自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

無可能!!!

自己本地大把 part-time 啦, 做咩要比其他人搶自己既 market?!?!?!

佢地d衛生, 常識, 道德, 同人格咩都無, 會引發幾多社會問題同 家庭問題!!?!?!?!

提出喱個諗法既人都有問題架. 壞處多都我都唔知有咩真實既好處. 佢地正苦有人肯請內傭咩?!?!!? 己所不容, 勿"c"於人啦.

侯爵府

絕對只是以事論事, 唔係攪架.

原帖由 Becky 於 09-9-29 15:17 發表
From the media, it says targets are "45-year-old or above (avoid 二奶問題)"

邊個話45歲唔可以做二奶??90幾yrs既阿伯都有人肯嫁啦. d阿公8x幾歲係廣州飲茶, d發酵婆爭往坐埋去啦.

大吉利是話, 新潮流到攪d靚仔, 老妻少男咁就真係死得啦. 二奶喎, 無人諗下d靚仔架.

請個45歲既家庭主婦, 你話佢會唔會肯學新野呀? 佢咩都有哂rule 同 方法, 你叫佢跟你啦, 下下比佢噴到一面屁啦. d菲姐印姐都係新人, young 既先多人請啦.

and maximum term is 6 years only (won't become permanent resident).

6年可以生好多仔......

Putonghua ?? 除非有好好學歷傘, 如果唔係, d鄉下話重玩死人啦. 好似d菲姐咁, 你同佢溝通到都要感謝上帝啦. 菲姐黎左香港咁多年, 而家都無人敢搵佢地教英文掛.

HK$3,580 ??? 我驚"倍"比佢既都唔止啦. well-educated 既, 點肯只做家傭呀. 識多d, 多d門路傘.

Sorry, really really pissed at this 內傭 !!!

首頁

尾頁

跳至