論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日炒工人既日子到啦.好開心...

下午一點多agent會黎接佢走.好開心.以後唔使再對住佢.成日見到佢黑口黑面,又成日比佢用印尼文鬧我;我又聽唔明,同佢講野好似同空氣講咁.冇回音.一碌木咁.唉..

民房

Re: 今日炒工人既日子到啦.好開心...

淑筠媽咪,
恭喜晒 咁你有冇再請新工人呀? 我都仲有2個星期就可以同個工人講bye bye啦 :mrgreen: 你個agent咁好會來你家接佢走呀.我個要自己帶落agent到呀.佢地原本仲想唔理叫我自己搞掂添 :evil:

複式洋房

淑筠媽咪,

你工人聽到你話炒佢, 佢有無咩反應呀? 你請咗新工人末呀?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

淑筠媽咪

恭喜你! 脫苦海! 有冇請新工人? 賓定yan?

大宅

個工人重未走,佢重未知我炒佢.暫時未知炒佢會冇乜反應.
講開又講,我次次炒人個agent都會黎接人走.佢重叫我訂下午機票.一點幾就黎接佢去機場,直接押佢走.費事佢係度攪事.
新工人就唔想再請.怕啦.這個工人已經係第四個啦.而家會轉返用本地家傭.

禁止訪問

大宅

stellacl
我四年內換了四個工人.第一個做左十日;朋友介紹,媽咪唔鐘意就炒左.第二個經這間公司,個賓做左九個月就炒左,因偷野同黑面.當時佢地話兩年之內任換.於事我事隔五個月才去換.因為大肚,再生第二個B.到第三個印印,佢做得好好架;做左年幾.真係唔想炒佢.但係後期佢私生活唔檢點.迫於無耐炒佢.第四個就係而家個印印.我覺得佢唔醒目.其實都算.因為預左印都唔會醒得去邊.但係我就覺得佢心地唔係咁好.好似天氣涷,亞仔賴尿,佢走去搵條冰凍既毛巾同佢清理.自己僱住講電話唔餵亞仔食飯.就話亞仔唔食. :evil: 叫佢諗辨法叫亞仔食,佢困住亞仔入toilet.我想炒佢好耐.唯有等亞女評估完同安排亞仔返幼兒園先炒佢.等到今天,終於等到啦.
:mrgreen:

複式洋房

淑筠媽咪,
恭喜妳唔洗再激氣
我都ready to fire my first Indo maid. 我都好担心越請越差, 不過冇理由要睇

別墅

淑筠媽咪,
請問你可唔可以告訴我 你間AGENT名及他的服務OK嗎?
謝謝
睡寶

大宅

eybaby
多謝.
其實每次換工人真係好傷.今次埋單成八千蚊(一個月人工,大假錢,未比既半個月人工加機票). :cry:
不過agent黎到接佢,佢既表情都係一碌木咁.冇表情,只係黑口黑面咁.連收成六千蚊都係咁.所以我既決定係冇錯.而家唯有靠自己啦. :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至