單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚係第一次,阿仔自出世我便每日都同佢一齊,未曾有一天係夜晚上我會唔同佢一間屋,if以前佢自己有間房,我都係時常經佢要求同佢瞓
今晚個賤9申請咗每月兩次既第一次
我今朝一起身已經好唔開心,我估今晚我會失眠

複式洋房

你的心情我地好明白。好大失落感…另一方面想,好過d

哀人,身邊人唔俾見,就可以幾年連個電話都冇.

今晚找朋友行下街、睇下戲,盡量讓自已忙碌,唔好想太

多,影響自已心情,更加唔好影響對住亞仔心情.

子爵府

原帖由 ms0665 於 09-10-2 12:17 發表
今晚係第一次,阿仔自出世我便每日都同佢一齊,未曾有一天係夜晚上我會唔同佢一間屋,if以前佢自己有間房,我都係時常經佢要求同佢瞓
今晚個賤9申請咗每月兩次既第一次
我今朝一起身已經好唔開心,我估今晚我會失眠 ...
咁始終都係佢爸.......無理由唔俾佢見....小朋友心態唔同大人......大方點吧

珍珠宮

好媽媽勳章

明白感受, 我個女去左e媽度瞓我都會瞓唔著, 若有所失咁.
不過, 佢始終係仔仔爹地, 換個角度諗, 多個人關心愛錫佢都係好事.
即使分開, 父母係仔女心目中其實各有角色, 係佢地心靈上有不同嘅作用.
今晚瞓唔著上下網傾計, 唔好唔開心~

民房

我今晚都係呀, 個囡唔係身邊, 好失落呀, 好想快D到聽日見到佢

別墅

我係男人都明 ... 平時啊女啊媽帶啊女去街我都怕破壞我家庭既賤人會蝦我個女。 啊女仲話"壞人叔叔"有帶她去廁所! 我個女同佢非親非顧,我覺得很過份!

大宅

原帖由 newbiee 於 09-10-2 14:44 發表
明白感受, 我個女去左e媽度瞓我都會瞓唔著, 若有所失咁.
不過, 佢始終係仔仔爹地, 換個角度諗, 多個人關心愛錫佢都係好事.
即使分開, 父母係仔女心目中其實各有角色, 係佢地心靈上有不同嘅作用.
今晚瞓唔著上下網傾 ...
佢親子無問題,怕佢同工人有野,我唔想佢地連埋工人好似一家人咁...我頂唔順

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ms0665 於 09-10-3 01:08 發表
佢親子無問題,怕佢同工人有野,我唔想佢地連埋工人好似一家人咁...我頂唔順

吓? 咁複雜嘅?
難怪你會心掛掛,
不過, 未發生嘅野唔好諗咁多, 未必真係會架麻, 係咪?

今晚放下假, 自己一個人係屋企鍾意做咩都得, 幾正呀!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

希望可以同你打打氣

中秋節個日, 同呀仔一齊行商場, 岩岩商場有個慶祝活動, 聚左好多人, 呀仔問我睇唔睇到台上的表現, 可能因為我生得矮, mud都睇唔到, 呀仔當時無出聲, 立刻走到我身後面, 用雙手從後面把我抱起, 仲博命問我睇唁睇到, 我當時感覺好感動, 曾幾何時, 我都係"錦"樣抱高呀仔睇表現架, 世估唔到今日佢居然抱反我轉頭.

我今年44啦, 單親左5年, 個仔14歲, 各位, 希望能同你地打打氣, 比心機.

大宅

原帖由 catfitfit 於 09-10-5 17:39 發表
中秋節個日, 同呀仔一齊行商場, 岩岩商場有個慶祝活動, 聚左好多人, 呀仔問我睇唔睇到台上的表現, 可能因為我生得矮, mud都睇唔到, 呀仔當時無出聲, 立刻走到我身後面, 用雙手從後面把我抱起, 仲博命問我睇唁睇到, ...
唉....我係高齡生呀仔,我同你差唔多年紀,但阿仔就細好多,而我就岩岩加入單親行列,真係唔知可唔可以捱得過......

等待驗證會員

原帖由 ms0665 於 09-10-5 19:16 發表
唉....我係高齡生呀仔,我同你差唔多年紀,但阿仔就細好多,而我就岩岩加入單親行列,真係唔知可唔可以捱得過......

你一定得!

子爵府

原帖由 jc4358 於 2-10-2009 23:31 發表
我係男人都明 ... 平時啊女啊媽帶啊女去街我都怕破壞我家庭既賤人會蝦我個女。 啊女仲話"壞人叔叔"有帶她去廁所! 我個女同佢非親非顧,我覺得很過份! ...

嘩,真係好過份,同埋諗起有D心寒

子爵府

原帖由 catfitfit 於 5-10-2009 17:39 發表
中秋節個日, 同呀仔一齊行商場, 岩岩商場有個慶祝活動, 聚左好多人, 呀仔問我睇唔睇到台上的表現, 可能因為我生得矮, mud都睇唔到, 呀仔當時無出聲, 立刻走到我身後面, 用雙手從後面把我抱起, 仲博命問我睇唁睇到, ...

真係好TOUCHING!
我今日同個仔去買TISSUE(十卷裝+五盒),我個仔點都要幫我攞返屋企,佢個人仔,拖住嚟行,隻手仔比個"手挽"整到紅紅哋,我話比我攞啦,佢話"呢d嘢男人做得啦!",真係比佢笑死,D途人都笑住望佢,我都好慶幸個仔咁"口踢"我,有咩辛苦都吾記得LU

複式洋房

請問你仔仔幾大? 仔仔爸爸成功申請到個仔既過夜權?

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

複式洋房

過夜權即佢有權帶仔仔去佢屋企過夜.不過應該有張幾多日

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

始終佢係小朋友既爸爸,一個月都係見2次,豪俾佢啦,咁樣對你朋友其實都係好架.
唔好俾小朋友覺得佢去爸爸度你會好唔開心,同埋唔好係佢面前衰人咁叫,真係會影響小朋友既心理.
安排做吓啲平時冇時間做既嘢,例如去做吓facial,唔駛趕時間,慢慢做,都幾嘆
我同ex分開咗6年,呢段時間佢都唔會成日搵個仔,但如果佢要見或者帶埋佢同佢阿媽食飯,我都唔會話唔得,反而依家個仔大咗(10歲),有時想買新game就會搵借口打俾佢,問佢幾時同佢食飯,乖機食完飯就買嘢

複式洋房

dada~

咁你當時何謂合理有爭拗, 最後結果點樣? 你仔女當時有幾大呀?

我都擔心我黎緊會為"合理"而同佢有爭拗

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-6 13:35 發表

我未聽過, 我真係一舊云

我果張離婚紙 只有 "探視權" < 而且只寫 "合理"

之前我仲同ex-hb為何謂合理有爭拗~~

大宅

原帖由 Lovely媽咪 於 09-10-7 14:14 發表
始終佢係小朋友既爸爸,一個月都係見2次,豪俾佢啦,咁樣對你朋友其實都係好架.
唔好俾小朋友覺得佢去爸爸度你會好唔開心,同埋唔好係佢面前衰人咁叫,真係會影響小朋友既心理.
安排做吓啲平時冇時間做既嘢,例如去做吓fac ...
不是一個月見2次...是每星期見2次,再加每隔一星期過一晚夜呀...
即係每隔一星期就有一星期是4天,救命呀,有乜可能比佢多過我,佢返輪班ge,佢都痴線係都要爭,爭來做咩呀,依家佢咁麻煩又實會將個責任推落我身上...
我無係阿仔面前嗌佢係衰人,不過阿仔會知,佢比條友搞到好蠱惑,仲係條賤9面前講到好like佢,梗係啦,以前阿仔都比賤9兇過,點敢唔氹佢呀
條賤9仲有酗酒習慣,依家佢會死忍,但點知之後點呀,真係覺得推阿仔去佢手上會害咗佢呀,果條賤9 d性格同行為都好有問題...跟著佢阿仔會變成點???諗起都驚

首頁

尾頁

跳至