興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題。
raindrop

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

Hi

大宅

日語交流

hi 紅紅,

你學了幾耐?我在讀中學時學過些皮毛,今年8月開始在pasona學。
raindrop

翡翠宮

我想學呀, 有冇介紹呀 ???

大宅

我都是在YAHOO果度SEARCH資料,聼人講寫就領事館好,講就PASONA好,我覺得講好似實用D,就揀左PASONA。
原帖由 楊桃 於 09-9-11 13:03 發表
我想學呀, 有冇介紹呀 ???
raindrop

翡翠宮

領事館係咪即係文化協會呀 ??? 如果係, 已經開左班啦

pasona 我未聽過喎, 等我去 look look 下先, 其實我係想搵啲有日頭班讀呀, 因為晏晝好得閒 .............

@@

原帖由 Kitkit 於 09-9-11 13:53 發表
我都是在YAHOO果度SEARCH資料,聼人講寫就領事館好,講就PASONA好,我覺得講好似實用D,就揀左PASONA。

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我學咗好耐,
中學時開始斷續學,
e+只係得閒自修吓。

禁止訪問

大宅

我女兒14歲, 佢話有與趣想學, 有介紹嗎?

原帖由 紅紅 於 09-9-12 04:37 發表
我學咗好耐,
中學時開始斷續學,
e+只係得閒自修吓。

男爵府

又見到你係度...
聽人講...PASONA幾好的..不過貴少少....
原帖由 楊桃 於 09-9-11 14:40 發表
領事館係咪即係文化協會呀 ??? 如果係, 已經開左班啦

pasona 我未聽過喎, 等我去 look look 下先, 其實我係想搵啲有日頭班讀呀, 因為晏晝好得閒 .............

@@

...

男爵府

我係日經學架..
其實學左好多次初班..係中大港大既校外課程都學過..
最後係日經學完高級班..鍾意教得快D 同活學D教法~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

麻煩各位學日文既媽媽,可唔可以幫我個朋友一個忙,做份畢業問卷啊

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2612496&pid=37494233&page=1&extra=page%3D1#pid37494233

洋房

hello~
我之前係hku space學過一年~
我覺得都教得幾好~
不過後尾有左囡囡~
讀埋個半之考埋試就冇讀lu~
等囡囡2歲左近.諗住再讀返~
不過唔知跟唔跟得返呢~

翡翠宮

我上網都見啲口碑唔錯呀, 3 個月一個 course, 每個月都係 $550, 都唔算貴呀 .............

@@

原帖由 Mcube 於 09-9-23 00:13 發表
又見到你係度...
聽人講...PASONA幾好的..不過貴少少....

翡翠宮

我之前都有睇過日經啲班架, 但我鍾意 pasona 有每個星期 2 堂, 仲有下午班上呀, 岩哂家陣既我 ..........

@@

原帖由 Mcube 於 09-9-23 00:16 發表
我係日經學架..
其實學左好多次初班..係中大港大既校外課程都學過..
最後係日經學完高級班..鍾意教得快D 同活學D教法~~

翡翠宮

我唔識, 幫唔到你添 ............

@@

原帖由 haileymama 於 09-9-23 09:04 發表
麻煩各位學日文既媽媽,可唔可以幫我個朋友一個忙,做份畢業問卷啊

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2612496&pid=37494233&page=1&extra=page%3D1#pid37494233 ...

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

初學時只係喺沙田嘅日語學校學,唔記得咩名唔知仲喺唔喺度呢?
不過好差,e+諗返覺得個先生好唔掂,佢可能都係好初級 ....

之後我去咗UK讀書,喺大學修讀,去過日本留學1年。
原帖由 Elmo_baby 於 09-9-14 11:39 發表
我女兒14歲, 佢話有與趣想學, 有介紹嗎?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 楊桃 於 09-9-23 18:28 發表
我唔識, 幫唔到你添 ............

@@

大丈夫,ありがどう

複式洋房

我都係自修, 以前在日經學過, 上年考左4級, 今年報左3級, 不過呢年都係自修, 無再出去讀了, 因為經濟唔好, 現在都無做野, 有的是時間, 不過做past paper時都好多唔明, 好似讀來讀去都無咩進步, 而且又無人同我講&練習, 有時都讀得幾悶架!!!

複式洋房

原帖由 stellamama 於 09-9-24 18:52 發表
我都係自修, 以前在日經學過, 上年考左4級, 今年報左3級, 不過呢年都係自修, 無再出去讀了, 因為經濟唔好, 現在都無做野, 有的是時間, 不過做past paper時都好多唔明, 好似讀來讀去都無咩進步, 而且又無人同我講&練 ...

無錯,聽同講都難,最好當然係飛去日本學啦!
引述︰「有愛,什麼都可以講包容。」
引述︰「没有愛,什麼都不能包容。」
..................................................
事實,是否應該剛好相反呢?!

首頁

尾頁

跳至