自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上次打完風第日, 屋企電視就睇唔到, 雪花好勁, 其實以前都試過, 管理處話因我以前裝過有x電視,取消時,有x電視冇將我地電視天線駁番去大廈公共天線, 所以佢地都攪唔到, 我依家可以點做呀, 已經幾日冇電視睇, 呀女就黎發顛啦,係咪要去電訊管理局投訴呀

別墅

我都係, 情形是
我先要求管理處去大廈公共天線看是否真沒有駁番, 如果是, 要求管理處即刻駁, 不過佢地話係有X資產, 唔可以做.
然後打有X投訴, 要求他們來駁回, 結果是"拖", 等極等唔到, 最後要管理處打開大廈公共天線處, 自己將有X抽出,再將自己屋企原本天線插入, 如有問題, 就Call 我, 先有電視看.
同水電店人傾, 佢地話有X根本知有此情況, 不過唔理你!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你唔再join有線時,你應該叫佢轉返公家天線﹗
宜家一係投訴報紙。(可能會幫你整,可能唔會,同時時間會耐)

一係就打去有線,比錢叫佢地轉返﹗

如果係天線唔得,應該成幢樓唔只你一個架﹗你叫佢地投訴,咁就唔洗比錢啦﹗

如果人地得而你唔得,就可能係你自己屋企問題﹗

大宅

原帖由 朱仔媽咪 於 09-9-19 12:39 發表
我都係, 情形是
我先要求管理處去大廈公共天線看是否真沒有駁番, 如果是, 要求管理處即刻駁, 不過佢地話係有X資產, 唔可以做.
然後打有X投訴, 要求他們來駁回, 結果是"拖", 等極等唔到, 最後要管理處打開大廈公共天 ...

我已經冇用有x成十年, 依家打去投訴, 我估佢唔會采我, 係咪打開公共天線蓋, 就好易攪, 自己攪得掂唔使搵師傅, 我一陣去問下管理員,叫佢幫我check下, 因為佢上次都冇幫我check, 佢問我係咪裝過有x, 係就一定係冇駁番

首頁

尾頁

跳至