跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次阿女發燒, 真有點擔憂.

男爵府

唔駛擔心, 我會bow節瓜豬肉粥, 節瓜夠正氣, 有時發下燒又會發覺佢高左d, 如果食藥都唔退燒試下同佢浸浴, 我覺得幾work架, 佢又唔會錦辛苦..

複式洋房

阿爺爺都咁講(發骨節會高d), 明明迎月嗰曰早上都無事, 下午就發燒!
醫生話扁桃腺發炎. 但今日又少少咳.....好擔心.
明天就節瓜肉碎粥 ... 吃魚得吾得呢?

原帖由 hongmi 於 09-10-5 21:30 發表
唔駛擔心, 我會bow節瓜豬肉粥, 節瓜夠正氣, 有時發下燒又會發覺佢高左d, 如果食藥都唔退燒試下同佢浸浴, 我覺得幾work架, 佢又唔會錦辛苦..

大宅

原帖由 mgmwawa 於 09-10-6 00:15 發表
阿爺爺都咁講(發骨節會高d), 明明迎月嗰曰早上都無事, 下午就發燒!
醫生話扁桃腺發炎. 但今日又少少咳.....好擔心.
明天就節瓜肉碎粥 ... 吃魚得吾得呢?

...

如果係扁桃腺通常會好高燒架喎?
我囡囡呢幾日都係周不時就燒下, 又停下咁..
今晚終於睇醫生...

複式洋房

回覆 1# vincy310 的文章

計埋今日又再睇doctor, 第四次了. 好彩再無發燒....但仍然 咳... 好慘.. 咁妳整咩粥俾女女食

男爵府

我呢兩個月個仔因為咳,痰都睇左5次西醫, 睇醫生都窮喇, 但食藥都唔得, 最後我試左俾中藥佢食, 食左幾次好似好好多, 起碼清哂d痰, 其實錦細個(兩歲大)我都唔係好想試中藥, 不過見佢成兩個月都唔好番咩都要試下..

別墅

發燒就唔好食魚同雞肉啦,無咁快好咖。

首頁

尾頁

跳至