懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在懷孕九個月 BB有7磅二 第一胎
C+話如果順產 到時BB可能會有8磅半至九磅 現在要等私家有冇位開刀
如果冇位 順產係政府真係有點驚
有冇MAMA 有經驗呢

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁勁,我個朋友係9磅多,醫生叫唔好順產,佢開刀呀.
你都唔好順LA,咁大,好辛苦,又危險,政府醫生點講呀?希無得商量開刀.
個體重肥你到多定BB?你有無糖尿呀.
我朋友有糖尿,佢話所以BB好重.
祝你生個健康BB,你要保重,唔使擔心.

大宅

政府一定要試左順產先
我現在重左三十磅 近個幾月都有重過 BB就繼續重
冇糖尿 冇血壓高

原帖由 非非豬 於 09-10-3 18:39 發表
咁勁,我個朋友係9磅多,醫生叫唔好順產,佢開刀呀.
你都唔好順LA,咁大,好辛苦,又危險,政府醫生點講呀?希無得商量開刀.
個體重肥你到多定BB?你有無糖尿呀.
我朋友有糖尿,佢話所以BB好重.
祝你生個健康BB,你要保重,唔使 ...

大宅

My little boy---3.90kg at birth by me in PWH last year.
good luck to yoour friend!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我bb 8.3磅順產
係e院見到個bb9磅幾
個媽媽都係順產(好似唔後生的)

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

my first bb girl 3.85 KG (8磅半)順產

別墅

原帖由 ksorange 於 09-10-3 17:39 發表
現在懷孕九個月 BB有7磅二 第一胎
C+話如果順產 到時BB可能會有8磅半至九磅 現在要等私家有冇位開刀
如果冇位 順產係政府真係有點驚
有冇MAMA 有經驗呢 ...

我同你一樣宜家有同樣既煩惱~我諗我b仔可能會仲重過你果個呀~因為我35周已經有7磅3啦~我都有同政府e院傾過~但e生話睇b仔宜家仲可以順產~除非b仔已經超過4kg~見會睇下會唔會考慮開刀喎~不過e生又補見一句(我覺得宜家無4kg囉(37周講既-不過係用手摸完之後估既唔係照既),好驚呀~甘大舊一定好辛苦啦!!

大宅

你現在重左幾多呢?

原帖由 ryoulam 於 09-10-4 08:13 發表

我同你一樣宜家有同樣既煩惱~我諗我b仔可能會仲重過你果個呀~因為我35周已經有7磅3啦~我都有同政府e院傾過~但e生話睇b仔宜家仲可以順產~除非b仔已經超過4kg~見會睇下會唔會考慮開刀喎~不過e生又補見一句(我覺得宜 ...

別墅

原帖由 ksorange 於 09-10-4 08:33 發表
你現在重左幾多呢?

我宜家已經173磅~重左50+磅
check過血糖無問題~

大宅

我生我個仔時都係順產,4.2kg

禁止訪問

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我 bb 出世都有 8.8 lbs, 舊年響 pmh 生.

一切順利.

don't worry, 其實政府醫院都唔係咁差架!

別墅

原帖由 fannyman07 於 09-10-4 11:52 發表
我生我個仔時都係順產,4.2kg

嘩~好厲害呀!!有9磅幾呀~咪生得好辛苦囉!!

大宅

其實我都係擔心阿B太大,順產唔到,最後要開刀﹗

我阿B由30週的3.6磅,到34過已經有5磅11,佢兩星期就重咗1磅有多﹗明日36週去覆診,可能會有接近7磅﹗咁樣增重落去,阿B如果40週先出世,可能會有9磅﹗我會係QE生,如果順產唔到,最後要開刀,我會覺得好唔抵

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

上次我隔離床媽咪, 因bb個頭太大, '掙'到出口d肉薄左, 一剪會陰,個傷口深好多.

別墅

原帖由 umama 於 09-10-5 01:24 發表
上次我隔離床媽咪, 因bb個頭太大, '掙'到出口d肉薄左, 一剪會陰,個傷口深好多.

好恐怖呀~唔敢想像呀

大宅

原帖由 umama 於 09-10-5 01:24 發表

我阿B個頭大咗一週有多,已經有9.64cm喇﹗好驚呀﹗

大宅

我啊仔果時38週已經8磅~ 40週6出世9.4磅
但係痛左10幾個鐘,發現有胎糞先緊急開刀~~ 醫生都古勵我順產!!

首頁

尾頁

跳至