在職全職

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩. 搬新屋

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係呀, 你點知架, 第1次見校長佢已經咁講
原帖由 CottonCandy 於 09-9-25 22:57 發表
有野問甜媽...

甜小姐學校除了要小朋友拿書包外, 是否有建議不可坐bb車?

我留意到一d得意現象呀:lol

琥珀宮

我路上都見呀, 仲要牛龜馬大架
原帖由 jjtseung 於 09-9-26 10:49 發表

仲有人坐BB車去返學??

咁講, 我又醒起係BC, 有個家長揹住個BB車來送個仔返K1英文班... 第一堂的時候, 佢用流利英文, 大大聲鬧個老師, 點解d指引度無寫明唔比家長陪上堂, 咁自己呢個半鐘去邊 ...

琥珀宮

你都唔想架嘛, 下次再小心d啦..唯有
原帖由 tupytupy 於 09-9-26 08:41 發表
唉!! 因為一小杯yoghurt,酌b由好返98%變為勁咳咳 .....哎呀!!!!!激死我喇,點解會咁架 杯yoghurt我已經攤到室溫架喇:(

結果佢成晚勁咳,我無覺好訓之餘,好心痛佢走唔甩要咳咳咳咳 而且佢咳親就好長手尾架喇:sic ...

琥珀宮

heiyee 媽
我終於忍唔住買左塊白版
今朝第一課係: 今日天氣

琥珀宮

多謝酌媽o既了解
不過4號就唔駛就我啦, 因為我唔得呀, 唔好意思
原帖由 tupytupy 於 09-9-27 12:01 發表
gathering去東涌我係ok的,但我肯定甜媽係唔會去囉,對佢來講太遠喇,不如諗多幾個地點比甜媽揀啦:)

甜媽,你下個sunday ok唔ok呀?你去遠出到去邊呀?好耐無見大家都想見到你,大家盡量就o下啦:D

如果.......去tm有無family會 ...

琥珀宮

原帖由 tupytupy 於 09-9-29 23:17 發表
早幾晚我同酌b玩緊,佢無端端同我講:
酌b:媽咪,我想要妹妹
我問佢:咩妹妹呀?
酌b話:妹妹囉。
我話:點解你想要妹妹呀?
酌b:一齊玩囉。
酌媽 (心驚 )
酌b:媽咪,快d啦,唔該。
酌媽..........(仲要快d )
酌b已經行開左。
轉 ...

琥珀宮

好在都有人幫口叫佢收聲
原帖由 tupytupy 於 09-9-30 14:11 發表
佢未必get到,但佢2個女就肯定知咩事,佢地會叫佢媽媽唔知就唔好講咁多,阿嫂有分數的:lol

琥珀宮

多謝哂
原帖由 mavis_chiu 於 09-9-30 14:27 發表
甜媽,

生日快樂! 身體健康!
甜筒日日都咁甜又聽話!

琥珀宮

thank you
原帖由 tupytupy 於 09-9-30 14:04 發表
大長老

祝你:
HAPPY BIRTHDAY
開心快樂,身體健康

琥珀宮

多謝哂
承你貴言啦
原帖由 PUIPUI28 於 09-9-30 19:50 發表
祝甜媽生日快樂,
都係個句,甜b聽話孝順

琥珀宮

倒水有咩地方好去喎
原帖由 PUIPUI28 於 09-9-30 20:15 發表

今日正日喎...聽日甜B唔洗返學,唔出去HAPPY下,玩夜D麻

琥珀宮

真係用心良苦
原帖由 tupytupy 於 09-9-30 21:41 發表
傻啦,我刺激下你呀,等你d血壓高返dd囉,我幾愛你呢

琥珀宮

多謝你呀
原帖由 CottonCandy 於 09-9-30 21:44 發表
甜媽, 生日快樂!
祝妳今年多d free time, 焗多d美味蛋糕
希望明日好天, 可以出街補返慶祝http://maggiemarket.myftp.org/download/msn/emotion ...

琥珀宮

咁快到左看牛仔階段
原帖由 mavis_chiu 於 09-10-8 23:21 發表
勁量逸陶....今日爬左上sofa幾十之次呀!!!!

佢都未識安全落地...仲以為自己好勁成日想頭落先囉!
仲企上逸希床邊上面大叫....又唔識落, 有時sir番莒 去...仲笑! c未!

可能因為咁....我勁攰! ...

琥珀宮

係呀, 睇番以前自己咁
不過經過長時間訓練, 大小姐終於冇咁易做喊包啦, touch wood touch wood
今朝返學跌親損哂都冇喊
原帖由 tupytupy 於 09-10-9 18:06 發表
甜長老,你睇返我地係咪覺得好得意呢,自己想當年就發晒癲 ,家下睇下人地發癲

我有時都覺得好好笑架,特別係我而家發癲時,癲完我就會諗,若干時間之後,我應該都會笑返我自己:lol

...

琥珀宮

冇事啦, 係沖涼時猛叫痛
因為佢見到同學仔o係前面, 想追上去, 就....
好彩我仲拖住佢一隻手, 唔係仲傷
原帖由 tupytupy 於 09-10-9 22:00 發表
oh!! 甜b無事o麻?做咩咁唔小心跌親仲要損晒呀陰功

琥珀宮

嘩, 真係好痛喎
係咪血糖低???
原帖由 tupytupy 於 09-10-9 22:04 發表
唉!! 我仲慘呀,傍晚o係張床度成個仆落地下呀,痛到我死死下 ,嚇到酌b即刻走入黎好緊張咁錫返我 (佢認為咁我就會唔痛 )

我都唔知做乜,琴上床邊關窗,之後行落床果下突然滿天星,跟住隻腳無力成個仆落床,落地果下 ...

琥珀宮

下星期一到甜b學校放假啦
原帖由 tupytupy 於 09-10-9 22:14 發表
酌b今日學校放假,因為高班去旅行;咁我地返左舊學校探老師,d老師/嬸嬸見到酌b都好開心,又同校長傾左陣計,反而d同學就有d陌生,大家好似唔多識咁 ...

琥珀宮

遲左幾分鐘添
原帖由 tupytupy 於 09-10-9 22:26 發表
今晚似乎無人,咁我都去覺覺豬喇

首頁

尾頁

跳至