親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

10月1日 台北自遊行 4 天3 夜行程可以點樣安排
6大1 小 (22個月)
住城美
8:45am到台北機場,7:00pm 回程起飛
想去 士林夜市/木柵動物園/ 淡水/小人国 (多拉 a 夢)-唔知適唔適合
可以點搭車 , 抑或包車?
因是第一次去, 可否幫忙

侯爵府

士林夜市/木柵動物園/ 淡水
都可以搭捷運去, 小人国未去過, 唔知

詳細睇呢度

http://www.trtc.com.tw/c/service.asp?catid=%E4%B9%98%E8%BB%8A%E6%8C%87%E5%8D%97&small=%E8%B7%AF%E7%B7%9A%E5%9C%96%E6%9A%A8%E8%BB%8A%E7%AB%99%E8%B3%87%E8%A8%8A

別墅

我30/9晚出發, 同你想去的地方差不多, 可能有機會遇上, 木柵動物園兩年前去過, 今次可能會再去睇下團團圓圓, 其實你想去的地方不多, 而且7個人甘多, 我有小小建議:
Day1-8:45am到機場-->小人國(租車, 我之前問過由酒店來回3人就NT$2200)-->酒店check-in-->Dinner
Day2-淡水, 士林夜市(同一條捷運線)
Day3-木柵動物園
Day4-行街食野
去小人國也可乘台聯客運 http://www.aps.com.tw/woc.html

原帖由 CONNIE0512 於 09-9-22 14:08 發表
10月1日 台北自遊行 4 天3 夜行程可以點樣安排
6大1 小 (22個月)
住城美
8:45am到台北機場,7:00pm 回程起飛
想去 士林夜市/木柵動物園/ 淡水/小人国 (多拉 a 夢)-唔知適唔適合
可以點搭車 , 抑或包車?
因是第一次 ...

男爵府

唔好意思,想問下大家在邊間買package?
是不是可以上網申請台証?
thanks

侯爵府

用特區戶照, 可以落地簽證, 好方便o架

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 pyjess 於 09-9-25 15:38 發表
用特區戶照, 可以落地簽證, 好方便o架

我上次去 (我係一早搞咗台証),去到台北嗰邊,搞落地簽証條龍勁長架... 長過排隊過關呀!如果樓主係一家人去,不如大家一次預早去搞簽証啦~~~

侯爵府

係?

我呢幾年幾左台北3次, 得一次要排, 仲要得幾個人排

今年四月去過, 無人添wo....
原帖由 baby_chu 於 09-9-25 16:26 發表

我上次去 (我係一早搞咗台証),去到台北嗰邊,搞落地簽証條龍勁長架... 長過排隊過關呀!如果樓主係一家人去,不如大家一次預早去搞簽証啦~~~

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 pyjess 於 09-9-25 16:40 發表
係?

我唸幾年幾左台北3次, 得一次要排, 仲要得幾個人排

今年四月去過, 無人添wo....

唔知點解我都覺得好奇怪... 因為細佬話過唔會有太多人排架嘛... 當日我哋 10點就落機過關喇... 會唔會係太早呢??? 啲人做嘢手腳慢呢???

侯爵府

會唔會有d旅行團唔記得/唔幫人預先搞簽證...你又咁o岩碰到呢?

原帖由 baby_chu 於 09-9-25 16:43 發表

唔知點解我都覺得好奇怪... 因為細佬話過唔會有太多人排架嘛... 當日我哋 10點就落機過關喇... 會唔會係太早呢??? 啲人做嘢手腳慢呢???

侯爵府

呀, 我知喇...6pm之後抵達無咁多人/無人排, 我第一次去要排隊係12noon抵達, 之後兩次都係夜晚...

珍珠宮

我係朝早8點幾飛呀... 所以過到去都係好早咋~~~

侯爵府

飛2個鐘,都10am....我估會多人就係呢個原因

原帖由 baby_chu 於 09-9-25 17:34 發表
我係朝早8點幾飛呀... 所以過到去都係好早咋~~~

珍珠宮

請問,有冇近排去過台灣台北o既bk sis 知道在台灣哪裡可買到beauty credit 護膚品?
many thanks!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

Please help, many thanks!!!
原帖由 wai001 於 09-9-25 22:18 發表
請問,有冇近排去過台灣台北o既bk sis 知道在台灣哪裡可買到beauty credit 護膚品?
many thanks!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

侯爵府

唔知康是美有無呢? 我無特別行過, 因為帶著細路, 但我見類似屈記甘, 有很多護膚品賣...

民房

康是美可能有, 但未必係間間有

首頁

尾頁

跳至