跳至

首頁

尾頁

別墅

34 weeks, BB is already 6.6 lbs! Expacted operation date is on 22 Oct. 但係醫生個口吻同我自己0既直覺都覺得可能要再早0的! 其實都有0的擔心, 醫生話BB比正常肥大! 你0地咩情況呀??

大宅

34 weeks, BB 6.6 lbs 真係好大喎....咁足月時咪起碼8lb? 我34w2d 時 BB 只係4.5lb...

大宅

34weeks已經6.6lbs又真係好勁喎。如足月我覺得可能都有8磅幾9磅。
你本身係咪打算開刀生? 如果係開刀就無所謂, 但如果打算順產就真係辛苦d喇!

原帖由 adaho43 於 09-9-23 03:24 發表
34 weeks, BB 6.6 lbs 真係好大喎....咁足月時咪起碼8lb? 我34w2d 時 BB 只係4.5lb...

別墅

原帖由 CHERRYIEONG 於 09-9-23 08:53 發表
34weeks已經6.6lbs又真係好勁喎。如足月我覺得可能都有8磅幾9磅。
你本身係咪打算開刀生? 如果係開刀就無所謂, 但如果打算順產就真係辛苦d喇!

因為某0的原因, 所以要開刀! 如果等到10月22日約38週幾! 可能等唔到, 因為已經過重!!

子爵府

原帖由 Purdey 於 09-9-22 11:44 發表
34 weeks, BB is already 6.6 lbs! Expacted operation date is on 22 Oct. 但係醫生個口吻同我自己0既直覺都覺得可能要再早0的! 其實都有0的擔心, 醫生話BB比正常肥大! 你0地咩情況呀?? ...

me too ~ 我個B都係咁,34weeks時有6.3lbs重,醫生都話佢太大隻,所以我都約左10月中開刀生,不過未confirm日子開刀,要做多次產檢,照下個b 咩size再決定日子開刀呀!

別墅

原帖由 ypt 於 09-9-23 11:10 發表

me too ~ 我個B都係咁,34weeks時有6.3lbs重,醫生都話佢太大隻,所以我都約左10月中開刀生,不過未confirm日子開刀,要做多次產檢,照下個b 咩size再決定日子開刀呀! ...

其實我有0的擔心! 你醫生有無話太大隻有問題?? 你0係邊間醫院呀? 我會係仁安!

子爵府

原帖由 Purdey 於 09-9-23 11:13 發表

其實我有0的擔心! 你醫生有無話太大隻有問題?? 你0係邊間醫院呀? 我會係仁安!

我又係仁安,我睇盧永傑醫生,佢又冇話太大隻有問題,只係話順產好難生,開刀會安全d咁!不過呢排仲多開刀or 順產醫療事故,我都有d 驚!

別墅

原帖由 ypt 於 09-9-23 11:34 發表

我又係仁安,我睇盧永傑醫生,佢又冇話太大隻有問題,只係話順產好難生,開刀會安全d咁!不過呢排仲多開刀or 順產醫療事故,我都有d 驚!

我係陳少慧! 唉! 意外0既0野諗唔到咁多! All the best wishes to you and myself!

別墅

原帖由 Purdey 於 09-9-22 11:44 發表
34 weeks, BB is already 6.6 lbs! Expacted operation date is on 22 Oct. 但係醫生個口吻同我自己0既直覺都覺得可能要再早0的! 其實都有0的擔心, 醫生話BB比正常肥大! 你0地咩情況呀?? ...

我同你差唔多~我就上星期五去check 34w6日~我b仔已經有成7.2lbs~之後check血糖~要2/10先見e生~唔知點呢~但係我係qe生~應該無得我選擇~睇黎到時都好有可能生爆肚啦~....

別墅

原帖由 ryoulam 於 09-9-24 23:22 發表

我同你差唔多~我就上星期五去check 34w6日~我b仔已經有成7.2lbs~之後check血糖~要2/10先見e生~唔知點呢~但係我係qe生~應該無得我選擇~睇黎到時都好有可能生爆肚啦~.... ...

驗血糖未有RESULT? 我之前驗過就無問題!不過我都戒0左9成甜0野, 食緊水煮麥皮, 總之要控制住啦!
大家都會無事0既!

別墅

原帖由 Purdey 於 09-9-25 00:16 發表

驗血糖未有RESULT? 我之前驗過就無問題!不過我都戒0左9成甜0野, 食緊水煮麥皮, 總之要控制住啦!
大家都會無事0既!

驗血糖我都應該無事~因為e院話有事會翌日有電話~我無收到~所以應該ok
你戎甜野係你自己要戎定e生要你戎ga??

別墅

原帖由 ryoulam 於 09-9-25 08:08 發表

驗血糖我都應該無事~因為e院話有事會翌日有電話~我無收到~所以應該ok
你戎甜野係你自己要戎定e生要你戎ga??

Doctor told me to !

別墅

原帖由 Purdey 於 09-9-25 08:39 發表

Doctor told me to !

哦~甘大家都要add oil
順順利利啦

首頁

尾頁

跳至