跳至

首頁

尾頁

複式洋房

細B出世, 但大仔重未夠兩歲, 唔知買乜床比細B瞓.

本來老公想買多張BB床, 又阻訂又晒; 我想買張小童床比大仔, 但又怕佢會跌落床; 所以有諗過買combi嘅搖籃式餐椅(可瞓低平晒), 但唔知可唔可以長期瞓, 又唔知夠唔夠硬, 會唔會影響佢嘅脊骨.

媽咪們或專業人士們, 可唔可以幫下我呢?

謝謝!

複式洋房

Can ga... I also use this one for my BB to sleep over night ...

子爵府

我呀囡出世到2個月都係訓combi矮果張餐椅, 佢訓得好舒服, 今次我都會比bb訓住先

大宅

原帖由 Pooh529 於 09-9-30 06:26 發表
我呀囡出世到2個月都係訓combi矮果張餐椅, 佢訓得好舒服, 今次我都會比bb訓住先

我現在只有一張high chair,大b只有11個月,到小b出世時可能大b都仲要坐high chair 食飯,我都打算買HIGH-LOW CHAIR,我想問你囡囡坐到幾大個呀?

子爵府

原帖由 chikkee 於 09-9-30 22:55 發表

我現在只有一張high chair,大b只有11個月,到小b出世時可能大b都仲要坐high chair 食飯,我都打算買HIGH-LOW CHAIR,我想問你囡囡坐到幾大個呀?

我成日驚佢整dirty, 所以未夠一歲我就買左張carter's椅比佢食飯, 係一張加落去餐椅既櫈
http://babyhome.silver.yp.com.hk/index_product_view.php?did=11749&didpath=/11749&page=1&imgid=39459&charset=big5

大宅

原帖由 Pooh529 於 09-9-30 23:53 發表

我成日驚佢整dirty, 所以未夠一歲我就買左張carter's椅比佢食飯, 係一張加落去餐椅既櫈
http://babyhome.silver.yp.com.hk/index_product_view.php?did=11749&didpath=/11749&page=1&imgid=39459&charset=big5 ...

,咁即係張combi張櫈一歲之後無坐過呀?只係坐carter's櫈食飯...?

男爵府

Yes. I let my baby sleep on it .

複式洋房

thxxx! 咁多位媽媽! 如果可以用到依張椅, 我半夜餵人奶重方便左, 可以夠位放床邊, 唔駛走過BB房
ChloeMak / ff88, 我想問你哋BB可以瞓到幾大啊?

子爵府

原帖由 chikkee 於 09-10-1 17:05 發表

,咁即係張combi張櫈一歲之後無坐過呀?只係坐carter's櫈食飯...?

其實都無坐到1歲添, 因為真係怕佢整dirty張櫈, 驚留唔返比下一個, 而且到6個月呀囡識爬之後簡直點整佢都會自己識得出黎, 仲危險過係地下比佢爬 , 所以8個月後就已經收埋左lu

首頁

尾頁

跳至