婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同老公之前未決定好再唔再生,99就成日o係度'哦哦',成日都話一個家一定起碼要有兩個小朋友(我地其實已經有個仔),當時我地只係未決定好,但從來都冇講過唔再生!但而家我有第二胎嘞,知道係女,佢又話女係蝕本貨,雖然佢係笑住咁講,但我始終都係有d唔舒服。咁佢究竟想點?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁佢<99>自己都係la:;pppp: :;pppp:
吾洗理佢,一仔一女不知幾好

侯爵府

好媽媽勳章

She said those words before. 女係蝕本貨
However, when she know I give a room to my parents (in my house), I + my mother's name in my band a/c (so that she can take $ when she need) ..............
She complain that I should do the same for her.
Then, I told her she should request her sons/daughters to do that for her, not me (because I am not her daughter)!

And now, she says that: 仔係蝕本貨!!

原帖由 yy25 於 09-9-23 11:35 發表
咁佢自己都係la:;pppp: :;pppp:
吾洗理佢,一仔一女不知幾好

洋房

回覆 1# pakchunmama 的文章

一仔一女係"好"字, 好難得..
好多人羨慕..
唔好理99, 最緊要自己開心d.

男爵府

賺/蝕都係我既事, 關你鬼事

男爵府

你同佢講,"係呀,我都覺,當年太99(你99阿媽)就係咁蝕到渣都無得剩:;pppp: "

珍珠宮

畀面勳章

你99幾多歲?思想咁守舊,何況1仔1女,都唔知幾令人羡慕呢.

大宅

侯爵府

佢下次再咁講, 妳咪笑笑口同佢講:"咁我同妳都係蝕本貨喎" 妳講埋自己, 無頂得佢咁應, 佢無聲出架

伯爵府

畀面勳章

你99都係蝕本貨,你咁同佢講激死佢都似.

男爵府

我會問隻99佢以前做過啲咩令佢外家咁蝕本...

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

我得一個囡,奶奶得三個仔,我奶奶話BB似我將來有錢賺(嫁女餅同禮金),唔似佢要畀錢娶新抱,但我結婚的錢係我同老公自己出,佢一個仙都無出過,酒席錢佢出,但人情佢收晒,仲要我哋畀返15000佢。

男爵府

我姑姐生左2個仔, 生第3個時想係女, 點知又係仔....
好啦, 到佢抱孫, 諗住點都有個女啦, 好"不幸"3個仔生3個男孫比佢.....哈哈

佢好無耐. 一見朋友既孫女佢就流晒口水 :-(

男爵府

原帖由 o狂人o 於 09-9-23 17:41 發表
我姑姐生左2個仔, 生第3個時想係女, 點知又係仔....
好啦, 到佢抱孫, 諗住點都有個女啦, 好"不幸"3個仔生3個男孫比佢.....哈哈

佢好無耐. 一見朋友既孫女佢就流晒口水 :-( ...

哇,你姑姐家族d Y丁丁都幾強勁wor

大宅

我細個時都比我姑婆( grandpa's sister)話我係蝕本貨,佢都痴痴地,女=蝕本,咁佢即係話埋自己la,佢可能有被虐狂mouth:

水晶宮

(我好粗魯!) 妖~ 佢阿ma生佢 咪最x蝕囉!!!!

呢度大部份都係女人, 咁駛唔駛改名叫蝕本王國.....

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我99都不知幾鍾意我生女, 因為佢自己生唔出, 生左4個都係仔, 其實仔生極都係仔~
佢地先蝕到入肉呀! 個仔搵女朋友又要錢, 娶老婆又要比禮金, 亞女嫁人可以收禮金~ 幾好呀~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

<蝕本王國>I LIKE IT~
原帖由 shannnb 於 09-9-23 20:55 發表
(我好粗魯!) 妖~ 佢阿ma生佢 咪最x蝕囉!!!!

呢度大部份都係女人, 咁駛唔駛改名叫蝕本王國.....

子爵府

同你99講: 以年資計你蝕得最甘....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

首頁

尾頁

跳至