自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

要放冰格。唔係d皮咪唔好味囉,林到死。
我覺得得太班既冰皮好味架咋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

曾經有人教過, 要放冰格, 食之前1個鐘放返雪櫃, 就最perfect喎~

男爵府

原帖由 newcook 於 09-9-18 16:12 發表
曾經有人教過, 要放冰格, 食之前1個鐘放返雪櫃, 就最perfect喎~

大班都係咁教.

珍珠宮

原帖由 sasa0208 於 09-9-18 02:01 PM 發表
要放冰格。唔係d皮咪唔好味囉,林到死。
我覺得得太班既冰皮好味架咋

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

唔洗放啦!!

未到八月十五我屋企5包冰皮月餅都已經食晒囉!!
放冰格, 食之前1個鐘放返雪櫃, 就最perfect喎~依個方法係最正架!!
因為已經試咗喇!!

洋房

等我都試下先~
原帖由 newcook 於 09-9-18 16:12 發表

大宅

請問是放在普通格攤10分鐘, 還是攞出來廚房攤10分鐘呢 ??

原帖由 shisa 於 09-9-18 01:38 發表
美x啲員工話拎到番屋企係要擺冰箱
食之前就要攤10分鐘先食喎!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 shisa 於 09-9-18 01:38 發表
美x啲員工話拎到番屋企係要擺冰箱
食之前就要攤10分鐘先食喎!
都有教我

男爵府

畀面勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-9-18 13:27 發表
唔好太信d小朋友 ar
大人同小朋友口味唔同ga

果隻咁既 "石板佳" 超難食....樣似泥, 味似膠....

好似食緊泥膠咁...

我個仔都話好食 (5歲) 凡係甜既, 佢都話好食既..

佢朝朝都問仲有冇朱古力 ...

你個仔好CUTE..

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

係放在冰箱,攞出來廚房攤10分鐘
原帖由 yfs 於 09-9-21 07:48 PM 發表
請問是放在普通格攤10分鐘, 還是攞出來廚房攤10分鐘呢 ??

大宅

放冰格~~~
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

伯爵府

原帖由 夢之城 於 09-9-18 16:53 發表
唔洗放啦!!

放冰格, 食之前1個鐘放返雪櫃, 就最perfect喎~依個方法係最正架!!
因為已經試咗喇!! ...

Really, i only put in 雪櫃, because I'm afraid it's too hard if I put it in 冰格. But will try this method now.

大宅

原帖由 夢之城 於 09-9-18 16:53 發表
唔洗放啦!!

因為已經試咗喇!! ...

兩盒月餅淨返1個同1包
睇怕佢地都過唔到中秋

首頁

尾頁

跳至