跳至

首頁

尾頁

大宅

好耐都無去...諗住平D....唉...

1)買左一條比墟重要貴既有"味"魚.
2)雞係冰鲜...可能我無問啦,而家先明點比墟平咁多.
3)D 豬肉都有味..............

真係食唔好咁慳, 最多食少D. 友上一課!

大宅

哈哈, fanny !

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我媽買魚買凍肉必去新街市, 因為嗰處真係流量快, 有幾檔賣魚的, 啲大魚頭好似唔駛錢咁, 要夠大聲夠快手先買到, 上次就係買黎打邊爐, 我媽差啲同另一個C9炒片!

我媽鍾意幫百K超廣買, 近啲就去隔離惠X, 佢話啲豬肉好新鮮, 而且又係流量夠快, 舊舊肉有得揀~

百K廣場都有新鮮雞賣, 價錢貴D, 但真係鮮味好多, 我都好怕食冰鮮同急凍雞, 好難頂~

禁止訪問

大宅

回覆 1# lmchan2008 的文章

我成日都覺得好無奈係食物永遠都係用價錢而定佢既健康...新鮮食物既檢查永遠都咁少...有D人真係過有味都可以賣....:;pppp:

複式洋房

你試吓去新街市買, 有新鮮雞賣, 而且因為流量快, d豬,牛,魚都好新鮮. 有檔牛肉, 下晝去d牛柳都已經賣晒!

大宅

回覆 1# Sammygirl 的文章

會啦,有時真係住順路咪去大元LOR, 不過以後真係唔會再去....

PS: 有無BK媽知道邊道買三文魚(魚柳)會平d?
我個女超級中意食。

珊瑚宮

畀面勳章

真係唔主張係大元村街市買魚 .. 但係豬肉可以係上邊近牛肉檔 (兩公婆做) 買, 個檔D豬肉OK ga ..
雞就可以係淡水魚當對開個檔都可以

珍珠宮

畀面勳章

我多數去新街市

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

咁新街市又有咩好介紹呢 .. 我覺得好多檔唔知邊間好

男爵府

原帖由 Sammygirl 於 09-9-16 16:06 發表
你試吓去新街市買, 有新鮮雞賣, 而且因為流量快, d豬,牛,魚都好新鮮. 有檔牛肉, 下晝去d牛柳都已經賣晒!

May I know the name of the beef store? thanks

複式洋房

唔講真係唔知喎, 我自己好少買餸...
不過我買親都係果道, 可唔可以pm比我知邊間呀, 我都要小心d

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至