跳至

首頁

尾頁

大宅

又係林林媽攪攪陣時間!

自上次chris ee 攪咗個義賣樂施米籌款活動之後, 已經心郁郁想再攪, 家陣plan緊攪個BB步行籌款活動, 想睇睇有幾多FAMILY有興趣?!

初步與受惠團體傾過, 善款不限, 完成後每個BB都會有張thankyou cert以作紀念!

不過就有個技術問題, 就係我哋非正式團體, so 不能租借政府場地, 如各位嘅公司 / 學校場地 / 會藉 / 屋苑會所有大約6個羽毛球場大嘅設施可協助租借, 敬請盡快聯絡我!

希望舉辦呢類慈善活動幫助弱勢社群同時, 亦可以教導我們下一代有積善之心!

hee ~ hee ~ 我家有隻Cutie Monsters ar!

大宅

真係無人show 我嘅 ......
hee ~ hee ~ 我家有隻Cutie Monsters ar!

複式洋房

點會冇人so你呢, 你搞活動, 我一定支持啦! 預埋我呀!!

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

如果時間就倒, 我family 有興趣參與!

~~~ LOVE & PEACE ~~~

大宅

如果時間就到,
我地都有興趣呀!

大宅

I'm interested too...

王國會長

王國會長

我都有興趣呀,不過要視乎日子同埋行邊度呢。

大宅

好媽媽勳章

預埋保保Bosco呀. 幾時呀?

我問左珀麗灣會所有個indoor 球場...不過只係3個羽毛球場大嘅.... 即係一個藍球場....

我打去問...如果Book成個籃球場..唔要籃球框...佢地就話要問下可唔可以用來做其他function... 我已經表態話BB步行籌款活動之類...佢就答我唔建議做打籃球以外的活動....不過佢都有留我電話話問下上師再回覆我wor...

大宅

I'm interest too but depend on schedule

大宅

其實家陣係最煩個場地問題, 一搵到場地, 日子就一定定到 ...... 始終唔係正式嘅法定團體, 度度都唔得 ...... 唉 ~ 激鬼死!

複式洋房

me too. 不過要視乎日子同埋行邊度呢。

別墅

如果日期可以,我都來.
林林媽,妳放心啦!妳咁努力為大家攪咁多活動, 唔會無人show妳.

複式洋房

I am interested in it..

複式洋房

Maybe we can co-organise with some non-profit organizations....
原帖由 灝灝B 於 09-9-30 14:20 發表
其實家陣係最煩個場地問題, 一搵到場地, 日子就一定定到 ...... 始終唔係正式嘅法定團體, 度度都唔得 ...... 唉 ~ 激鬼死!

大宅

其實真係好想咁做, 但當中存在咗一大堆問題喺度!(地址, 一盤靚數, 負責人, 之後嘅財政紀錄, 每年嘅匯報, 最基本係搵會計師幫手預備申請手續費都起碼要2 - 3千, 另comittee 有部份成員嘅公司policy 係唔容許員工係任何謀利or非謀利機構擔任任何角色, so ...... 好難做ar!

希望各位幫幫手la ~ 我呢排打電話都打到癲癲地la!

原帖由 pernbon 於 09-10-1 15:11 發表
Maybe we can co-organise with some non-profit organizations....

大宅

好媽媽勳章

其實可唔可以要求用受惠機構的名義幫我地訂場地.

因為善款都係比佢地.

大宅

一早問過樂施會ga la! 佢哋都無辦法, 一來我哋呢個唔係大型event, 二來我哋唔係法定機構&團體, 家陣呢次活動, 同一般私人捐款無分別ga, 只係我要求佢哋俾返張thankyou cert我哋d BB以示鼓勵之ma!

同埋我唔太想喺場地方面用太多錢, 想捐多d善款俾有須要嘅人, 幫得幾多得幾多ma!

原帖由 Swingie 於 09-10-6 12:18 發表
其實可唔可以要求用受惠機構的名義幫我地訂場地.

因為善款都係比佢地.

大宅

剛剛上網見到為香港復康會籌款活動. 給你們參考.

申請deadline 19.10.2009

http://www.cyberrun.hk/download/2009/CyberRun%20Introduction_20090921.pdf

自組攪一個籌款活動比較困難,因不是慈善機構&團體.

大宅

活動詳情如下 :

http://www.cyberrun.hk/chi/index.html

[url=file://\\
[quote[/url]]原帖由 YingYing0505 於 09-10-7 10:08 發表
剛剛上網見到為香港復康會籌款活動. 給你們參考.

申請deadline 19.10.2009

http://www.cyberrun.hk/download/2009/CyberRun%20Introduction_20090921.pdf

自組攪一個籌款活動比較困難,因不是慈善機構&團體. ...

複式洋房

我都ok但林林媽你知我份工喇!早點比個日期我,咁我就一定來到

首頁

尾頁

跳至