跳至

首頁

尾頁

洋房

阿仔重有3日就7個月,佢呢排多咗病...係迷個個bb6個便開始多病呢...好擔心...無曬心機

大宅

我個BB都係呢日出世,但正確數日子來講,21/9已經是第210日,我們BB應該足7個月啦!!
BB剛剛戒左人奶,食左奶粉個幾星期,今日都有幾聲咳同幾下噴嚏。聽人講話6個月開始已經無左媽媽的抗體啦!!

洋房

嘩! 你禁利害! 餵了6個月? 我要番工..只餵咗2個幾月炸...仔仔呢幾日重病緊..唔知係迷出牙仔??

大宅

我是全職媽媽,我個B轉奶粉都有D痰,但都未有出牙仔...

別墅

My son was also born on 24 Feb. Glad to meet you moms!
My sons was sick when he's +5mths old because I was sick so he got sick too... these two days he's sick for the 2nd time, I was a bit disappointed because I thought breastfed baby will be stronger... (I'm still breastfeeding).
This time he's sick because he got cold after going up from the pool... I guess.

男爵府

HI,
MY LOVELY DAUGHTER ALSO BORN IN24-02-2009

HELLI

VIANA

大宅

妳們個BB識D乜呀?
我個B都未識坐,只是會反身。
又唔肯玩玩具,可能他有病比較遲D啦...

洋房

oh..無事嘛..咩病呀?

原帖由 rayjj88 於 09-10-1 22:22 發表
妳們個BB識D乜呀?
我個B都未識坐,只是會反身。
又唔肯玩玩具,可能他有病比較遲D啦...

洋房

nice to meet u ^^

原帖由 viana 於 09-9-30 01:19 發表
HI,
MY LOVELY DAUGHTER ALSO BORN IN24-02-2009

HELLI

VIANA

大宅

他40日大開始抽筋,到而家都要食防抽筋藥,已經食左幾個月啦!
由於他太細已經有羊癲,所以發展遲緩,他而家只有3-4個月程度,希望他可以追到啦!!

用戶要求終止服務

我個女都係2月24日出世既,而家出左2隻牙,識爬黎爬去,坐,扶野起身,扶住野行,同埋呢排成日企係到放手...企到幾秒啦~食就可以食到飯,.面包個d囉~

大宅

牙仔出左一隻啦!!
昨日終於識我扶住之下肯企幾下,坐都係未得,自己開始主動拎嘢!!(好努力甘追緊)

洋房

我囝囝出咗六隻牙仔啦!!!(四隻出咗嚟..兩隻有少少白點)

坐得好穩

大宅

我孖女都係2月24號出世架!不過係早產, 34週就出左黎!

而家仲未出牙仔…一隻都無…
但食野都食到飯/面包果d, 坐得好好, 可以自己由扒轉坐, 由坐轉企(扶住d野企)

兩個女成日搶野玩…

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡都係2月24架.

樓上你好呀: 仲記唔記得我呀, 我嗰個都係囡, 又係"林俙"架呢~

大家bb進度點呀?
我回報一下先
囡囡有兩隻牙仔
依家識企
每日食一碗粥
識叫爸爸媽媽(但係無意識地叫囉)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 candywong17 於 09-10-17 18:59 發表
我個女都係2月24日出世既,而家出左2隻牙,識爬黎爬去,坐,扶野起身,扶住野行,同埋呢排成日企係到放手...企到幾秒啦~食就可以食到飯,.面包個d囉~

我囡囡既進度同你一樣喎. 係間唔使我地食飯時餵少少飯仔?菜/魚比佢食.

洋房

近況

你地好呀,原來同年同日有對孖女,好得意呀!!

我囝囝坐得好隱..未識爬..未出牙,不過都好可愛!! 最緊天氣反常記住幫bb穿夠衫呀!!

大宅

20022009, hi, 你意思係咪你個女都係叫俙彤? :) 原來仲係同一日出世呢!

上個星期五開始同孖女轉左三餐奶兩餐粥, 因為佢地真係好鐘意食粥, 三餐奶都食180ml, 兩餐粥都食一碗半架!但都係好細粒咁…

別墅

好耐冇update過喇... BB而家9個半月, 但仲未出牙仔, 所以仲要食磨到爛晒既粥... 手到酸埋! 不過佢呢排好厭奶, 我估佢就黎出卦(估左好幾個星期了)
我覺得佢呢排好痴身, 夜晚一定要我抱, 爸爸都唔得... 唔知係咪因為食人奶關係... 所以最後一餐奶一定要我出馬, 要餵到咁上下轉番樽奶, (支力)死我!
佢學行ok, 但仲係講BB話囉...
大家有冇同 bb搵playgroup玩呀?

大宅

回覆 19# SiuSiuPang 的文章

加油呀!人奶媽媽!
我都好後悔6個月就唔餵,搞到他食奶 粉初時又肚痾,而家好番又奶 粉熱氣痾唔到!

首頁

尾頁

跳至