婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

奶奶好鍾意比啲唔啱size既爸爸同好老土既衫比我。
你地有無類似經驗,我次次都驚佢唔高興,照單全收。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你米同佢講唔要啦!d款好老土.唔岩我style.你留比自己著law.

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁我覺得你可以照收,收咗唔要都ok

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 looklookyuen 於 09-9-24 19:16 發表
奶奶好鍾意比啲唔啱size既爸爸同好老土既衫比我。
你地有無類似經驗,我次次都驚佢唔高興,照單全收。

下次同樣情況加多句 "仲有無呀99, 等我一次過幫妳放入環保箱, 唔駛走几轉"

樓主, 唔想要咪唔想要囉, 何必左瞞右瞞呢!! 人地用過既爸爸都要, 佢點睇妳呀!!! SAY NO LA!!

民房

算啦!!收咗佢又開心,老公又唔駛比奶奶哦!攞咗番屋企先算.
不過我真係覺得好搞笑!!我第一次收既時候真係滴汗!!

翡翠宮

畀面勳章

我99以前都好興乜都俾我,值錢既一樣都冇,全部係佢準備掉既垃圾。推佢既時間仲耐過食餐飯,仲之唔要講/哦到你要,後來我都冇佢咁好氣,佢俾乜我都要,但就會拎番黎即掉。

我最記得有一次佢俾左件著左唔知幾多年既底衫,我當時真係唔知好嬲定好笑。

咁多年佢見我從來唔用唔著佢俾既野,而家都唔再「哂野」,唔會再俾我lu。

子爵府

畀面勳章

我係奶奶第二個入門的新抱,弟婦係第一個入門的新抱(佢入門時我仲未同老公拍拖),之前佢買嘢畀弟婦,弟婦唔要,佢就成日係我面前話弟婦唔好唔領佢情,所以佢畀乜我都要,最多放係屋企,而我奶奶又係鐘意買overage,料和款都好差好土或佢唔啱著的衫給我,而我每日都要去佢屋企食飯,佢就經常問我點解唔著佢買的衫,但又唔可以講真話,唯有間唔中著一次半次給她看,食飯前先回自己家換佢買的衫,食完飯"拿拿聲"著外套返屋企換衫.

男爵府

原帖由 onon2000 於 09-9-25 01:18 發表
我係奶奶第二個入門的新抱,弟婦係第一個入門的新抱(佢入門時我仲未同老公拍拖),之前佢買嘢畀弟婦,弟婦唔要,佢就成日係我面前話弟婦唔好唔領佢情,所以佢畀乜我都要,最多放係屋企,而我奶奶又係鐘意買overage,料和款都 ...

mouth: 你真係絶頂好新抱~~
~~為咗健康, 努力運動!!  

伯爵府

好媽媽勳章

如果係有紀念價值既,我都會好樂意收既。

垃圾應該丟去垃圾桶,唔係往人屋企推囉。

bra bra就真係騎呢,下次係咪著到鬆曬既底橫都過俾人呢?Victoria's Secret 都唔敢收啦。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

原帖由 小蘅媽媽 於 09-9-25 11:01 發表
如果係有紀念價值既,我都會好樂意收既。

垃圾應該丟去垃圾桶,唔係往人屋企推囉。

bra bra就真係騎呢,下次係咪著到鬆曬既底橫都過俾人呢?Victoria's Secret 都唔敢收啦 ...
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

畀面勳章

我奶奶都比佢著過既UNDER WEAR 我LA...
我唔鍾意都照收....件野已經唔知放左各向LU...

BUT 呢D都比人....好怪LOW...

禁止訪問

複式洋房

我99就未試過俾啲咁嘅嘢我,但係比著我,我都會收囉,因為收咗之後大家 (C6 + 99) 都開心,收完返屋企咪放埋一邊囉,我估你99唔會叫你除件衫俾佢睇你有冇帶哇! 哈哈!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

99唔會俾舊野俾我, 99多數買"新野""好野"俾我地既.

99好愛國, 喜歡返大陸買"國貨", 有次買一件nike褸返黎, nike個"剔"成個背脊都係, 話買俾老公, 99仲同我講, 佢買嗰d有牌子既野俾阿x(我老公個名), 佢都唔要呀. 咁好點解唔要, 有牌子既, 又唔係冇牌子

我真係唔知點答佢好, 只係話俾佢知老公應該唔啱著, 所以佢唔要個話, 我都唔清楚.

我個bb出世前, 99又返鄉下拎左更多嬰兒用品俾我, 有"開浪褲", 奶樽, 衫仔, 口水娟等, 為左大家開心, 都係收左先算.

衫仔既車工唔對稱, 著到個b一隻手會屈左入去, 一著上身就喊, 喊左幾個鐘, 嬲到老公第日即去sogo買過d新衫仔俾個b.

奶樽唔敢用, 唔知大陸用咩膠黎recycle.

口水娟連奶粉公司送既贈品都靚過99係大陸買既, 手套仔, 一帶上手就會甩鬼左, 冇樣用得著.

開浪褲, 太肉酸, 唔敢俾bb著.

複式洋房

咁佢估你個size有冇唔o岩(係估你大左定細左)呀?

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

同佢講你唔多歡喜佢既3囉~直接D!!
一係叫佢捐左佢啦~:;pppp:

民房

原帖由 kalincliff 於 09-9-25 15:48 發表
咁佢估你個size有冇唔o岩(係估你大左定細左)呀?

佢真係以為我係 E CUP BABY 囉!!!

伯爵府

如係我我會睇下平時99點對我, 對我都OK既米收左去轉頭掉左去算, 再唔係就拎返屋企著比C6睇嚇下佢, 再唔係就得閒就禮常往來送返D唔要既BRA BRA同底底比99. 有來有往ma. ^^

別墅

一出99 門口, 即放回修箱.

首頁

尾頁

跳至