跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 b-ba-ma 於 09-11-1 12:04 發表
過多一﹑兩個星期就會好叻唔使人幫手反,我囡囡而家學坐,見佢坐左一陣"sir"返落黎跟手自己反身一氣呵成好鬼好笑。
"我囡囡而家學坐,見佢坐左一陣"sir"返落黎跟手自己反身一氣呵成" my girl is also like that

洋房

my daughter only 識反 to right side.....and never 反 to left side

and anyone know when will bb 識反番轉頭?

洋房

我個仔仲一啲意識都冇 -- already more than 5 months + 1 week la... maybe his head is too heavy lu..

原帖由 b媽咪 於 09-11-6 11:20 發表
my daughter only 識反 to right side.....and never 反 to left side

and anyone know when will bb 識反番轉頭?

別墅

你可以幫下佢, 得閒放d 玩具係左右兩邊, 然後幫佢打側身, 同佢玩一陣, 記得如果反左邊, 要幫佢將隻右腳誇去左邊, 等佢習慣下, 慢慢就識反架喇.
不過自從佢識反, 就好鍾意打側瞓, 有時半夜佢仲爬咗係到, 真係驚佢焗親...
原帖由 ChauPSMaMa 於 09-11-7 01:06 發表
我個仔仲一啲意識都冇 -- already more than 5 months + 1 week la... maybe his head is too heavy lu..

複式洋房

我都係見過1次咋,呀仔都唔係好願轉, 不過佢好鍾意轉返轉頭..

別墅

4個半月.前日第一次偷裝到佢自己係房轉身.不過佢一聽到我叫佢就即刻反返轉頭訓左係度玩.好似扮晒唔識轉身咁.佢望住我行出房就轉.我一入房佢又好快咁留返轉.試左幾次都係咁.- -""" 點解會咁奇怪? 有人就唔轉..無人先轉. 等我仲一路諗佢唔知幾時識轉身.點知原來佢一早識只係我唔知= =""

別墅

原帖由 nic_bb 於 09-10-21 23:27 發表
我個囝完全冇意慾想反身,原本好擔心, 打針時問健康院姑娘話唔緊要喎, 總有一日佢會識, 反宜太早仲擔心要睇緊啲.

'

冇錯...我仔喱家都係冇意慾反身, 我都唔理佢,
我大囡都要5個半月先反, 加上細佬是早產bb, 我估佢要6個月先識得反身

大宅

我囡囡係早產b, 佢4個月就開始自己翻右邊身,成日自己翻,冇時停,翻翻下就已經撐起個頭仔,仲撐幾分鐘,成日都要看實佢,怕佢碌落床,因為我日頭放佢在我地大人床比佢玩

大宅

我個仔大約5個半時反身. :

複式洋房

我囡囡5個月啦, 但係反轉身後, 唔識將隻手伸出來, 即係如果向右轉, 佢轉完身後個身會壓住隻右手唔識伸出來, 你地的BB呢?

大宅

回覆 1# siupigbb 的文章

你慢慢教下佢,又或者拿住玩具引下佢,幾次就會識啦

大宅

我對係孖B, 家姐4個月就識反身, 而亞仔依家都仲未識反, 我問過健康院的姑娘, 佢地話人人唔同! 不過如果7個月都仲未識就有D擔心!

我迫亞仔反, 佢係反到, 自己仲抬起頭仔! 但佢自己就唔會返!

洋房

my daughter 識反 to right side since she is 3.5 months old but never 反 to left side , and now she can do both side (she is 5 months old), I am soooo happy with this!!

but she still dont know 反番轉頭! >_<

首頁

尾頁

跳至