夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人同老公由拍拖到結婚都17年,現有了bb7個月,由8月開始發覺佢有古怪,之後無意中發現佢電話有另一個女人(係佢公司同事,知道佢有老婆&我有BB)嘅情愛短信.之後我叫佢解釋.佢承應咗,仲話拍咗幾個月拖,應該由我有bb就開始拍,我叫佢揀我定佢,佢話揀唔到,仲叫我唔好迫佢,但佢又唔揀又唔同我講離婚,到九月頭仲搬埋出去住,而我就無做嘢,日日係屋企不停喊和做家務麻醉自己.而佢每日都有短信叫我小心D照顧好自己,我以為佢搬出去住等佢諗清楚想點.點知今日比我係街見到佢哋一齊,之後佢仲打電話比我話見到我,我問佢點解,佢話女人一齊放假陪佢see Dr.我點到估唔到佢哋關係係去到咁公開(公司大多數同事都知佢結咗婚和識得我),本來見唔到佢哋一齊,就一心諗住等阿B出世佢可能回心轉意,點知今日見到之後,我個心好似死咗咁,攪到我以家都唔知想點.
講真直到現在我仲好鍾意佢,我係應該放手定係繼續等呢??有無人可以教我點做好呀......

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

.....搵家人照顧住你先, 冷靜d, 好好安胎, 靜心等待bb出世, 無謂為咗呢d人傷到自己同bb, 現時, 你自己身體 & bb 先係最重要

如果你覺得你可以忍受到, 日後可以扮到若無其事嘅, 你咪等佢, 當比個機會佢囉

但.....如果我係你.....我會死心, 會放手

複式洋房

回覆 2# 咕b 的文章

多謝你~現在我家人日日陪我和搬咗我家住,令到我個心仲難受,要佢哋個個擔心,其實我知佢現在唔會揀我,阿B出世後都未必會,但這刻始終接受唔到.

複式洋房

靜心養胎....BB 先會健康....加油

複式洋房

努力, BB系最重要!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係老婆大肚時做出咁嘅行為,唔使人教你,你都應該知要死心啦!你而家需要嘅係時間,係會好難捱,但仲有BB同你屋企人陪你一齊過!佢哋先係最鍚你嘅人,為咗佢哋你一定捱得過,至於個賤精,:;pppp: 佢當你無到一啲都唔理你感受,你都當佢唔存在啦!而家你暫時接受唔到啫!慢慢你會憎佢恨佢,再慢慢你會對佢無晒感覺架啦!努力啲,叻女啲!BB好需要你架!
我要記得幸福......

大宅

你要努力照顧你同BB

你要好比佢地睇...比先對得住自己敢辛苦啊

如果我係你...我真係會放手
你明白點解!

複式洋房

回覆 7# elaine815 的文章

多謝各位支持.
其實我知自己應該放手,但這一刻真的好難接受.成日不停提自己要堅強D,唔好再喊.要安心養胎,等bb出世,但每次係屋企見到以前一齊建立嘅家,個心仲難受.

複式洋房

因為我無做嘢好耐,一直都係佢去照顧我(生活和金錢上),一吓止乜都改變晒,令我好難適應和習慣.現在我好想揾個地方收埋自己.比自己諗清楚之後條路要點行.但我又大住個肚都唔知去得邊??

侯爵府

好媽媽勳章

Just stay here, and wait for the coming of your baby.
Now, you can send a SMS to him, and tell him that if he don't come back (and stop the relationship with that girl) before the deadline (the day you go to hospital), you won't write down his name (father's name) in your baby's id. Your baby will follow your family name ............ :;pppp:

原帖由 lavinacat 於 09-9-22 07:22 發表
因為我無做嘢好耐,一直都係佢去照顧我(生活和金錢上),一吓止乜都改變晒,令我好難適應和習慣.現在我好想揾個地方收埋自己.比自己諗清楚之後條路要點行.但我又大住個肚都唔知去得邊?? ...

珍珠宮

好媽媽勳章

死心吧! 放生人地放生自己!

你而家住在家人度, 佢地可否代你照顧bb?

如果得, 你生後可以復出, 你有精神寄託和賺到錢, 一定開心D.

要活得比你好, 到時, 你和個對狗男女再在街上重逄, 你老公見到你拖住個bb精靈活潑, 一定會後悔.

瑪瑙宮

BB 最重要, 比自己足够營養同休息最重要. 其他等BB出左世再計劃.

男人的熱情和激情咁短暫.

男爵府

加油呀~

原帖由 Nancy20090615 於 09-9-22 08:42 發表
BB 最重要, 比自己足够營養同休息最重要. 其他等BB出左世再計劃.

男人的熱情和激情咁短暫.

水晶宮

畀面勳章

唉 ~ 17年嘅感情加上個老婆仲有左bb
都可以咁樣出去玩, d男人仲有無人性咖,
真係睇到眼火爆

樓主 ~ 相信你c6 依家已經沉醉溫柔鄉之中
佢對眼已經盲晒, 乜都睇唔到咖喇, 所以你
依家咩都唔好理唔好諗, 最緊要對自已好d,
小心保重身體養好個胎. 嘗試利用其它野去
分散自已注意力, 儘量唔好諗個c6同個女人
(雖然我知係好難), 因為如果你唔開心,
第時生出黎個bb都會"忟憎"d咖

無男人一樣可以生活得很開心, 為左bb
為左你自已, 一定要堅強d, 撐住呀........

複式洋房

多謝各位支持~自從噙日比我見到佢哋之後,我都以經死心喇~只係自己接受唔到,我知要照顧好自己和BB,因為唔想家人擔心我.但我又想快D將事情解决.而佢又唔肯同我講離婚喎,佢講咗我仲可以得到解脫,但現在......仲攪到我唔知點好.

水晶宮

畀面勳章

男人就係咁自私, 我覺得佢唔開口提出離婚
只有兩個原因. 1) 唔想做衰人等你自已提出
2) 留一條後路比自已, 萬一果個女人飛左佢
佢都仲可以返黎你呢個老婆身邊

其實每個人性格唔同, 最重要係睇你自已
想點, 問下自已是否仍然深愛佢 ? 又假如
佢知錯回頭你又可以完全忘記呢個傷痕
同原諒佢嗎 ?

雖說旁觀者清, 但到真正發生晌自已身上時,
又有幾多個可以咁理智同果斷地去解決問題 ?
我自問都未必可以

原帖由 lavinacat 於 09-9-22 10:26 發表
多謝各位支持~自從噙日比我見到佢哋之後,我都以經死心喇~只係自己接受唔到,我知要照顧好自己和BB,因為唔想家人擔心我.但我又想快D將事情解决.而佢又唔肯同我講離婚喎,佢講咗我仲可以得到解脫,但現在......仲攪到我唔 ...

複式洋房

回覆 16# BonnieKam 的文章

講真直到現在我仲係鍾意佢,本來好想等佢回心轉意,但見佢咁對我,我又好心淡.

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

佢都做到咁,你仲可以接受到嗎? 一D尊嚴都沒給你.....你都要拿尊嚴給自己呀!
現時唯一可以做係先好好安胎,你經濟可以嗎?
宜家唔係只有佢可以有決定權,你都可以有!點解要佢決定離唔離婚? ...佢宜家通姦,你有晒理由啦...

男爵府

咁佢而家有無給家用, 妳可以同佢離婚分他1半身家, 妳有咗bb, 個官給妳的善養費不會少, (囉佢大半錢, 不要益個女人都好呀!)

妳如果唔想離婚, 咁佢有冇屋企人(佢父母在嗎), 妳有咗佢哋個孫, 叫佢哋比d壓力妳老公囉!!(我覺得妳老公重關心妳的)

男爵府

畀面勳章

你等???
等自己心淡?然後心死??
咁你就眼閉??
別花時間, 人生還有很多東西等住你去做... ...努力!! 加油!!

首頁

尾頁

跳至