跳至

首頁
45678...17

尾頁

複式洋房

No ar. 我囝囝8月開學啦.

原帖由 joeyhui 於 09-12-1 13:28 發表

請問你係咪今日見到的o個個叫"hei hei"的媽咪啊?是不是今日第一日返學的呢?

大宅

hi~ 我係熙熙媽咪, 熙熙係1/12第一日返學, 一支箭走入學校, 放學時ms. wong話佢無喊, 自己食通粉, 又唱abc歌.
原帖由 joeyhui 於 09-12-1 13:28 發表

請問你係咪今日見到的o個個叫"hei hei"的媽咪啊?是不是今日第一日返學的呢?

大宅

回覆 1# kelly_0404 的文章

呢幾日返學都見到婆婆來湊熙熙,佢應該都好適應學校的生活了~~幾時得閒大家可以傾下啦~~

大宅

hi~ 係呀! 因為我要返工, 所以放學之後係婆婆湊.
老師話佢只係入門口時喊, 跟住就好快收聲. (不過好大聲)
其他野都應該ok, ms. wong 好細心.
妳囡囡又點呢? 應該都好ok.
原帖由 joeyhui 於 09-12-14 00:20 發表
呢幾日返學都見到婆婆來湊熙熙,佢應該都好適應學校的生活了~~幾時得閒大家可以傾下啦~~

大宅

原帖由 kelly_0404 於 09-12-15 15:15 發表
hi~ 係呀! 因為我要返工, 所以放學之後係婆婆湊.
老師話佢只係入門口時喊, 跟住就好快收聲. (不過好大聲)
其他野都應該ok, ms. wong 好細心.
妳囡囡又點呢? 應該都好ok. ...

囡囡返學的第二個星期,已經唔會喊了,仲識得自已行去排隊跟住同我講bye bye,放學時都冇乜唔妥,ms wong都話佢應該係適應左了。
不過,晞晞呢幾日反而係屋企都較之前唔聽話,成日都話唔要…唔要…eg:唔要食飯、唔要飲水、唔要著衫,唔要呢樣,唔要o個樣~~ ,每朝起身都要上演一次"六國大封相" ,真係救命……

大宅

哈哈哈! 佢地話唔要呢樣, 唔要個樣真係好好笑.
呢樣野, 熙熙幾個月前比較嚴重, 真係好惡咁話唔要.
而家都會話唔要, 不過係得把口.
我話唔飲奶唔緊要, 一陣媽咪飲左去, 跟住佢又話要飲.
一起身就係話唔返學, 媽咪唔好返工等等...
我話好啦, 我地去同ms. wong講唔想返學啦~~ 去同小朋友講bye bye!
佢話好呀! 跟住就去著鞋出門口, 跟住半推半就入學校.
原帖由 joeyhui 於 09-12-17 15:14 發表

囡囡返學的第二個星期,已經唔會喊了,仲識得自已行去排隊跟住同我講bye bye,放學時都冇乜唔妥,ms wong都話佢應該係適應左了。
不過,晞晞呢幾日反而係屋企都較之前唔聽話,成日都話唔要…唔要…eg:唔要食飯、唔要飲水、唔要 ...

男爵府

想問下你地知唔知明雅既課程深唔深?
明年好似有學券,咁d課程會唔會因而淺左呢?

複式洋房

原帖由 bb108 於 09-12-18 09:06 發表
想問下你地知唔知明雅既課程深唔深?
明年好似有學券,咁d課程會唔會因而淺左呢?
我問過園長有學券d課程會唔會因而淺左,佢話盡可能都唔會變叫我放心...bb108你
可以放心明雅嘅課係程比較深.

男爵府

oic. thanks. 我唔知明雅既課程係深定淺, 我驚太淺到上小學好辛苦. 聽聞zxxxx係好深,對嗎? 我諗住俾阿仔返nursey, 唔知明雅nursey 好唔好?

複式洋房

原帖由 bb108 於 09-12-18 14:11 發表
oic. thanks. 我唔知明雅既課程係深定淺, 我驚太淺到上小學好辛苦. 聽聞zxxxx係好深,對嗎? 我諗住俾阿仔返nursey, 唔知明雅nursey 好唔好?
我仔仔就係明雅讀nursey老師同教職員都好細心,你可以考慮下....

男爵府

原帖由 yuensze 於 09-12-18 22:23 發表
我仔仔就係明雅讀nursey老師同教職員都好細心,你可以考慮下....

我未報mursey, 只報咗K1, 我個b係細仔, 要插班, 諗住俾佢返吓學, 過吓群體生活咁. 不過唔知讀邊間好呀,

係呢, 咁你仔仔返全日定半日?主流定國際呀?

複式洋房

原帖由 bb108 於 09-12-19 11:31 發表

我未報mursey, 只報咗K1, 我個b係細仔, 要插班, 諗住俾佢返吓學, 過吓群體生活咁. 不過唔知讀邊間好呀,

我仔仔讀上午主流班,其實幼稚園最好比小朋友可以開開心心,培養小朋友鍾意返學最緊要.小學已經夠緊張留番d童真比佢地啦......

男爵府

呢間都係我心水之一,不過上次校長話申請緊學券,但無話幾時批到.其實,小朋友返幼稚園應該開心至岩,但我驚太洩太寬鬆,上到小學就給比下去,會好辛苦呀? 所以依家唔知報邊間好.

大宅

我仔仔都係細仔, 12月插班.
我覺得N1岩岩返學, 都係返去同小朋友玩, 過群體生活.
而明雅既老師好細心, 亦會同家長溝通. 所以我好放心.

原帖由 bb108 於 09-12-19 11:31 發表

複式洋房

回覆 38# patrickBB 的文章

--

大宅

我朋友有兩套明雅校服,SIZE約2~3歲,女仔O既,有興趣PM我~有人要好過放響垃圾桶嘛~

大宅

請問有冇人知道明雅申請學券批左未??
http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

複式洋房

回覆 1# ~kiki~ 的文章

未知呀,學校重未公報...

大宅

我朋友有兩套明雅校服,SIZE約2~3歲,女仔O既,有興趣PM我~有人要好過放響垃圾桶嘛~
希望有人要啦~

複式洋房

唔知有冇人知MISS WONG會唔會跟而家N1上K1呢?我驚熹熹要再適應新MISS!
我知道MISS WONG有叫下年N1學生面試,唔知佢係咪教下年N1!!

首頁
45678...17

尾頁

跳至