嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

我9月19日生左BB喇, 係到想同大家分享下我既經歷.
可能有D長, 希望各位唔好介意

9月8日本來BOOK左做產前檢查
點知一早起身無啦啦見血.
嚇死我, 因為我個時先26週2
所以即刻入院啦.
醫生幫我CHECK既時候佢話細B已經冇左心跳
個一刻真係好難接受
因為2星期前我去CHECK仲話細B既生長情況都算OK
真係估唔到2星期之後會噤..
之後個醫生仲話我穿左水, 所以要入院.
入院第2朝流好多水出黎.
醫生又幫我CHECK, 佢話我宮頸冇開.
所以係醫院呢10幾日醫生就開左D食左抗生素
打左4支BB強肺針.
到左19號中午, 無啦啦又流好多水出黎.
但係今次D水唔係白色, 係啡色
跟住入照聲波房CHECK.
一路CHECK既時候一路開始陣痛
所以要即刻落產房
落到去, 個麻醉師仲問我選擇全身麻醉定半身麻醉.
但去到手術室既時候..
醫生叫我如果痛既就大力D痾佢出黎啦
14:00 終於係痾左細B出黎=[
過多陣, 14:16 痾埋大B出黎
因為實在太細啦佢, 所以要即入ICU
我都唔可以望佢一眼.
15:00 D 助產仕就推我出黎俾我抖下.

大B而家係ICU到, 真係好擔心佢會有早產問題.
仲有真係好擔心細B冇心跳時會唔會有D毒素過左去佢到.
唉, 希望大B佢加油啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

原帖由 sohpinkss 於 09-9-22 18:12 發表

所以即刻入院啦.
醫生幫我CHECK既時候佢話細B已經 ...

好明白你感受, bb早產真係好擔心, 我對b都住左成個月, 為左佢地我堅持餵人奶, 一日去2次醫院, 你現在要做嘅係養好身體, 先有力氣照顧bb.

複式洋房

我都明白你, 我孖bbS都一星期CHECK2次,我都勁擔心!
所以妳要努力呀,BB好需要妳的關心呀~保重身體呀,一定好多人支持妳呀!
加油!

複式洋房

原帖由 sohpinkss 於 09-9-22 18:12 發表

所以即刻入院啦.

你要加油呀! 大b好快出院架啦.
祝你闔家平安, 身體健康.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

所以即刻入院啦.

妳要好好休息呀, 大B好快出院架啦.

洋房

BB同媽咪都要加油啊~~!!!

洋房

努力呀,BB媽媽。

大宅

好媽媽勳章

加油! 大b等您照顧!

男爵府

好媽媽勳章

[quote]原帖由 sohpinkss 於 09-9-22 18:12 發表

所以即刻入院啦.

sohpinkss

囝囝加油呀
mother 加油呀
係咪28 weeks 出世呀?
~~~~~~~~~~~ 我們的雜果兵團 ~~~~~~~~~~~

複式洋房

要好好養好身體呀!
大b等你照顧的,
加油!

等待驗證會員

你要堅強, 大孖很快無事, 可以同你一齊返屋企

大宅

回覆 11# sohpinkss 的文章

我都好明白你既心情~~因為我自己都係孖b媽,我大b出世果陣得0.9kg,我都係好擔 心ga~~佢住左icu幾個月,不過你都唔使拾心既,icu果度d醫生同姑娘會24小時睇住你bb呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

加油呀!!!! 大B 等緊你照顧架~

子爵府

我都好明白你既心情,原本我都係孖B媽,大約5個月,大孖就停了心跳。 小B早了出世,得1.71kg,住足一個月ICU,他現在5歲了, 樣樣都算OK。不用太擔心, 同亞B傾多D計,叫他努力,加油啦!你自己多D rest 及吃多些東西!

大宅

add oil
may God bless you

民房

放心啦... 我都好明白你既心情...

我對BB, 31W5D 1.53kgs & 0.925kgs, 住在IUC個幾月, 足5磅才出院, 現在已四歲半了

現今醫學倡明, 在ICU有醫生姑娘24小時睇住你BB... 好放心... 當你察覺到你BB用的儀器越來越小的時候... 代表出院的日子越來越近...

複式洋房

你趁而家吾洗揍就抖多d.......比心機.

複式洋房

加油啊,我的twins生出來的時候只有0。785kg,1。1kg,沒幾天兩個都腸穿了,那時候我真的很難受,自己住icu,孩子也住icu,經過醫生和護士的細心照顧,她們終於在6個月以後都回家了,現在已經4歲多了。給自己多一些信心,也給大b多一些信心,相信醫生和護士,做好準備迎接bb回家。

民房

加油啊,我的twins生出來的時候只有3磅幾(大,細孖差不多重), 住足一個月ICU, 足5磅先可出院, 依家已經7歲了.

努力, 加油, 大孖好需要你照顧架!

民房

God bless you and your baby...... Add oil!!!

首頁

尾頁

跳至