自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問小朋友係幼稚園驗到有扁平足........除指定(寶血醫院外)........有無其他途徑可以詢問或作詳細驗查.

男爵府

You may have a look on this company

www.ezped.com

男爵府

原帖由 yuwk 於 09-9-30 10:44 發表
You may have a look on this company

thx.

其他媽咪.......仲有無資料供參考.

男爵府

仲有係其他意見呀!!........唔該!!!

大宅

我囝囝係去健康院, 由健康院轉介QE骨科, 見完骨科就去義肢矯型科做鞋墊囉, 又平又簡單, 年年都要返去骨科CHECK UP 同埋每半年造一對鞋墊
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

男爵府

原帖由 nnfonder 於 09-9-30 12:26 發表
我囝囝係去健康院, 由健康院轉介QE骨科, 見完骨科就去義肢矯型科做鞋墊囉, 又平又簡單, 年年都要返去骨科CHECK UP 同埋每半年造一對鞋墊

我仔bb時係屯門醫院有開過file.........唔知可唔可以直接去睇呢???........等我打電話去醫院問吓先.

複式洋房

原帖由 nnfonder 於 09-9-30 12:26 發表

請問排期耐嗎? 另外, 做鞋墊平的意思是多少呢? 是否一定要去QE CHECK呢?
謝謝!!
html> Lilypie Baby Days

大宅

DR KONG

伯爵府

足科矯形有限公司。地址:九龍佐敦道14-16號地下樂康軒。即係普光齋對面。要打電話去預約。逢星期五休息。電話係23752022
仲有其它分店架!不過我覺得這個經驗足。連我個女膝頭有事佢都睇到!的仲教佢點做運動注意D咩

都係要做鞋墊。
我每做一對換過第二時佢都會解釋番個進度同改善左既地方。有個腳印圖比你睇!
DR KxNG我唔見議去!
我個女最初都係著佢D鞋。

伯爵府

原帖由 哈哈媽咪 於 09-10-13 00:44 發表
足科矯形有限公司。地址:九龍佐敦道14-16號地下樂康軒。即係普光齋對面。要打電話去預約。逢星期五休息。電話係23752022
仲有其它分店架!不過我覺得這個經驗足。連我個女膝頭有事佢都睇到!的仲教佢點做運動注意D咩

都 ...

原來上面有人介紹左

別墅

Dr Konx冇料到重咁貴 tim

有扁平足D bb係咪容易pk

男爵府

都 ...

多謝晒你詳盡既資料.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

亞仔都係係呢間做鞋墊。

都 ...

伯爵府

原帖由 yuwk 於 09-9-30 10:44 發表

那間收費貴唔貴?

侯爵府

2024年龍年勳章

小朋友幾大先check & confirm有無扁平足 ? 我囡快3 yrs old.
而我覺得我右腳有, 不過沒check過

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jirehbeauty 於 09-10-13 00:19 發表
DR KONG

Dr Kong 只係賣方便,一啲都唔係專業架!咪唗錢啦!
如果真係覺得有扁平足問題,例如成日行行吓趺到,可响普通科門診叫醫生寫紙轉介骨科。
又如果小朋友年紀仲細, 都有可能因為未發展完而有呢個情况。
情况嚴重可叫醫生轉介去大口環兒童骨科, 佢有HK唯一扁平足科:

大口環根德公爵夫人兒童醫院
扁平足
星期六上午八時三十分至下午一時 (每月的第二個星期六)

男爵府

頭先打電話去預約........一問之下.......嘩.......好貴呀!!.......最低消費要hk$1,500包檢查, 鞋托及1.5年無限次覆診.......真係要考慮先得喇.

男爵府

頭先打電話去預約........一問之下.......嘩.......好貴呀!!.......最低消費要hk$1,500包檢查, 鞋托及1.5年無限次覆診.......真係要考慮先得喇.

首頁

尾頁

跳至