以諗住等佢下年足3歲先插班讀...
原帖由 zoesychan 於 09-9-11 14:11 發表
唔會喇, 不過會1星期返2日playgroup lor

侯爵府

已經做左 ~

- 寄左信去 st cat 攞 form
- 寄左 app form 去劍鳴
- 同埋交左 app form 去金巴倫

知道
- st rose 11月7 & 14 先有得報
- KV 應該 10月頭先有FORM派

侯爵府

想問下知唔知 st cat / 根德果d 有無 open day 架 ?

d 人成日話帶d 小朋友去參觀下間學校等佢 in 果時絛甘驚 ... 但係點樣無啦啦帶去睇呀 ..

大宅

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 09-9-13 14:46 發表
想問下知唔知 st cat / 根德果d 有無 open day 架 ?

d 人成日話帶d 小朋友去參觀下間學校等佢 in 果時絛甘驚 ... 但係點樣無啦啦帶去睇呀 ..

唔係間間有open day, 呢兩間有無我唔太清楚. 萬一無open day 的, 你打去學校同老師約時間, 話想參觀一下學校還境同想來了解學校的課程, 咁佢地自然會安排個方便佢地 e.g,. 學生放曬學既時間比你入去. 大多接見你時會簡單同你解釋下佢地既教學方向咁囉.

複式洋房

原帖由 zoesychan 於 09-9-11 14:10 發表
St Catherine's

二零一零年度九月份幼兒班 ( K1 ) 招生通告學生年齡︰二零零六年九月一日至二零零七年十二月三十一日出生者
報名方式︰只接受郵遞申請
請郵寄以下資料到九龍塘羅福道四至六號
1. 出生證件副本(請在右上 ...

真係差D唔記得要報名

複式洋房

原帖由 zoesychan 於 09-9-12 22:06 發表
已經做左 ~

- 寄左信去 st cat 攞 form
- 寄左 app form 去劍鳴
- 同埋交左 app form 去金巴倫

知道
- st rose 11月7 & 14 先有得報
- KV 應該 10月頭先有FORM派

金巴倫是金巴倫迦南??

侯爵府

金巴倫 = St Nicholas
不過好似尋日deadline左, 佢地9月尾會開始 in

原帖由 primrose_bb 於 09-9-15 00:46 發表

金巴倫是金巴倫迦南??

侯爵府

沙田聖心
12-16/oct 可以到學校取form
9-11am , 2-4pm
帶同出世紙正本 + $30 報名費

原帖由 FI_ON 於 09-9-10 09:44 發表

首頁

尾頁

跳至