親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無人知道龍平滑雪場定鳳凰城滑雪場比較適合唔識滑雪既人.

謝謝
:) :)

複式洋房

我上年去咗龍平, 我覺得好啱beginners, 因為佢有條雪道又大又闊又唔太斜, 鳳凰城就未去過.

原帖由 toto 於 09-9-24 10:55 發表
請問有無人知道龍平滑雪場定鳳凰城滑雪場比較適合唔識滑雪既人.

謝謝

男爵府

原帖由 jeffhei** 於 09-9-24 15:11 發表
我上年去咗龍平, 我覺得好啱beginners, 因為佢有條雪道又大又闊又唔太斜, 鳳凰城就未去過.

Hi Jeffhei,

請問你上年去龍平是自由行, 還是跟團? 我今年12月自己去, 如果你係自己去, 我想請問下你係蠶室上車既巴士駛唔駛預早book嫁.

謝謝

民房

龍平滑雪場

請問龍平滑雪場啱小朋友嗎 ?

複式洋房

Oh, sorry! 答唔到你, 因為我是跟滑雪團去, 一落機場就坐旅遊巴去.

原帖由 toto 於 09-9-24 15:23 發表

Hi Jeffhei,

請問你上年去龍平是自由行, 還是跟團? 我今年12月自己去, 如果你係自己去, 我想請問下你係蠶室上車既巴士駛唔駛預早book嫁.

謝謝

複式洋房

唔係好明白啱小朋友的定義.
如果鍾意滑雪就啱, 當然雪就一定冇北海道咁靚.

原帖由 lamlam11mum 於 09-9-26 14:34 發表
請問龍平滑雪場啱小朋友嗎 ?

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

兩個滑雪場都有地方係比初學者練習, 不過龍平會大D, 我第一次學滑雪就係去龍平, 好好玩

大宅

請問你是跟那個團的, 和小朋友去好玩嗎?

原帖由 jeffhei** 於 09-9-26 15:32 發表
Oh, sorry! 答唔到你, 因為我是跟滑雪團去, 一落機場就坐旅遊巴去.
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

男爵府

原帖由 apsm 於 09-9-26 18:16 發表
toto:
我都諗緊
但自由行 ok嗎 ?
我帶住2個小朋友的 (3 and 6歲)

我打算 22/12出發

你坐邊間 airline ???
去邊個雪場 ???

我都係22/12出發, 29/12返, 打算去龍平住2日. 我坐國泰, 機位已訂, 等佢覆酒店, 因為龍平要10中先可以book 房, 所以cathay holiday book 到房會打比我. 至於自由行, 我覺得問題唔大, 因為我次次去旅行都係自由行, 我唔鍾意跟團, 同埋我每次都會帶埋仔仔去旅行, 佢2歲開始已經跟住我地周圍去, 所以對我黎講問題唔大.
toto

禁止訪問

男爵府

原帖由 apsm 於 09-9-27 07:21 發表
我都係次次自由行
2個囝囝未2歲已跟我地一齊去

但韓國就,,,,,o的人成日話唔好自由行
so 想問下,thx!

你係邊度book ??
我只係打算book cx thru佢個 webite
22/12出發 大人 $2700 + tax $4xx

另外,龍平的渡假村你係 ...

其實而家好多人去韓國都係自由行, 不過韓國又真係會麻煩d, 佢地又唔識英文, 但係我地自己做足功課就應該無問題, 同埋你可以去韓國觀光社攞資料, 成本書甘厚嫁, 好多野睇, 我都攞左.
我係cathay holiday book 既, 係你講果個package, 不過佢d 資料未齊, 最後可能唔係呢個價錢, 因為我問過佢地呢個係龍平最平個間酒店(龍平裡面有幾間酒店, 可上網睇下), 而我又唔想要呢間, 不過都時cathay holiday會call 我. 如果你12月要去韓國滑雪, 甘你就要快d book 喇, 因為韓國d 滑雪場一開, 佢地d韓國人都好鍾意去.
Cathay Holiday 唔駛再經agency, 佢自己已經係agency, 其實你可以上佢個website睇. 我係打電話book 嫁.
你又係22/12去, 唔知會唔會坐同一班機, 我搭9點幾個班, 唔係零晨機, 而我就揀23同24號住龍平, 因為25號係韓國holiday, 會好多人. 睇下同時我地有無機會見到.

禁止訪問

複式洋房

我是跟'寒國旅行社' 的龍平fun ski, 我本人覺得好玩, 但食物就... 5天團, 滑足4日雪, 仲有 night ski, 因為我個仔係好鍾意滑雪, 所以我地覺得好好玩.

原帖由 fionwong2707 於 09-9-26 21:42 發表
請問你是跟那個團的, 和小朋友去好玩嗎?

男爵府

原帖由 jeffhei** 於 09-9-28 08:42 發表
我是跟'寒國旅行社' 的龍平fun ski, 我本人覺得好玩, 但食物就... 5天團, 滑足4日雪, 仲有 night ski, 因為我個仔係好鍾意滑雪, 所以我地覺得好好玩.

這間旅行社ok嗎? 食物安排有什麼問題? 係唔係好多自費的活動. Thanks.

侯爵府

畀面勳章

How to go to 龍平滑雪場 ourself? Any connecting bus?
thanks

首頁

尾頁

跳至