家庭理財

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

我同朋友呢幾日,每日買牛熊證,我一日賺幾百!我朋友有時幾百,有時千幾,不過其實我地唔係好識架,所以即日買即日賣,其實都好驚,不過只係用萬幾蚊買,所以諗住蝕都有限,我想問有無人係咁即日鮮架?係買咩架?

子爵府

牛熊是易搵, 但分分鐘打靶, 可以一次無晒D錢, 你知唔知呢點! 同埋心血少D都唔得, 更加要對住部腦, 睇住升幅, 想去廁所都心掛掛...

等待驗證會員

我知會分分鐘無晒d錢,不過唔係好明點解,其實係點?可唔可以講講?

男爵府

我都唔係完全咁明白, 不過知道有什麼回收價及行使價 = 恆指到了某一個位, 你的錢會 = $0 = 咩都冇 , 我玩過一次, fd入我又入, 雖然 10mins 賺左幾千元, 成本又底, 不過只係果日我 lucky = 買大細, 而家明白左小小之後, 覺得牛態不是股票(因為股票蝕完or停牌都有復活的一天), 牛態嚴重過玩跳樓機 , 所以自始不會再入什麼牛態。

我而家至知, 好多證券經紀都是因為玩牛熊, 咩輪 , 孖展而走上不歸路 (因為我第一次買賺左小小以為自己好醒, 同家人講, 比家人鬧 c 我, 我至知個嚴重性) , 樓主要小心, 錢是來得快去得亦快。

男爵府

:-| 隻隻都有佢既回收價, 到價就拎去打靶

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

牛熊証:
我上堂時都唔係好聽得明, 不過好記得亞sir講, 記住唔好過夜, 最好上晝買上晝沽, 下晝再入過, 如果下晝開市前大陸股票市場有變化, 呢的變數都好快, 隨時死亡.

等待驗證會員

咁如果係牛證,回收價係20000,咁係咪即係唔跌落20000點就唔會收?

琥珀宮

唔明點樣先會蝕錢都走去買, 你真係勇!

我都唔識, 希望其他人可解釋俾你聽, 你快d了解清楚至決定仲玩唔玩啦!

原帖由 諾瑤媽咪 於 09-9-12 00:05 發表
我知會分分鐘無晒d錢,不過唔係好明點解,其實係點?可唔可以講講?

等待驗證會員

其實我都驚,之前係朋友比料我叫我買,都有賺錢,之後咪自己買下囉,所以而家想了解下,希望有人可以答到我!

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 諾瑤媽咪 於 09-9-12 10:14 發表
咁如果係牛證,回收價係20000,咁係咪即係唔跌落20000點就唔會收?

但係掂一掂都會死喎, 牛熊證好似比大戶玩死.
~~~ LOVE & PEACE ~~~

複式洋房

其實 so easy ....
睇升就入牛證
睇跌就入熊證
e.g hsi 現在是20000 點,你睇升既咪入hsi牛證,pop既咪入隻距離回收價近既....
我日日都睇住部機玩ga,你地呢?

複式洋房

原帖由 諾瑤媽咪 於 09-9-12 10:14 發表

yes 對住部機先好玩牛熊丫

複式洋房

原帖由 Allyly 於 09-9-17 15:18 發表

但係掂一掂都會死喎, 牛熊證好似比大戶玩死.

甘你見勢色唔岩就ma,唔好等佢跌落回收價 loi

等待驗證會員

孖tea

我日日睇住電話架,搵D回收遠少少果D囉,你睇咩機呀?點選擇呀?

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

勸你唔好玩...
我之前玩牛熊贏1x萬..但宜家都抽身唔玩,寧願逄跌買優質正股,玩牛熊太大壓力喇,又唔公平,唔玩.

伯爵府

我都好想玩, 但唔識玩, 有冇人可以詳細小小教下我呢??或者有咩心水呢??

複式洋房

原帖由 諾瑤媽咪 於 09-9-22 10:35 發表
孖tea

我日日睇住電話架,搵D回收遠少少果D囉,你睇咩機呀?點選擇呀?

我用 Aastocks 阿思達克"s串流報價玩ga,我會因應市況選擇回收價,即市距離打把仲有300-500點,都好夠啦絕少over night,驚第朝被回收ma

等待驗證會員

距離300-500點都好驚喎,我唔敢買d咁近架,你有無咩心水呀?

大宅

原帖由 yuyumon 於 09-9-22 15:36 發表
勸你唔好玩...
我之前玩牛熊贏1x萬..但宜家都抽身唔玩,寧願逄跌買優質正股,玩牛熊太大壓力喇,又唔公平,唔玩.

agree x 2

公爵府

我都試過痴下痴下咁買左一隻, 點知第二日睇下個結餘, 明明有六千幾蚊但唔見左...原來攞左去打靶, 打完好似有剩番$800比我..自此唔會再掂...因為真係好傷好痛!!

首頁

尾頁

跳至