嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,摸到bb後尾枕&大脾內側(咕咕仔旁邊)都有一粒好似瘤嘅野,冇”特”起,望唔到但摸到有手指頭咁大粒, 好擔心呀!!一個醫生話係纖維瘤,另一個醫生話係淋巴腺,仲話bb成身都有好多好容易摸到, 唔知mama們你地bb有冇試過呀??

子爵府

我bb都試過有,耳仔後面.醫生話係淋巴核,無問題既,好多位置都可能有.只要唔係愈來愈大粒,應該無問題,唔駛理佢喎.

原帖由 ericawong213816 於 09-10-6 16:44 發表
如題,摸到bb後尾枕&大脾內側(咕咕仔旁邊)都有一粒好似瘤嘅野,冇”特”起,望唔到但摸到有手指頭咁大粒, 好擔心呀!!一個醫生話係纖維瘤,另一個醫生話係淋巴腺,仲話bb成身都有好多好容易摸到, 唔知mama們你地bb有冇試過呀?? ...

複式洋房

我bb都有,都係係耳仔後面.發燒後最大粒, 只要唔好愈來愈大粒就無問題架啦,唔駛理佢及唔駛揸任何野架

原帖由 littlecook 於 09-10-7 14:38 發表
我bb都試過有,耳仔後面.醫生話係淋巴核,無問題既,好多位置都可能有.只要唔係愈來愈大粒,應該無問題,唔駛理佢喎.

複式洋房

我bb都有,都係係耳仔後面.發燒後最大粒, 只要唔好愈來愈大粒就無問題架啦,唔駛理佢及唔駛揸任何野架

原帖由 littlecook 於 09-10-7 14:38 發表

複式洋房

民房

我個BB九日大, 今日餵奶果陣都摸到左邊面近下巴骨位置有粒凸起少少既野喺裡面, 今日問過公立醫院裡面一個好嫩既女醫生,佢話按落去個BB又唔喊,應該無事!!
但係我真係好擔心! 有無人可以解釋到比我聽係乜, 又正唔正常, 會唔會大過有問題, HELP!!!

原帖由 靖雪.柏翹 於 09-10-7 15:45 發表

別墅

唔洗擔心, 大大下都無... 我BB以前都係咁。

大宅

我尋日都開始摸到BB頭後及耳側有粒粒. 又係眼睇唔到, 不過就摸到. 重要有幾粒. 我問我醫生姑奶, 佢都話係lum-bar核.

原帖由 ericawong213816 於 09-10-6 16:44 發表
如題,摸到bb後尾枕&大脾內側(咕咕仔旁邊)都有一粒好似瘤嘅野,冇”特”起,望唔到但摸到有手指頭咁大粒, 好擔心呀!!一個醫生話係纖維瘤,另一個醫生話係淋巴腺,仲話bb成身都有好多好容易摸到, 唔知mama們你地bb有冇試過呀?? ...

民房

我BB都係後尾枕摸到有一粒淋巴腺,醫生之後同BB驗血話無野,不過都成三個月了,粒野仲係度,家下BB5個月大,請問kongzilla媽咪妳BB大到幾多個月就無左粒淋巴腺呀?

原帖由 kongzilla 於 09-10-10 12:02 發表
唔洗擔心, 大大下都無... 我BB以前都係咁。

首頁

尾頁

跳至