想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我未睇DR.TAY, 係DR.CHAN話要打10日排EGG針, 2日安胎針, 1支破EGG針

DAY TAY上次話我想做就DAY 1打返去, 但果時我驚打針返發, 所以一直冇打, 早係打唔打都返發, 我就早D打啦。

而家返發, 所以DR.TAY要我返去照下先, 再決定做IUI/IVF

我12月2日返去睇, 嗚.........如果今個CYCLE唔BINGO, 下個月就要做IUI / IVF啦

原帖由 moledy 於 23/11/2009 15:35 發表

chanlailai...

dr tay同我講如果try iui係打5日針咋wo...同埋佢叫我經期first day 打去約..跟住叫姑娘教我打針...所以係唔需要番診所打針...我諗係要打晒之後再番去照下d eggs多唔多咁la....同埋doctor tay佢地lu ...

男爵府

係呀, 我之前睇左DR.CHAN, 佢話打10日針, 其間返去照3-4次

DR.TAY我未睇, 所以唔知佢要我打幾多針, 同埋要唔要返去覆診, 但我之前去睇佢, 見好多COUPLE去睇, 好似係做IUI的, 我想搵DR.TAY係因為佢時間會好就D, 唔洗成日請假

係呢, 你點呀? 決定做IUI嗎? 想做就快D做, 如果唔係好似我咁返發先做就冇咁好, 既然做唔做都可能會返發, 不如博一博啦。

好在我冇聽DR.TAY講1月先去照, BOOK左11月睇DR.CHAN, 如果唔係1月去照時個瘤都唔知幾大了

原帖由 moledy 於 23/11/2009 15:35 發表

chanlailai...

dr tay同我講如果try iui係打5日針咋wo...同埋佢叫我經期first day 打去約..跟住叫姑娘教我打針...所以係唔需要番診所打針...我諗係要打晒之後再番去照下d eggs多唔多咁la....同埋doctor tay佢地lu ...

男爵府

MOLEDY:

我覆左你個post2次, 但d野冇曬, 嗚........

我睇左dr.chan, 佢要我打10支針, 但dr.tay我未睇, 所以唔知要打幾多支, 同埋要覆幾多次診

不過既然我返發左, 12月就做iui/ivf啦, 早知咁快返發, 我就早d做iui / ivf啦

複式洋房

原帖由 loonloon 於 09-11-15 12:49 發表
薛妍妍在那個地區,針炙也是她嗎

North point.
針炙也是她 -> Yes

複式洋房

原帖由 loonloon 於 09-11-15 12:49 發表
薛妍妍在那個地區,針炙也是她嗎

薛妍妍在那個地區 ~ North point
針炙也是她嗎 ~ Yes

別墅

我打完既野冇曬, 點解會咁架???

男爵府

之前D POST又出返來 , 好怪呀!

男爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 09-11-23 21:36 發表
係呀, 我之前睇左DR.CHAN, 佢話打10日針, 其間返去照3-4次

DR.TAY我未睇, 所以唔知佢要我打幾多針, 同埋要唔要返去覆診, 但我之前去睇佢, 見好多COUPLE去睇, 好似係做IUI的, 我想搵DR.TAY係因為佢時間會好就D, 唔洗 ...

hi chanlailai..

我諗住見埋dr chan先睇下佢咩意見呀..同埋我可能自己try多2個月先law..可能下年頭先會去做iui....但如果dr chan 可以比我做natural..我會try左natural iui先....

我都好煩惱呀...我都驚番發....但我唔同你..我係會打哥d針就會加速我番發..咁先恐怖ma...

dr tay話我如果打..係要同d瘤鬥快呀..如果d瘤贏左點算wo..bb就無..所以我想諗清楚同睇多一個醫生聽下人地意見law

男爵府

我打果d針, 都會令我返發架, 因為係激素針, 不過我都返發左, 就唔理啦

你可以try到過左年先做iui, 如果係搵dr.tay, 佢好似舊曆年會放大假!

原帖由 moledy 於 24/11/2009 19:21 發表

hi chanlailai..

我諗住見埋dr chan先睇下佢咩意見呀..同埋我可能自己try多2個月先law..可能下年頭先會去做iui....但如果dr chan 可以比我做natural..我會try左natural iui先....

我都好煩惱呀...我都驚番發.... ...

大宅

其實我都係, 因為失業了一年, 本來上年有了bb(自然懷孕)但最後小產, 本應諗住繼續搵工, 不過下個cycle即將會做iui , 咁邊有新工會忍受個員工成日請假或看醫生, 所以一於慳d, 做咗iui 先. 當給自己長d假期同休息(又或者係安胎呢)

原帖由 unitemaki 於 09-10-1 00:01 發表
我就無本錢多試幾個月喇
因為已經係高齡....
所以已經破釜沈舟
辭職專心一意做iui
今日做左第一次iui
想試多兩個週期
如果唔得就要做ivf喇....

大宅

Luckyee, 點解你話之前兩次好傷身, 乜做iui 都傷身的嗎?

原帖由 Luckyee 於 09-10-1 13:55 發表
我依家冇做, 因為我4月做過, 但失敗左冇著床, 5月又再做, 不過卵子冇受精. 現階段會休息調理身體先再做, 應該會在農曆年之後了. 因為之前兩次好傷身. 我第一次係grade 2, 不過胚胎專家話質素好!

...

首頁

尾頁

跳至