跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

因為仔仔早咗入學,啲同學升咗N2。
宜家想識啲同班同學仔。

教育便是一輩子的承諾

別墅

我阿仔係n1新仔...請指教...

大宅

我阿仔都係n1新仔 ah!!

別墅

我阿仔今日先第一日食飯....都算OK喎...不過遲左D啦...有D BB 已經開始全日啦...
你地BB呢?

大宅

我囡囡都係n1仔呀, 由昨日開始已經放4.30pm lu!

別墅

Mrs_Piglet ... 你女女好叻呀...
佢係唔係鬼妹仔呀? 我見佢好乖..

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我噚日見到你個女呀...
想問大家會唔會去11月嘅親子旅行呀?
我多數4點半就會去接囝囝,有機會同大家做個朋友呀!!
我係天佑媽咪

原帖由 Mrs_Piglet 於 09-9-24 12:27 發表
我囡囡都係n1仔呀, 由昨日開始已經放4.30pm lu!
教育便是一輩子的承諾

別墅

我個仔都係N1, 今日仲係返到4點, 其實佢冇喊架la.....

11/18旅行喎~~~我會去!!

大宅

Timothy mama, it's so nice that you could pick up Timothy by yourself.

Since i need to work, my son is picked up by KungKung / Mama. Can only talk about the school with him after dinner for a short while.

Yes, I'll also join the 18/11 trip.

大宅

係呀! 我囡囡係中英混血兒, 不過佢唔係你地想像中咁乖架! 係佢個人超級慢熱, 重好好好怕羞, 先至令人有d錯覺佢好乖, 佢一對住我地同係屋企就變形架啦

就算佢以前返左嬰院成年, 成班老師都係等到佢畢業前一個月先開始主動同老師玩同老師講野, 以前老師用盡辦法都打唔開佢個金口, 但佢就會襯老師無望住佢果時同小朋友玩同傾計囉, 以前有d家長重以為佢係自閉添呀! 不過剛剛返新校, 我地估計佢最少都要幾個月先會完全適應lu

原帖由 HKG_May 於 09-9-24 15:16 發表
Mrs_Piglet ... 你女女好叻呀...
佢係唔係鬼妹仔呀? 我見佢好乖..

大宅

係......宜家我暫時無做野, 通常都係我去接放學, 下次見面時打個招呼啦! 我囡囡叫 Jasmine 婉慈

我地都會去親子旅行呀, 希望daddy個日可以請到假啦, 因為我又大肚, 我一個人帶住佢去旅行都有少少辛苦!

原帖由 Timothy_mama 於 09-9-25 06:42 發表
我噚日見到你個女呀...
想問大家會唔會去11月嘅親子旅行呀?
我多數4點半就會去接囝囝,有機會同大家做個朋友呀!!
我係天佑媽咪

大宅

Hello, 我入咗表報10'N1, 但未知入唔入到..

而家路過, 取定經先...

Jasmine mama, 我係 Ying Ying mama 呀, Jasmine 咁精靈, 好快就適應新環境!!

大宅

Aya!!! Just know 親子旅行 will crash with my friend's wedding.....So would be super 辛苦 on that day....

大宅

Hi all,

我細仔今年讀n1,大仔就上年讀n1.我仔仔叫景楠呀,佢係班裡面應該係

天佑媽媽,怪唔得我大仔睇到d課室日誌係咁話呢個係天佑呀,我心諗,你點會識n1班的朋友呀.

Mrs Piglet, congra, 我係住疊茵庭果個街坊呀,希望親子旅行可以見到大家.

大宅

認識瑞士牛牛第一回

景楠媽咪,
我無聽天佑講...可能上年都係細D,所以唔係好識講D同學仔啲名
原帖由 marcusmom 於 09-9-28 16:48 發表
Hi all,

我細仔今年讀n1,大仔就上年讀n1.我仔仔叫景楠呀,佢係班裡面應該係

天佑媽媽,怪唔得我大仔睇到d課室日誌係咁話呢個係天佑呀,我心諗,你點會識n1班的朋友呀.

Mrs Piglet, congra, 我係住疊茵庭果個街坊呀,希 ...
教育便是一輩子的承諾

別墅

星期五, 各位媽媽會準備d咩野俾小朋友拎返學校share呢?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我今日問天佑想帶啲咩返去,佢好快話要帶冰皮月餅..最好笑就係我話要同同學仔一齊分享,佢好快就話好呀....天佑要食呀.....

我想帶杮同梨我諗小朋友會食....
原帖由 HKG_May 於 09-9-29 09:45 發表
星期五, 各位媽媽會準備d咩野俾小朋友拎返學校share呢?
教育便是一輩子的承諾

別墅

我想帶公仔餅,味道好像月餅皮架,中秋先有
唔知各位媽媽有冇食過呢,近年好少見有得買,等我去搵下

別墅

果D係咪叫"豬仔餅"呀, 係咪有個塑膠織籃裝住架? 如果係就要去D老餅店先買到囉!!!

原帖由 HKG_May 於 09-9-30 08:18 發表

大宅

如果係" 豬籠餅",奇華有得買$20.00 1個.

原帖由 HKG_May 於 09-9-30 08:18 發表

首頁
12345...9

尾頁

跳至