親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問10月我會帶4歲囡囡去台灣玩4日3夜!
有咩地方好去呀??

男爵府

好媽媽勳章

我都想知呀~!
我10月中帶一歲囝囝去台北, 3日2夜, 都未定行程..!
有個地方想去, 不過唔係台北...
小人國
http://www.woc.com.tw/index_1.asp

子爵府

好媽媽勳章

我都係10月中去台北4日3夜ar~
我plan左行程la...
如果有興趣pm我,
大家研究下la
原帖由 TracynWayne 於 09-9-24 11:58 發表
我都想知呀~!
我10月中帶一歲囝囝去台北, 3日2夜, 都未定行程..!
有個地方想去, 不過唔係台北...
小人國
http://www.woc.com.tw/index_1.asp

大宅

好媽媽勳章

我10月尾都同4歲仔仔去台北5d4n呢~=)

男爵府

hi, 你同雯雯去台北ar? 我之前同我過jovi去過,我地去動物園,台北101個邊間誠品上面有一層比小朋友玩,好似叫探索博物館,仲有依家新開有baby boss,你都可以去,我地都有去六福村,不過我覺得ma ma 地,因無咩咁佢玩,全部都係機動遊戲,又遠,可以唔去lor!

原帖由 雯雯媽媽 於 09-9-23 11:46 發表
有咩地方好去呀??

大宅

原帖由 yiuyiu730 於 09-9-26 10:56 發表
hi, 你同雯雯去台北ar? 我之前同我過jovi去過,我地去動物園,台北101個邊間誠品上面有一層比小朋友玩,好似叫探索博物館,仲有依家新開有baby boss,你都可以去,我地都有去六福村,不過我覺得ma ma 地,因無咩咁佢玩,全部 ...

兒童探索博物館執左好耐啦

男爵府

原帖由 雯雯媽媽 於 09-9-23 11:46 發表
有咩地方好去呀??

跟團就唔使煩

男爵府

執左LA, 我3年前同阿女去架, 咁快執左:;pppp:
原帖由 小福媽媽 於 09-9-26 11:27 發表

兒童探索博物館執左好耐啦

大宅

Babyboss同動物園都會好岩小朋友去O既地方

大宅

我而家plan左個行程:
day 1 , 淡水,美麗華摩天輪
day 2 , 上午去baby boss,下午去九份
day 3 , 小人國
day 4 , 上午動物園 太約3點就準備去機場走人啦!

所以夜市呀,101,誠品書店就在day 2 and day 3夜晚先去!
行程好緊迫呀~

原帖由 baby111 於 09-9-27 18:29 發表
Babyboss同動物園都會好岩小朋友去O既地方

大宅

跟團有好多想去既地方都去唔到,自由行係煩,不過就可以自己安排去晒想去既地方!

原帖由 may05g 於 09-9-26 18:33 發表

跟團就唔使煩

大宅

我都係10月去台北呀,請問大家覺得小人國好D/六國村好D呢,我哋帶住兩個4歲既小朋友

男爵府

好媽媽勳章

有行程喇, 睇下你地岩唔岩駛~!!

10/16日,下午可先搭捷運至淡水老街走走,約18:00搭捷運返回劍潭捷運站,搭美麗華接駁車至美麗華,如未覺得疲勞的話,還可搭接駁車返回劍潭捷運站,逛逛士林夜市,再回飯店。

10/17,由西門站搭捷運至捷運景安站下車,再轉乘台聯客運至小人國。傍晚搭台聯客運返回台北,在忠孝敦化捷運站下車,可再轉乘捷運到市政府站逛101,之後再搭捷運至後山碑站先逛五分埔後,再走過松山火車站,逛饒河街夜市。逛完在松山火車站搭火車至台北火車站再轉乘捷運到西門站回飯店。

由台北至小人國的交通:台聯客運行車路線圖:http://www.aps.com.tw/link04.html
台聯客運時刻表:http://www.aps.com.tw/ord_e-go_web/time.htm

10月18日:早上由西門站搭捷運至忠孝復興站轉乘至木柵動物園站,下午可逛逛永康街,之後差不多就準備返回香港了吧。

侯爵府

原帖由 雯雯媽媽 於 09-9-27 20:02 發表
我而家plan左個行程:
day 1 , 淡水,美麗華摩天輪
day 2 , 上午去baby boss,下午去九份
day 3 , 小人國
day 4 , 上午動物園 太約3點就準備去機場走人啦!

所以夜市呀,101,誠品書店就在day 2 and day 3夜晚先去!
行程 ...

day 2, 行程上下午對調會較好, 因為九份店鋪很早收...

伯爵府

原帖由 915sooky 於 09-9-29 21:23 發表
我都係10月去台北呀,請問大家覺得小人國好D/六國村好D呢,我哋帶住兩個4歲既小朋友

如你帶小朋友去, 建議去小人國.
easter我帶仔仔去玩, 他都說很好玩喔!

六福村主要是機動遊戲, 刺激, 年紀太小的小朋友未必合適.

大宅

請問大家睇唔睇得明呢個時間表呀,我唔明由忠孝敦南至小人國要幾耐,個時間表都冇直接由忠孝敦南至小人國http://www.aps.com.tw/woc.html

首頁

尾頁

跳至