嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

o係朋友屋企俾bb試坐過覺得都唔錯
但去過玩具反斗城睇成5舊水!!
張櫈係咪真係好有用?
因為已經買左張搖椅俾bb但佢都係麻麻地鍾意
唔想再哂錢

大宅

我無買..問過人意見.. 睇你好唔好彩. 有d BB 坐坐下會唔肯坐.. 即係佢既寿命只係幾個月... 我就覺得好似唔抵..
但實用.. 如果你有車. 可以帶埋張凳周圍去, 咁就方便勒. 唔使周圍搵bb凳.. 我朋友就係咁.
呢..你張相咪淘寶搵既.. 好似圍起港紙3百幾蚊架.. 你計下, 咁係咪平d.. 我估質素差唔多je

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我上個月係反斗城買連埋枱仔$450
sofar阿囝都ok鍾意...放埋玩具係枱仔俾佢玩...都幾好架...不過我都預唔會坐得好耐...遲d個人仔大個d督坐唔落架啦!!!

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

去二手市場搵啦!
我唔知e+個價, 不過之前原價$400時, 2nd hand $250都有架喇!
我舊年放過一張.. 朋友個朋友, 送到個屋企附近, $220

大宅

好媽媽勳章

其實幾多個月啱用?另外坐私家車點用呢?

大宅

呢張等我之前買過比女女,其實這將凳用黎學坐係學得快D. 不過只係用幾個月。

複式洋房

原帖由 athena1127 於 09-10-2 16:11 發表
我無買..問過人意見.. 睇你好唔好彩. 有d BB 坐坐下會唔肯坐.. 即係佢既寿命只係幾個月... 我就覺得好似唔抵..
但實用.. 如果你有車. 可以帶埋張凳周圍去, 咁就方便勒. 唔使周圍搵bb凳.. 我朋友就係咁.
呢..你張相 ...

我個b就係好似你咁講 坐坐下唔肯坐
果時張搖椅俾佢試坐時佢好似好鍾意
而家都係坐坐下唔肯坐
係呀 張相o係淘寶搵
不過差價咁大 會唔會d料差d架?

複式洋房

原帖由 poloking 於 09-10-2 16:55 發表
我上個月係反斗城買連埋枱仔$450
sofar阿囝都ok鍾意...放埋玩具係枱仔俾佢玩...都幾好架...不過我都預唔會坐得好耐...遲d個人仔大個d督坐唔落架啦!!!

你仔仔幾大?
我個bb都5個月啦.. 張櫈仔好似都幾細張我記得..
買左坐得1,2個月坐唔落就好sai野啦又...

複式洋房

原帖由 小曳人 於 09-10-2 17:07 發表
去二手市場搵啦!
我唔知e+個價, 不過之前原價$400時, 2nd hand $250都有架喇!
我舊年放過一張.. 朋友個朋友, 送到個屋企附近, $220

thx
不過我見淘寶都有d差唔多係呢個價錢

複式洋房

原帖由 kitthen 於 09-10-2 18:43 發表
呢張等我之前買過比女女,其實這將凳用黎學坐係學得快D. 不過只係用幾個月。

我都係想買黎俾bb學坐
佢而家5個月都仲坐得穩
坐到好短時間就跌番落黎,成個不倒翁
你女女學到坐就冇用喇?

大宅

好媽媽勳章

MY BB like it...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

3 - 4 個月可以用 , 不過只限平地會安全
d ..... 係車入面唔得架 , 要買真係 car seat 個 d 先安全 lor !

原帖由 cyhh 於 09-10-2 17:14 發表
其實幾多個月啱用?另外坐私家車點用呢?

洋房

報料 葵涌廣場有間bb鋪做特價$370,叫寶寶X

大宅

我有一張呀.邊位媽媽有興趣可以pm我..因為bb衣家差吾多1years..坐吾到..放係度無咩用..衣家300元出售仲有埋果塊食野板果時買都要成100元..都有90%新呀

大宅

原帖由 namnamB46 於 09-10-2 19:29 發表

我都係想買黎俾bb學坐
佢而家5個月都仲坐得穩
坐到好短時間就跌番落黎,成個不倒翁
你女女學到坐就冇用喇?

個時我女女四個月大買返黎,坐到7個月到就冇坐啦。我女女6個月時就坐得好穩啦。

別墅

好媽媽勳章

回覆 14# meko626 的文章

請問係咩色架?你喺邊度買呀?我想買張比個仔

別墅

我個女係6個月大時 , 爬到出嚟跌咗落地 ! 都不是太安全 !!

大宅

I bought Summer 3-stage super seat for my baby. It's with a seat like the bumbo chair but it has seat belt and a set of toys. I have been using it since my baby was 6 months old and he still loves to play in the chair now (going to be 9-month). The chair can be used up to 4 yr old.

複式洋房

原帖由 minglong 於 09-10-3 13:15 發表
報料 葵涌廣場有間bb鋪做特價$370,叫寶寶X

唔該哂
葵涌廣場有時買d bb衫都幾抵

複式洋房

原帖由 sukilee 於 09-10-3 17:45 發表
我個女係6個月大時 , 爬到出嚟跌咗落地 ! 都不是太安全 !!

我而家都仲考慮緊..
我bb 而家都6個月 但仲未識爬
又怕坐多一排識爬果陣冇用

首頁

尾頁

跳至