論盡家傭

跳至

首頁
12345...16

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

最近收到多位會員投訴,全x僱庸中心,以不良手法經營,這中心最常的手法是在本站以pm吸引會員,請各位會員注意。

大臣

複式洋房

我都急著找工人,pls pm me black list, thx

洋房

please pm me black list, thanks!

大宅

回覆樓主:

please pm me black list, thanks!

大宅

請問有媽媽們幫過藍田匯景商場的僱傭公嗎?那間OK呢?

大宅

我都要找工人,想要張list, thx~

複式洋房

00pm back.list pls.

大宅

我舊工人跟左我4年完約走左,我便繼續用這家僱傭公司~ 高x僱傭公司(銅鑼灣)塭工人,冇林過佢原來已經变左質……

第一個工人 ~ 做嘢好唔掂,煮乜濃乜,帶我小朋友,正係識玩手機,一係就群埋去班工人度傾計,拎住個書包行前面,我小朋友就跟尾,眼尾都唔望佢地(冇屈佢,我有錄像),于是把錄像send比這家公司投訴,接著佢叫我揾個個,我就办好手續第2個到步。

第二個工人~ 到步第2日叫我開屋企wifi 比佢上網,佢要聯絡屋企人,我當然拒絕,佢即刻喊晒,我見佢咁,第3日就帶去開電話卡…… 第4日q我發覺佢偷野食,我就同佢講唔可以,跟著佢竟然同我講唔撈喎……救命! 難道做錯嘢被都唔得。一個月下講左3,4次唔撈但冇比信,終於前日我再三問佢,終於比信我……

林住再去這家公司再搜尋一下工人,点知比我見到第一個工人在list 裡面出現,仲要大話連篇話在HK学識㷛湯,煮中國菜,還教小朋友英文,聽說當我煮餸她都走去洗碗…… 還有她怎麼教我小朋友英,我小朋友根本聽、唔明她說的,再講她常跟囝囝吵架,他都不喜歡她。
但我真的好奇怪為何這家公司都知道她的行為,竟然又再一次推介給人,希望大家看到了這則文章,小心揀選中介公司。
看來他們都是錢銀掛帥,利字當頭的一家黑店而已。

複式洋房

pm black list pls

民房

回覆 mli0930 的帖子

No please 試左...一次印印有肺勞,換左一個白日夢,剛炒

複式洋房

mli0930 發表於 16-3-6 00:18
請問有無人用過Sunday Employment Agency? 工人姐姐介紹,打去問呢間收得好平,比其他平成一半,所以有保 ...

係呀, 呢間平到驚, 之前我姐姐續約就揾佢地, 我介紹朋友去, 佢地係冇工人cv, 只講工人喺邊到做過, 雖然平, 但都冇幫襯。

男爵府

回覆 LuckBaby20 的帖子

我都想知有無人試過sunday , 因為我要揾工人,有無人可以分享一下,或者我會5月試下去sunday 昅下工人係點樣。

洋房

Can pm me the list? thank you...

大宅

回覆:小心黑店 - 全x僱庸中心

杏花新城閒瑞安僱傭(many maids)都係黑店,我請過兩個工人都扑炒!一個做咗兩個月,另外一個做咗三個月! 個agent以為我唔知勞工法例~仲叫我唔唔使買機票送佢走比現金就得!

大宅

熱血勳章

我係荃灣x達度請姐姐,已經揀左個,申請緊,但上星期佢地打黎話個個姐姐突然有事黎唔到hk…我想問呢d事常唔常發生? 尤其呢間x達, 我都唔知真係咁岩定呢間真係呢個po 所講既黑店…

複式洋房

pls pm the black list
thanks

別墅

mli0930 發表於 16-3-6 00:18
請問有無人用過Sunday Employment Agency? 工人姐姐介紹,打去問呢間收得好平,比其他平成一半,所以有保 ...
請問你最後有無用SUNDAY請姐姐呀?因為我都剛問過, 真係好平
有D擔心, 唔知信唔信得過

複式洋房

pls pm the black list
thanks

大宅

熱血勳章

我想問個post最初提起個間係咪荃豐既x達?

別墅

麻煩pm黑店名單!謝謝

首頁
12345...16

尾頁

跳至