跳至

首頁

尾頁

大宅

想問問有讀過又己經退學既媽咪,最後要幾耐先可以退返按金呢? 交錢時就收現金,退錢就話要8-10個星期,二百蚊都要搞咁耐,其實喺咪想你唔記得然後唔退俾你,有冇媽咪有經驗?

禁止發言

回覆 1# PinguLinusLee 的文章

大宅

要架,一報名己經要交$200,現金收錢,但係就話要退學後8-10星期先可以退番,因為reception唔會有太多現金。其實我成日都見有其他人報名交錢,點會連$200都唔夠,你收一個都收得千幾二千。我唔相信一日內會有多過十個人退學。仲要成8-10星期先話俾得番200蚊你,好懷疑係搏你唔記得然後就過骨。 想問問有冇退咗學既人可以攞得番按金同最後要幾耐時間。

原帖由 deborahmon 於 09-9-23 01:59 PM 發表
Kids n us要交按金嗎?

禁止訪問

大宅

吓..... 乜宜家唔俾退添呀,有冇搞錯呀,佢都幾搶錢喎

原帖由 Pertra 於 09-9-23 04:38 PM 發表
PinguLinusLee,

My son is still studying there. As told by the receptionist, the HK$200 is for memeber fee and it is non-refundable.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

新制收學生係non-refundable.
舊制係有refund.

我等左2個月,見佢地無打比我取支票,於是打比佢地問下.
之後過2 日就有票 收.

原帖由 Pertra 於 09-9-23 16:38 發表
PinguLinusLee,

My son is still studying there. As told by the receptionist, the HK$200 is for memeber fee and it is non-refundable.

大宅

係囉,即係你唔問佢當你放棄 二百蚊要等2個月.....

原帖由 wingyee_ma 於 09-9-24 01:16 AM 發表
新制收學生係non-refundable.
舊制係有refund.

我等左2個月,見佢地無打比我取支票,於是打比佢地問下.
之後過2 日就有票 收.

男爵府

我都係等左兩個月, 駁你地唔記得

大宅

我等左點只兩個月, 你唔問, 佢都唔提你攞番按金呢件事tim!
我讀左成年, 先唔讀, 差d都唔記得交左按金呢件事.

我地當日比佢, 就即刻現兜兜. 要攞番, 竟然又話咩經寫字樓會計部, 簡直係財到光棍手, 仲有, 點解報讀一個課程要比按金, 係咩道理??

洋房

原帖由 真真 於 09-11-12 13:15 發表
我等左點只兩個月, 你唔問, 佢都唔提你攞番按金呢件事tim!

我地當日比佢, 就即刻現兜兜. 要攞番, 竟然又話咩經寫字樓會計部, 簡直係財到光棍手, 仲有, 點解報讀一 ...

My son is going to attend a PENGUIN PLAY trial class. Anyone could kindly advise whether the class is good or not? They would charge me $200 for the trial class while most of the other learning centres would provide free of charge trial class.

Thanks.

大宅

咪就係 我終於都攞番錢喇,聽講話宜家新入學既直頭冇得攞番添,要入會費。

原帖由 真真 於 09-11-12 01:15 PM 發表

我地當日比佢, 就即刻現兜兜. 要攞番, 竟然又話咩經寫字樓會計部, 簡直係財到光棍手, 仲有, 點解報讀一 ...

大宅

我上次問過, 佢話要收$100行政費喎

小冬冬都係咁, 佢要你完course 前14日書面通知, 先可以refund ($100), 佢博你唔記得囉, 結果我last day 先比信佢, 佢話唔得, 除非我報多2堂啦, 2堂之後先refund 返比你, 呢班真係神棍

男爵府

any one attend their course recently? is it good?

大宅

原帖由 catcat_324 於 09-11-17 17:12 發表
我上次問過, 佢話要收$100行政費喎

小冬冬都係咁, 佢要你完course 前14日書面通知, 先可以refund ($100), 佢博你唔記得囉, 結果我last day 先比信佢, 佢話唔得, 除非我報多2堂啦, 2堂之後先refund 返比你, 呢班真係 ...

請問小冬冬o.k.嗎??

男爵府

ME TOO ! 我都係差點忘記左200, 唔讀又唔講, 幾經辛苦才找回收據去拿, 等左1-2個月才有票 !

原帖由 真真 於 09-11-12 13:15 發表

大宅

佢同我說無得 refund 的 wow .......

首頁

尾頁

跳至