跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

呢幾晚瞓瞓吓都會覺得個肚好實, 好似痛痛哋咁, 但只係肚下方, 唔知你哋係唔係都一樣呢?

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 18:36 發表

我覺得個肚越來越重...訓到轉唔到身呀... 之後一邊身就會覺得好痛...

我又唔係因為個肚大轉唔到身, 只係好實 ... 好硬 ... 感覺怪怪咁

大宅

原帖由 Fira 於 09-9-15 23:54 發表

可能你塊面同上半身望落都瘦, 咁視覺效果咪突出左你個肚lor.....因為我都係咁

我嗰肚都係得37-38吋咗右, 呢2個禮拜去買孕婦嘢, 多數都估我得6個月, 最誇係估5個月, 得一個人估7個月咋, 佢哋話我肚細, 仲估係仔添, 不過我個係b女, 可能係因為肥係下身,所以唔覺啦

大宅

睇咗你哋啲相lu, 咁多11月mani, 真係好熱鬧呀, 但係得6張相咁少o既, 如果有多啲就好lu

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-9-23 00:03 發表
重有bbs今日檢查0既體重係囝囝同囡囡各都係4.4lbs, 不過囡囡由於腹部有積水, 所以肚圍大左, 所以醫生話係唔準0既, 不過以阿囝0既體重0黎講, 醫生話就算單胎都屬於巨b, 我而家只係30wk多d咋!

兩個b0既體重加埋胎水同 ...

吉豬B,
唔好咁擔心住,等星期四見埋醫生,睇吓佢點講先算啦.
依家最緊要放鬆,bbs佢哋好叻,所以一定冇問題, 而且佢哋都算大size, 我想如果有32weeks, 都ok, 記得relax

我就星期五至見醫生,都唔知bb有幾大,又唔知係大好,定細粒好 (mani的矛盾)

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-9-23 15:59 發表

哈哈哈..咁人馬bb呢? 我個b 如果唔早過22號出世,都會係人馬bb 呀~我好希望佢係人馬寶寶..同我夾d啦~

haha, 我個都可能會係人馬bb, 不過老公話, 牛年人馬, 咁咪做牛做馬 (再唔係牛頭馬面)

大宅

我都入咗FB啦, my name is Cathy Lee

大宅

原帖由 Piggyhui 於 09-9-23 22:33 發表
其實好耐之前我已經係BK講過了~~我有朋友係做護士的, 佢一早已經叫我唔好選日本奶粉了~
政府其實都唔建議bb食, 除咗成份問題, 仲有個問題係, 日本奶粉係無香港代理商的, 唔會好似其他牌子奶粉咁有條熱線電話俾你去查 ...

我諗住俾阿b食A+, 但又覺得日本奶粉平啲喎 ... 想save$$

大宅

原帖由 babie_s 於 09-9-24 11:18 發表

你張相系點架?

唔知bk睇唔睇到呢?

大宅

原帖由 babie_s 於 09-9-24 11:26 發表

到宜家都無人答我夠景 BB郁嘅定義系咩啊?。。。
系好快好快,彈下彈下 咁踢你啊? 定系好硬咁yang你啊?? 我都宜家都唔知which feel先系。。

好似幾樣都係喎, 我阿b就同daddy玩的時候最勁, 會頂到我個肚尖咗出離, 阿b又會跟聲走, 好得意

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-9-24 16:03 發表
各位, 我上晝去完pwh番0黎喇, 重同mvbb2009相認左, 0係等待過程中可以傾下偈, 冇咁辛苦, 多謝佢呀!

今日見左營養師, 佢話我血糖控制得好好, 可以唔駛再番去見佢, 但係就建議我食番多少少(可能見我太瘦, 不過我呢兩 ...

加油呀, 咁你係唔係要去7E呀? 我之前都有一個醫生follow咗幾次, 佢好好人, 叫Daniel Chan 呀, 因為Dr Chan, confirm 冇大問題, 所以我都唔駛返pwh, 只要去健康院就得lu

大宅

原帖由 babie_s 於 09-9-24 21:28 發表

你個名系咩話?。。

cathy lee 呀, thanks ... hehe, 個度太多人,所以都唔知邊個打邊個

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-9-24 21:49 發表

本來日係去7Ega, 醫生今日重特別同我講話0個面d u/s機勁好多, 但係唔知點解頭先下晝又打電話0黎話去番李嘉誠0個面, 都唔知攪乜, 又唔知transfer我比d咩醫生, so worry........ ...

我諗冇問題, 因為7E同李嘉誠都係個班醫生, 或者係原本安排的醫生要stay李嘉誠啦, 同埋你個係special case, 醫院會認真處理

話說我之前都見過一次後生的女醫生, 真係好差, 我仲俾佢話添, 不過佢唔係高級醫生, 所以你都唔駛驚會見到佢

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-9-24 21:49 發表

本來日係去7Ega, 醫生今日重特別同我講話0個面d u/s機勁好多, 但係唔知點解頭先下晝又打電話0黎話去番李嘉誠0個面, 都唔知攪乜, 又唔知transfer我比d咩醫生, so worry........ ...

不過去唔到7E 最可惜o既係李嘉誠要等耐啲囉 .... 7E最多都係得一個人係你前面

大宅

原帖由 gobby926 於 09-9-24 22:12 發表

不如你add我,我叫Gobby Leung,張相係同老公的結婚相.

added, thanks.

大宅

原帖由 gobby926 於 09-9-24 22:13 發表

係呀--老公吾比食.
唔知餵人奶食唔食得呢?

咁我又唔知呀, 因為除咗頭幾月, 耐唔耐都有食

大宅

原帖由 Piggyhui 於 09-9-24 23:40 發表
ice cream我都無...我驚糖份問題

ice cream ... 6299 都叫我食,我都係怕糖多, 唔敢食

大宅

原帖由 gobby926 於 09-9-24 23:59 發表
度左啦,原來個肚得39吋~

依家都係得38.5吋, 如果起身, 得37吋多啲啲咋 ... 所以俾人話得6個月

大宅

原帖由 rabbit.melody 於 09-9-25 11:04 發表
我今個星期都有 d 瀉, 我冇睇醫生, 因為胎動都正常

瀉咗個幾星期lu, 上個星期睇過醫生, 食藥就好啲, 唔食藥又瀉, 最多一日5次, 搞到都唔敢飲奶住

大宅

原帖由 rabbit.melody 於 09-9-25 11:01 發表
下, 我今朝度過, 得 35吋, 重 115 lbs

但我之前都肥肥哋, 128lbs, 所以啲人咪話得6個月囉,
有個friend仲話, 6個月同10個月咪差唔多, 我心諗, 唔係呀, 阿b都會大, 冇理由佢多幾磅, 我都肚都唔大 .... 不過今日會睇c+, 就知阿b大咗幾多

首頁
12345...9

尾頁

跳至